Εκκεννώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις πριν από λίγο, στις 6μιση τα ξημερώματα η κατάληψη της πρυτανείας ΑΠΘ, παρότι η συνέλευση είχε αποφασίσει η κατάληψη να λήξει οικειοθελώς σήμερα το μεσημέρι μετά από πορεία. Φοιτητές και φοιτήτριες που πραγματοποιούσαν την κατάληψη φέρεται να προσήχθησαν με μια κλούβα. Η πανεπιστημιούπολη είναι περικυκλωμένη.

Δύο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια ήταν ενήμερα και μετέδωσαν ζωντανά την εκκένωση.

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 11/03/2021 7:12 πμ.


Ο 1431 ξεκίνησε έκτακτη εκπομπή για κάλυψη της επικαιρότητας. http://1431am.org:8000/1431med

Οι δικηγόροι είναι ενήμεροι/-ες για την εκκένωση. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 9 προσαγωγές.

Υπάρχει κλούβα στην Μελενίκου.

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 11/03/2021 7:26 πμ.


Οι μπάτσοι επέλεξαν να κάνουν συλλήψεις με συγκεκριμένα άτομα ενώ αριθμό ατόμων που ήταν μέσα στην Πρυτανεία τα διώξανε και τα απώθησαν με ασπίδες για να φύγουν από τον χώρο.

Νωρίτερα έγινε προσπάθεια κόσμου απ'έξω να προσεγγίσει την κατειλημμένη Πρυτανεία, η οποία όμως δέχτηκε την επίθεση της αστυνομίας με χημικά και κυνηγητό, χωρίς ευτυχώς προσαγωγές

Τα καθεστωτικά ανέφεραν παραπάνω προσαγωγές, δεν το έχουμε επιβεβαιώσει ακόμη.

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 11/03/2021 7:33 πμ.


Περιγραφή από άτομα που βρίσκονταν μέσα στην Πρυτανεία: «Γύρω στις 6:15 το πρωί μπήκαν ασφαλίτες μέσα στην Πρυτανεία. Εκείνη την ώρα ήταν μέσα στην κατάληψη 30-40 άτομα. Οι ασφαλίτες Οι μισοί πήγαν με τους ασφαλίτες στη ΓΑΔΘ. Τους υπόλοιπους μας έδιωξαν. Αντισταθήκαμε, πετάξανε χημικά μπροστά στο κτίριο της πρυτανείας και μας απομάκρυναν. Υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις παντού, μια αύρα κινείται στους δρόμους του κέντρου»

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 11/03/2021 7:48 πμ.


Κόσμος που ήταν στο κάμπους ή στην Πρυτανεία παραμένει συγκεντρωμένος στη ΣΘΕ, που τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητικούς συλλόγους.

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 11/03/2021 8:15 πμ.


Αυτή την ώρα καλείται κόσμος για συγκέντρωση στη σχολή θεάτρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Μακρυγιάννη και Εξαδάκτυλου.

Άλλη μαρτυρία από την έφοδο στην πρυτανεία αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που έκαναν τις συλλήψεις βιντεοσκοπούσαν την επιχείρηση εκκένωσης μέσα στο κτίριο και δεν επέτρεπαν στους συλληφθέντες να φορούν τις μάσκες για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού.

Στο τουΐτερ ανέβηκε βίντεο από εκλεγμένο συνδικαλιστή των εργαζόμενων και εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων που όταν ζήτησαν να τους αφήσουν να περάσουν για να δουν τι γίνεται ακούστηκε από τον ασύρματο "κάντε τους έλεγχο Covid".

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 11/03/2021 8:18 πμ.


Με βάση την τελευταία ενημέρωση 33 οι προσαγωγές

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 11/03/2021 10:25 πμ.


Σε έκτακτη πορεία καλούν οι φοιτητική σύλλογοι με προσυγκέντρωση στο κτίριο της Καλών Τεχνών στην Εγνατία 122 (Κλειώ).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συλληφθέντες μαθαινουμε ότι είναι καλά στη υγεία τους και στη διάθεσή τους και φώναζαν και συνθήματα.

Οι συλλήψεις στην πρυτανεία ήταν στοχευμένες. Έδιωξαν αρκετό κόσμο παρά τη ξεκάθαρη στάση τους να μείνουν όλοι μαζί. Συγκεκριμένα άτομα κατά την σύλληψη τους τα φώναζαν με ονοματεπώνυμο. Παράλληλα βιντεοσκοπούσα όσα άτομα ήταν μέσα και τα εμπόδισαν να φορέσουν μάσκα για να φαίνονται τα πρόσωπά τους.

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 11/03/2021 11:10 πμ.


Από τις 33 προσαγωγές, μέχρι στιγμής 16 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι κατηγορίες.

από Φοιτητής 11/03/2021 12:13 μμ.


Συγκεντρωση 13.00 στο Αγ. Βενιζέλου! 

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 11/03/2021 12:18 μμ.


16 οι συλληφθέντες από την εκκένωση της πρυτανείας του ΑΠΘ. Διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (168ΠΚ) η κατηγορία. Θα αφεθούν ελεύθεροι σε λίγο.

από Kgb 11/03/2021 12:19 μμ.


ενημέρωση : Αγίου Δημητρίου από Καυταντζόγλειο μέχρι Εθνικης Αμυνης ,Δίας και ΜΑΤ ανα 300 άτομα. 

από Eλεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM 11/03/2021 12:20 μμ.


Εχθές Τετάρτη 10/3 στη συντονιστική συνέλευση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΑΠΘ, αποφασίστηκε αποχώρηση από το κτίριο την Πέμπτη 11/3 με την πανεκπαιδευτική πορεία που έχει καλεστεί με προσυγκέντρωση στις 11 έξω από τη πρυτανεία και κάλεσμα 1:00μμ στο άγαλμα Βενιζέλου. Σήμερα ξημερώματα Πέμπτης 11/3 γύρω στις 5:30 πμ έγινε έφοδος στο φουαγιέ όπου βρίσκονταν ξύπνια γύρω στα 25 άτομα. Μια ομάδα από ασφαλίτες αρνούμενοι να μας δείξουν οποιαδήποτε ταυτότητα, μερικοί των οποίων οπλοφορούσαν , εισέβαλαν στο κτίριο, μας ακινητοποίησαν στο πάτωμα και μας έδεσαν τα χέρια με tire up. Συνολικά μαζί με τα άτομα που κοιμόντουσαν στους ορόφους μάζεψαν στο φουαγιέ πάνω από 100 άτομα και εκείνη την ώρα ενώ κάποια από εμάς έπαθαν κρίση πανικού, ξεκίνησαν να φωνάζουν και να αναφέρονται σε μερικα με τα ονόματά τους, να βιντεοσκοπούν τα πρόσωπά μας χωρίς να έχουν αφήσει πολλα από εμάς να βάλουμε τις μάσκες μας. Ταυτόχρονα κόβοντας φάτσες και στοχευμένα ξεκίνησαν να διαχωρίζουν κάποια από εμάς τα οποία και προσήγαγαν. Για όσα είχαμε μείνει, αρχικά μας προτάθηκε να μας λύσουν και να αποχωρήσουν και όταν αρνηθήκαμε ζητώντας να μείνουμε ενωμένοι και με τα άτομα που είχαν ήδη προσαγάγει, μας έλυσαν και μας έβγαλαν από το κτίριο, όπου περίμεναν άλλες δυο διμοιρίες ΜΑΤ, που μας ανάγκασαν σπρώχνοντας μας και έπειτα ρίχνοντας χημικά επάνω μας, να αποχωρήσουμε. Μας κυνήγησαν και μας χτύπησαν μέχρι την πλατεια χημείου , όπου όταν φτάσαμε στη ΣΘΕ συγκεντρωθήκαμε μαζί με υπόλοιπους φοιτητές που βρίσκονταν ήδη εκεί και καθηγητές που ήρθαν. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε πως τα άτομα που προσήχθησαν είναι 33 ενώ μέχρι τώρα παραμένουμε μέσα στο campus, το οποίο είναι περικυκλωμένο από μπάτσους, ελικόπτερα και drones . Τίποτα δεν τελείωσε, ούτε βήμα πίσω. Όλοι 1μ.μ στο άγαλμα Βενιζέλου, ενω μετα την πορεια στηριζουμε την καταληψη ΣΘΕ.

από @@ 11/03/2021 1:22 μμ.


Αυτή την στιγμή(πριν 20') επί της Εγνατίας υπάρχουν 2 συγκεντρώσεις:

Α.Έξω από την Θεάτρου. Έχει φύγει ο φραγμός από τις κλούβες που υπήρχε στην Καμάρα

Β.Στον δρόμο μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, όπου αριστερές οργανώσεις και φοιτητές είχαν από τις 11 Συγκεντρωση

Αυτή την στιγμή ο κόσμος από την Θεάτρου ετοιμάζεται να ξεκινήσει προς την μεριά της άλλης Συγκέντρωσης με σκοπό να ενωθεί ο κόσμος και να γίνει μαζική πορεία.

από @demoreport 11/03/2021 10:06 μμ.


post image

μια από τις μεγαλύτερες πορείες που έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη με εκτιμήσεις για πάνω από 10.000 κόσμου. Η πορεία κινήθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης  και επέστρεψε στην Καμάρα.

Όπως περιέγραψε το alerta, η αστυνομία είχε φράξει την Εγνατία λίγο πριν το Συντριβάνι με κλούβες για να αποτρέψει την κίνηση των φοιτητών/τριών προς το πανεπιστήμιό τους. Αντιπροσωπεία καθηγητών ζήτησε από την αστυνομία να αποχωρήσει, κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό. Ακολούθησε σύγκρουση τμήματος της πορείας με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Καμάρα. Ήταν εντυπωσιακό πως παρά τη μεγάλη χρήση δακρυγόνων, το πλήθος δεν πανικοβλήθηκε, δε διαλύθηκε και συνέχισε να πορεύεται συντεταγμένα στην Εγνατία προς το άγαλμα Βενιζέλου. Συνεχείς ήταν οι επιθέσεις των ΜΑΤ προς την περιφρούρηση που ωστόσο δεν έσπασε και διαφύλαξε τον οργανωμένο τερματισμό της πορείας στο άγαλμα Βενιζέλου όπου πραγματοποιήθηκαν κι οι τελευταίες επιθέσεις της αστυνομίας.

Εικόνες:

από Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ 11/03/2021 10:09 μμ.


Η πανεπιστημιούπολη παραμένει από τον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας. Υπάρχουν πολλές κλούβες, στην Πρυτανεία, έξω από την κεντρική είσοδο, στην Αγίου Δημητρίου και στην Εθνικής Αμύνης. Έχουνε και μια τεράστια κάμερα στημένη σε τρίποδα στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ ώστε αν γίνει κάτι να καταγραφεί κατευθείαν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License