Ενημέρωση από σημερινή συγκέντρωση Αθήνα για Κουφοντίνα και καταστολή

Διαφορετική κάπως η σύνθεση του κόσμου, ακόμη μεγαλύτερη η μαζικότητα. Το κίνημα μεγαλώνει κι απλώνεται παντού!

Ο κόσμος ήταν πάλι σήμερα κατά χιλιάδες στον δρόμο ίσως και ακόμη περισσότερος από τις άλλες φορές. Η σύνθεση του ήταν κάπως διαφορετική. Είχε ανθρώπους όλων των ηλικιών που κατέβαιναν για πρώτη φορά ενώ μπορεί να απουσίαζε ένα κομμάτι κόσμου που ήταν στις προηγούμενες συγκεντρώσεις. Είχε πολλά νέα πανό που δεν υπήρχαν στις προηγούμενες συγκεντρώσεις. Να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην τρίτη βδομάδα σχεδόν καθημερινών συγκεντρώσεων στο κέντρο και μόλις δύο μέρες από τα φοβερά γεγονότα στην Νέα Σμύρνη και την τεράστια συγκέντρωση που έγινε εκεί. Κάποιος κόσμος αναπληρώνει δυνάμεις και ευτυχώς αντικαθίσταται από κόσμο που είναι ακόμη φρέσκος και βγαίνει τώρα στις συγκεντρώσεις.

Η ογκώδης πορεία κατέληξε στην Ομόνοια και έμεινε εκεί περισσότερο χρόνο από ότι τις άλλες φορές φωνάζοντας συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, για την αστυνομική καταστολή και βέβαια το σύνθημα που φωνάζεται πλέον από όλους: "Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά!"Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα! Το πολύμορφο κίνημα που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους και αφορά και την απεργία πείνας και την αστυνομική καταστολή και τους αγώνες των φοιτητών κι εργατών, ήρθε για να μείνει και κάθε μέρα γίνεται και μεγαλύτερο.

από alfadakos 12/03/2021 5:12 μμ.


Να γράψετε επίσης ότι στο τέλος της πορείας στην Ομόνοια μικρή ομάδα συντρόφων κινήθηκε προς μπάτσους της Δράσης που ήταν σταθμευμένοι πάνω στην Πατησίων στο ύψος της Χαλκοκονδύλη και με συνθήματα και ντου χωρίς πολεμοφόδια με άδεια χέρια έκανε τα μπατσάκια να σπινιάρουν προς Ακαδημίας..Η Νέα Σμύρνη είναι φρέσκια ακόμη..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License