[Θεσ/κη] Φοιτητική πορεία 10.000 ατόμων μετά την εκκένωση της Πρυτανείας

Με μια πορεία άνω των 10.000 ατόμων απάντησε το φοιτητικό κίνημα της πόλης στην πρωινή καταστολή της κατάληψης της Πρυτανείας.

post image

Με μιια από τις μεγαλύτερες πορείες που έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη με εκτιμήσεις για πάνω από 10.000 κόσμου, απάντησε το φοιτητικό κίνημα της πόλης στην πρωινή καταστολή της κατάληψης της Πρυτανείας. Η πορεία, που είχε προσυγκεντρώσεις στη σχολή Θεάτρου και στο Άγαλμα Βενιζέλου κινήθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και επέστρεψε στην Καμάρα.

Όπως περιέγραψε το alerta, η αστυνομία είχε φράξει την Εγνατία λίγο πριν το Συντριβάνι με κλούβες για να αποτρέψει την κίνηση των φοιτητών/τριών προς το πανεπιστήμιό τους. Αντιπροσωπεία καθηγητών ζήτησε από την αστυνομία να αποχωρήσει, κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό. Ακολούθησε σύγκρουση τμήματος της πορείας με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Καμάρα. Παρά τη μεγάλη χρήση δακρυγόνων, το πλήθος δεν πανικοβλήθηκε, δε διαλύθηκε και συνέχισε να πορεύεται συντεταγμένα στην Εγνατία προς το άγαλμα Βενιζέλου. Συνεχείς ήταν οι επιθέσεις των ΜΑΤ προς την περιφρούρηση που ωστόσο δεν έσπασε και διαφύλαξε τον οργανωμένο τερματισμό της πορείας στο άγαλμα Βενιζέλου όπου πραγματοποιήθηκαν κι οι τελευταίες επιθέσεις της αστυνομίας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License