Όταν ο θάνατος γίνεται νόμος, η διεκδίκηση της Ζωής γίνεται καθήκον | Κάλεσμα πλ. Ν. Σμύρνης 9/3 18:00

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ ΠΛ. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΡΙΤΗ 9/3 18:00

ΟΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Κυριακή 7/3, μια Κυριακή σαν όλες τις άλλες Κυριακές του τελευταίου χρόνου συνεχούς εγκλεισμού. Οι μικρές ανάσες που προσφέρει μια βόλτα στο άλσος της Νέα Σμύρνης απέναντι στην καταρράκωση του πιο σκληρού λοκντάουν που εφαρμόζεται σε χώρα του δυτικού κόσμου, κόβονται απότομα από τα μοτερ των δικύκλων της ομάδας ΔΙΑΣ. «Σήκω φύγε», «Δε σου είπα να φύγεις; Φάε πρόστιμο τώρα», «Άμα δεν κατεβάσεις το κινητό θα σε πάω για κακούργημα». Οι πραιτωριανοί τραμπουκίζουν οικογένειες με τα παιδιά τους. Παρακείμενος κόσμος αποφασίζει να αντιδράσει στην εκτυλισσόμενη χυδαιότητα, εγκαλώντας την αστυνομία για το άδικο των προστίμων. Φωνάζονται ενισχύσεις, η πλατεία και το άλσος πλημμυρίζουν από λευκά κράνη, ο σύγχρονος στρατός κατοχής έχει έρθει για να επιβληθεί. «Εσύ συλλαμβάνεσαι», «Γιατί;». Την απάντηση έρχεται να τη δώσει το μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, στα πόδια, την πλάτη και τον αυχένα ενός νέου Ανθρώπου που απλά αποφάσισε να μην σιωπήσει απέναντι στην κρατική βία. Οι σιδερένιες απαντήσεις της αστυνομίας συνεχίζονται για κάποια ώρα ακόμα για να εμπεδωθεί, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους έκπληκτους κατοίκους που έχουν συρρεύσει στο σημείο, το εξής: Ο νόμος και η τάξη είμαι εγώ. Η βία προέρχεται από εμάς, είναι νόμιμη, και καλό θα ήταν να το βουλώσετε γιατί είστε όλοι – εν δυνάμει – παραλήπτες της. Ο λογαριασμός γράφει 11 συλλήψεις με τον μισό ποινικό κώδικα, γιατί όπως και να το κάνουμε, όσο παραπάνω ξύλο τρως τόσο περισσότερα αδικήματα πρέπει να σου φορτώσουν για να δικαιολογηθεί το ξύλο.

Ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποείται ακαριαία προκειμένου να διαχειριστεί επικοινωνιακά το ζήτημα. Τα ΜΜΕ, μέσω των γνωστών «διαρροών» της αστυνομίας, ξεκινούν την ασύστολη διάδοση ψευδών που κάνουν λόγο για επίθεση 30 αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς στη Ν. Σμύρνη. Τίποτα καινούριο για τα κυβερνητικά γραφεία τύπου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πάνω από τις μισές ειδήσεις που προβάλλονται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στα media προκύπτουν από non-papers της ΝΔ (συνήθως με αυτολεξεί αντιγραφή). Για κακή τους τύχη, υπάρχει πολλαπλό βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα τα παραπάνω. Η διάνθιση του “γεγονότος” συνεχίζεται την ίδια και την επόμενη ημέρα ποικιλοτρόπως. «Δύο τραυματίες αστυνομικοί», «Πήγε να του πάρει το όπλο», «Έχει αναρχικά στέκια στην περιοχή», «Έτοιμο το είχαν το πανό;». Το βαρέλι πιάνει πάτο με γνωστό βουλευτή ρουφιάνο της ΝΔ να δίνει σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση το όνομα, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την πολιτική δραστηριότητα του δαρμένου συλληφθέντα. Γιατί ως γνωστόν, το πως σε αντιμετωπίζει το κράτος και οι μηχανισμοί του εξαρτάται από τα πράγματα που πιστεύεις. Πέρα από την προφανή χυδαιότητα του παραπάνω, κάνει πρόδηλο κάτι ήδη γνωστό στο ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα, το ότι η Κρατική Ασφάλεια έχει φακέλους φρονημάτων και πολιτικής δραστηριότητας για τον κάθε αγωνιστή, τους οποίους μάλιστα τους μοιράζεται και με τους πολιτικούς της προισταμένους (για τον Λιγνάδη, βέβαια, δεν γνώριζαν τίποτα).

Ένα χρόνο μέσα στην πανδημία της λοίμωξης Covid-19, η κρατική διαχείριση συνοψίζεται σε ένα σημείο: Αστυνομία και καταστολή. Τα λεφτά για ΜΕΘ γίνανε “ενίσχυση” 20+ εκατομμυρίων στα ΜΜΕ προκειμένου να πλέκεται το κυβερνητικό εγκώμιο νυχθημερόν και να αναπαράγονται fake news. Οι προσλήψεις γιατρών γίνανε προσλήψεις μπάτσων, καινούρια μηχανάκια για τους μπάτσους, καινούρια αυτοκίνητα για τους μπάτσους, καινούρια αλεξίσφαιρα για τους μπάτσους. Τα λεφτά για πρωτοβάθμιες δομές υγείας γίνανε εξοπλιστικά για τα καινούρια μαχητικά αεροπλάνα. Η επιστρεπτέα προκαταβολή έγινε 120 εκατομμύρια για να ξελασπώσει η Aegean. Η κρατική ενίσχυση, αφήνωντας απ’ έξω ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που δουλεύει μαύρα και ανασφάλιστα μεροκάματα, φτάνει μόνο για να πληρώσεις το υπέρογκο νοίκι και τους λογαριασμούς μιας τρύπας στο κέντρο της Αθήνας. Η κοινωνία έχει φτάσει στα ψυχολογικά και βιωτικά της όρια μέσω ενός ολοένα σκληρότερου λοκντάουν, το οποίο δεν επιφέρει και κανένα ευεργετικό αποτέλεσμα όσον αφορά τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, όπως γίνεται καταφανές από την πληρότητα των ΜΕΘ και το ποσοστό θετικότητας στα διενεργούμενα τεστ. Το παραπάνω είναι λογικότατο αν αναλογιστούμε ότι η παραγωγική δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικά, με τους εργαζόμενους να στοιβάζονται σα σαρδέλες στα ΜΜΜ και τις παραγωγικές μονάδες. Εντούτοις, για τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, φταίνε οι βόλτες στο πάρκο για την διάδοση του κορονοϊού και η κυκλοφορία μετά τις 19:00 τα σαββατοκύριακα.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Η πανδημία άνοιξε ένα προνομιακό πεδίο για το κράτος για να επιβληθεί δια ροπάλου σε όποιον υψώνει ανάστημα – και όχι μόνο. Μέσα στον τελευταίο χρόνο έχει περάσει όλα τα νομοσχέδια που είχαν ανακοπεί στο παρελθόν από μαζικότατους αγώνες (ν. Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για την ανώτατη εκπαίδευση, απελευθέρωση 8ώρου και ελαστικοποίηση, περιορισμός διαδηλώσεων κλπ) εκμεταλλευόμενη τον εγκλεισμό που έχουν επιβάλλει, ενώ παράλληλα χτυπάει με εξαιρετική σφοδρότητα την πλειονότητα των πολιτικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στη δημόσια σφαίρα. Ενίοτε, σπάει και τα σαγόνια φοιτητών με πυροσβεστήρες. Καταδικάζει τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα σε θάνατο, παραβιάζοντας τον φωτογραφικό νόμο που η ίδια η κυβέρνηση πέρασε, συλλαμβάνοντας και χτυπώντας οποινδήποτε στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα του πολιτικού κρατουμένου. Οι παρακολουθήσεις με φυσικά και ψηφιακά μέσα σε αγωνιστές έχουν γίνει πλέον ο κανόνας. Ο ολοκληρωτισμός βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Το δόγμα Νόμος και Τάξη που προσπαθείται να επιβληθεί είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που φαντάζεται κάποιος αδαής. Ο Νόμος είναι ένα κωλόχαρτο που άλλοτε χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την καταστολή, και άλλοτε δεν λαμβάνεται καν υπόψιν, όπως στην περίπτωση του Κουφοντίνα. Ο Νόμος είναι εργαλείο των από τα πάνω για να φέρνουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους και τίποτε άλλο. Η Τάξη είναι η εμπέδωση του ότι δεν πρέπει να μιλάς, να αντιδράς, να διαμαρτύρεσαι, να κάνεις κριτική και να προβληματίζεσαι. Σε περίπτωση που διασαλευτεί αυτό που πλασάρεται ως κανονικότητα, αυτοί που διαφυλάσσουν την Ταξη θα είναι εκεί για να σε καταστήσουν αδρανή με κάθε μέσο και κόστος. Εμείς, όμως, ονειρευόμαστε πολύ διαφορετικά πράγματα. Θέλουμε οι γειτονιές μας να είναι αλληλέγγυες. Θέλουμε τους ανθρώπους να μιλάνε, να οργανώνονται και να διεκδικούν στο δημόσιο πεδίο και όχι στα τσιμεντένια κελιά μας κλειδαμπαρωμένοι. Θέλουμε τις ζωές μας να τις ορίζουμε εμείς, όχι οι δημοσιογράφοι και ο Χρυσοχοϊδης. Θέλουμε ελεύθερες γειτονιές από φασίστες και μπάτσους. Τελικά, θέλουμε να ανθίσει η ζωή, και αυτό δεν μπορεί να γίνει μέχρι να φύγει ο θάνατος.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ ΠΛ. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΡΙΤΗ 9/3 18:00

Αναρχική ομάδα ΣΑΛΒΟ

a_salvo[at]riseup.net

https://salvo.noblogs.org/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License