post image

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Θ. (ΠΡΩΗΝ Τ.Ε.Ι) ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα 11/3 το πρωί μπήκαμε στον χώρο της Διοίκησης του Π.Θ. Λάρισας με σκοπό να προχωρήσουμε σε κατάληψη.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, Φοιτικούς συλλόγους και ατομικότητες της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα μας.

Πρώτη γενική συνέλευση για το πρόγραμμα της κατάληψης και τις εν δυνάμει δράσεις που θα βγούν από αυτήν, σήμερα στις 14:00 στην κατειλημμένη Διοίκηση του Π.Θ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Θ. ΛΑΡΙΣΑΣ:

Είμαστε φοιτητές /τριες, αντιεξουσιαστές/στριες, άνεργοι/ες και εργαζόμενοι/ες που κινούμαστε στους πανεπιστημιακούς χώρους διαρυγνύοντας την ανέκαθεν επιθυμία της εκάστοτε εξουσίας να μετατρέψει τις αίθουσες, κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, σε εργαστήριο παραγωγής ενός πλήρως πειθαρχημένου μελλοντικού εργατικού δυναμικού. Αρνούμενοι/ες την κομματική οριοθέτηση των εν δυνάμει δράσεων και αντι-δρασεών μας και τους καθοδηγητές δρούμε ενάντια και πέρα από την κουλτούρα της ανάθεσης και της ιεραρχίας προτάσσοντας την συλογικοποίηση,τόσο μέσα όσο και έξω από τις σχολές, από εμάς για εμάς με οριζόντιες και αυτοοργανωμένες δομές κα διαδικασίες. Σε αυτά τα πλαίσια δεν μπορούμε παρά να εμπνευστούμε από τα πανελλαδικά μέτωπα πολύμορφης αντίστασης που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη στα πανεπιστήμια, από το Α.Π.Θ μέχρι την Κομοτηνή, και να προχωρήσουμε με την σειρά μας σε κατάληψη και στην Δοιήκηση του Π.Θ. στην Λάρισα. Είμαστε εδώ για να μετατρέψουμε τα κτήρια-φαντάσματα που συντηρεί η τηλεκπαίδευση, που εμφανίστηκε ως η "χρυσή" και βολική λύση από ότι φάνηκε για την κυβερνήση κατά την διάρκεια της πανδημίας, σε αίθουσες αντίρησης που προκαλούν ρήγματα στην κανονικότητά τους. Μια κανονικότητα η οποία, με πρόφαση την "τάξη και την ασφάλεια" και την κρατική "διαχείρηση της πανδημίας", μετατρέπει κάθε πεδίο της ζωής μας σε πεδίο στρατιωτικοποιημένης πειθαρχίας, αλλά και σε πεδίο επανοικειοποίησης και αντίστασης για όσα κατακτήθηκαν από τους από τα κάτω και μας άφησαν ως παρακαταθήκη των αγώνων τους. Τώρα που καταρρέουν οι βεβαιότητες που συγκροτούσαν την καθημερινότητά μας, από τον δρόμο μέχρι την σχολή, με τους/τις πρωταγονιστές/στριες να βρίσκονται στα σπίτια τους, σύμφωνα με τις επιταγές του κράτους, είναι η ώρα να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα. Όταν λοιπόν οι κυβερνήσεις μιλάνε για "αναβάθμιση" ή "ανάπτυξη" παντός τύπου δεν μπορούμε παρά να σταθούμε με καχυποψία απέναντι στις πραγματικές προθέσεις τους.Όσον αφορά την παιδεία και τις αναβαθμιστικές βλέψεις τις κυβέρνησης για τα δημόσια πανεπιστήμια πηγαίνει χέρι-χέρι όχι μόνο με υπέρογκα ποσά για υλικοτεχνικό εξοπλισμό καταστολής και ελέγχου (κάμερες, κάρτες εισόδου) και προσλήψεις μπάτσων ( λες και δεν τους τρώμε ήδη με το τσουβάλι σε κάθε δημόσιο χώρο), αλλά η "αναβάθμιση" των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων πηγαίνει χέρι με χέρι και παράλληλα με την μείωση των κρατικών κονδυλίων για τα πανεπιστήμια κατά 7% και με εξισώσεις πτυχίων από κολλεγιακά και ιδιωτικά ιδρύματα εκπαίδευσης (που μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα δύο μόλις έτης φοίτησης) με τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων (τα οποία ανέρχονται στα τέσσερα με πέντε χρόνια σπουδών).

H κατάληψη για εμάς αποτελεί ένα μέσο διαχρονικής αντιπαράθεσης με το υπάρχον, ένας τόπος αμφισβητησης της ιδιοκτησίας και των σχέσεων εξουσίας, μια πρακτική διαμόρφωσης χώρων όπου όσοι/ες εκτοπίζονται από τις κανονικότητες που δομούν αυτόν τον κόσμο μπορούν να χωρέσουν, να συσπειρωθούν και να δράσουν, ένα πεδίο συνάντησης, αλληλεγγύης και ρήξης.

Καλούμε όλους/ες/α να στηρίξουν την κατάληψη στο Τ.Ε.Ι Λάρισας, ενάντια σε ότι καταδυναστεύει τις ζωές μας να στήσουμε κοινότητες αγώνα στα πανεπιστήμια και παντού.

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Δ.Π.Θ, Α.Π.Θ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΟΥΣ/Α ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License