Εκκένωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μάρτη στην υπό κατάληψη έκταση Grow Heathrow στο Λονδίνο. Η κατάληψη ξεκίνησε το 2010 έχοντας ως κεντρικό στόχο την πραγματοποίηση δράσεων ενάντια στην κατασκευή του τρίτου αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου Heathrow.

Με επέμβαση της αστυνομίας κινδυνεύει το αναρχικό στεγαστικό εγχείρημα της Rigaerstrasse 94 στο Βερολίνο, καθώς οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιριού με πρόσχημα την πυρασφάλεια του κτιρίου. Επίσης τις επόμενες μέρες αναμένεται η οριστική εκκένωση του συνεργατικού μπαρ “Μοϊτεράι”, το οποίο κατάφερε να κρατήσει το χώρο για πάνω από έναν χρόνο υπό μορφή κατάληψης, μετά τη λήξη του συμβολαίου.

Στη Βαρκελώνη, στοχοποιήθηκε μια αναρχική ομάδα, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε 2 καταλήψεις και συνελήφθησαν 8 άτομα, ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για τις διαδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων. Πρόκειται για το μεγάλο κίνημα που κατέκλυσε τους δρόμους τις προηγούμενες βδομάδες, ενάντια στη σύλληψη του τραγουδιστή της ραπ Πάμπλο Χασέλ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε πολιτικός κρατούμενος Μουμία Αμπού Τζαμάλ, ενεργοποιώντας εκ νέου το κίνημα αλληλεγγύης που διεκδικεί εδώ και δεκαετίες την αποφυλάκισή του.

Η φυλή των Μαπούτσε στη Χιλή διαμαρτύρεται ενάντια στην κατασκευή κέντρου εκπαίδευσης της στρατιωτικής αστυνομίας στα εδάφη τους.

31 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Ισημερινή Γουϊνέα της Αφρικής, μετά από μεγάλη έκρηξη μη ασφαλώς τοποθετημένων πυρομαχικών σε στρατιωτική βάση.

Στην Υεμένη, στα 30 άτομα εκτιμάται ο αριθμός των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, μετά από βομβαρδισμούς σε γειτονικά κτίρια, εμμέσω του εμφυλίου πολέμου στη χώρα που έχει οδηγήσει σε πάνω από 200.000 θανάτους.

Οι απεργοί/απεργές εκπαιδευτικοί στο Μαλάουι της Αφρικής απειλούν ότι θα ξεκινήσουν διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει το αίτημά τους για επίδομα επικίνδυνης εργασίας, λόγω της αυξημένης έκθεσής των εκπαιδευτικών στον κορωνοϊό.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν η αστυνομία της δικτατορίας της Μυανμάρ άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών τη Δευτέρα 8 Μάρτη. Οι διαδηλώσεις ενάντια στο πραξικόπημα συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, παρά τη σφοδρή καταστολή.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License