Για ποιο λόγο έχει γραμμένη την Εξέγερση σου στο μουνί της

Το παρακάτω κείμενο είναι μία μετάφραση ενός ανώνυμου κειμένου το οποίο αναπτύσσεται ως μία κριτική στον απελλισμό ο οποίος συναντάται εντός του μαύρου αναρχισμού. Με τον όρο απελλισμό, εννοούμε την εξεγερσιακή τάση δίχως σαφές πλάνο και σχέδιο, με ρομαντική αντίληψη των επεισοδίων και της εξέγερσης, η οποία αρχίζει και τελειώνει με αυτή. Η συγγραφέας παραθέτει τις σκέψεις της και αν και τάσσεται υπέρ της εξέγερσης, θεωρεί πως υπάρχουν πράγματα τα οποία παραβλέπονται από πολλά συντρόφια.

Το παρακάτω κείμενο είναι μία μετάφραση ενός ανώνυμου κειμένου το οποίο αναπτύσσεται ως μία κριτική στον απελλισμό ο οποίος συναντάται εντός του μαύρου αναρχισμού. Με τον όρο απελλισμό, εννοούμε την εξεγερσιακή τάση δίχως σαφές πλάνο και σχέδιο, με ρομαντική αντίληψη των επεισοδίων και της εξέγερσης, η οποία αρχίζει και τελειώνει με αυτή. Η συγγραφέας παραθέτει τις σκέψεις της και αν και τάσσεται υπέρ της εξέγερσης, θεωρεί πως υπάρχουν πράγματα τα οποία παραβλέπονται από πολλά συντρόφια.

Ακολουθεί το κείμενο:

Δευτέρα βράδυ. Νέα Υόρκη. Σ’ ένα άδειο μπαρ.

Στον ταξιδιώτη: “Πώς είναι το Μπλούμινγκτον;”

“Κομπλέ. Όλοι έχουν εμμονή με αυτά τα γαλλικά βιβλία, το Κάλεσμα και Την Επερχόμενη Εξέγερση. Είναι ενοχλητικό, γιατί είναι σαν να έχουν ξεχάσει τον φεμινισμό και τον αντιρατσισμό που καταφέραμε και χώσαμε στο μυαλό τους τα τελευταία πέντε ή όποια χρόνια. “

Η Λέια γελά. “Σε νιώθω.”

“Όχι, δεν το καταλαβαίνεις. Όλοι! Είναι αυτή η γελοία εξεγερσιακή μαλακία’’

Η Λέια και εγώ κοιτάζουμε η μία την άλλη σχεδόν χαμογελαστά. “Όχι, ξέρουμε ακριβώς ε τι αναφέρεσαι.”

Οι κυρίες συμφωνούν: επρόκειτο να εκραγεί.

Μοιάζει σα να είναι έτοιμος να κόψει τις ραφές των ρούχων του. Ξεκινάς το άσμα: «από το πεζοδρόμιο, στο μέλλον!» 1, αλλά ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι τόσο απίθανο το μέλλον μας να συγκλίνει σύντομα.

Φωνάζουμε από το ίδιο πεζοδρόμιο, αλλά όπου βλέπετε τις δυνατότητες του δρόμου και τους φιλελεύθερους βλάκες φοβισμένους, τρέχετε άκαμπτοι για να αμφισβητήσετε την παθητικότητά τους, παρατηρώ τις ταυτότητες πίσω από τα σώματα που παραμένουν υπάκουα σε σύγκριση με εκείνα που βγαίνουν από το δρόμο.

Ίσως η καθημερινή ζωή να παραμείνει γαμημένη και πέρα ​​από τη σωτηρία, αλλά όταν αυτή η καθημερινή ζωή πνίγει τις ικανότητές μας να συμμετέχουμε σε έναν αγώνα απελευθέρωσης, είναι μαλακία να τη διαγράφουμε ως άσχετη. Δεν ζούμε μια μεμονωμένη περίπτωση αντίστασης: εάν η ιστορία δεν μπορεί να μας διδάξει οτιδήποτε άλλο, πρέπει τουλάχιστον να συνειδητοποιήσουμε ότι οι στόχοι μας πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις μορφές απελευθέρωσης.

Άντε γαμήσου αν έρχεσαι μόνο για να πολεμήσεις με μπάτσους, να πάει να γαμηθεί το Νεοϋορκέζικο πάρτυ κυκλοφορίας της Επερχόμενης Εξέγερσης, να πάνε να γαμηθούν οι ιδιαιτερότητες όλων των σκατών που παρακινούν το γράψιμο αυτού. Ας μιλήσουμε για τη διόρθωση του ψευδο-χάσματος μεταξύ του «εξεγερσιακού αναρχισμού» και της «πολιτικής ταυτότητας», της επανένωσης οδοφραγμάτων και μη ξυρισμένων ποδιών, της ταραχής και του grrl2.

Δεν θέλω να προτείνω ότι ξεκινώντας ένα γαμημένο λαχανόκηπο θα ξεκινήσει η επανάσταση ή ότι πρέπει να μείνουμε στους δρόμους και να μιλάμε για την πατριαρχία. Αλλά αν αποφασίσετε έστω και λίγο να το κάνετε αυτό βιώσιμο και να μην εκνευρίσετε περίπου το 52% του πληθυσμού, πρέπει να το λάβουμε αυτό υπόψη και να μετατρέψουμε την πολιτική του επαναστατικού αναρχισμού σε έναν τόπο ολικής απελευθέρωσης.

Η αλληλεγγύη μέσα σε μια στιγμή, με έναν και μόνο συλλογικό στόχο, εξαρτάται από πολύ λίγα – και σημαίνει κάτι για την ίδια την επαναστατική εξέγερση, αλλά αν μιλάμε για ταραχές και μάχες στους δρόμους, η πολιτική της μακροπρόθεσμης αλληλεγγύης είναι πιο επείγουσα. Ενώ η διαδικασία απελευθέρωσης προβλέπει έναν κοινό στόχο που παρακάμπτει λίγο πολύ την ανάγκη αναγνώρισης των μοναδικών ταυτοτήτων, όταν περνούν οι στιγμές, είναι ακριβώς εκείνοι οι δεσμοί μεταξύ των μοναδικών ταυτοτήτων που επιτρέπουν στις φωτιές να συνεχίσουν να καίγονται.

Μερικές σημειώσεις κλεισίματος, πιθανώς προς δικής μου υπεράσπισγς περισσότερο από οτιδήποτε άλλο:

Πρώτα απ ‘όλα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει απροσδιόριστο ότι αυτό γράφεται από μια συγκεκριμένη οπτική που είναι εξαιρετικά προνομιακή και αναμφισβήτητα προκατειλημμένη με πολλούς τρόπους. Προφανώς, δεν αντιμετωπίζονται ζητήματα και αγώνες ανθρώπων εκτός από γυναίκες φύλου που καταπιέζονται βίαια από την πατριαρχία. Ζητώ από την επιείκεια του αναγνώστη να αναγνωρίσει ότι οι λόγοι για αυτό ήταν για την περιληπτικότητα και όχι για την ακύρωση.

Επίσης, παρόλο που θα μπορούσα να διευκρινίσω ή να τροποποιήσω ορισμένες πτυχές, στην ουσία εμφανίστηκαν οι βάσεις των συνομιλιών που αναφέρονται εδώ. Ωστόσο, οι ιστορικοί σημειώνουν: κάθε συνομιλία έγινε με την συντροφιά μπύρας ή αλκοολούχων ποτών (λίγο περισσότερο από άλλες) και έτσι οι αναμνήσεις μου μπορεί να είναι λίγο πιο μακριά από την αλήθεια.

Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι δεν το βλέπω ως πόλεμο ενάντια στους άντρες. Αν το έκανα, το σπίτι σας θα ‘χε πάρει φωτιά. Αυτό προορίζεται να είναι η αρχή μιας συνομιλίας. Βεβαίως, μια χούφτα γραπτών λέξεων δεν θα αντικαταστήσει ποτέ μια μακρά συζήτηση για πάρα πολλά τσιγάρα, αλλά είναι ένας ατελής τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος όταν ο χρόνος μας ξοδεύεται καλύτερα κάνοντας άλλες κλίσεις. Για το σκοπό αυτό: ας συναντηθούμε στο riseup τελεία net και ας συζητήσουμε.

Δε νομίζω ότι η δράση ήταν αποξενωτική για τις γυναίκες. Αντ ‘αυτού, ήταν η πλήρης έλλειψη συνομιλίας γύρω από αυτό και τις υποκειμενικότητές της. Όπως όταν λες μαλακίες τύπου “μην φέρεσαι σα μωρό!” αντί να κάνεις τουλάχιστον μια προσπάθεια να φροντίσεις τους ανθρώπους που γνωρίζεις- ναι, ίσως δεν είναι η γαμημένη εξέγερση από μόνη της, αλλά η υποστήριξη των ανθρώπων στην κοινότητά σας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε εμπορευμένη έννοια της «φροντίδας» που γνωρίζουμε.

Αλλά χέσε το χάιδεμα, η ίδια η δράση πρέπει να αντιμετωπιστεί επίσης. Η ρίψη κιβωτίων και εφημερίδων στο δρόμο είναι ωραία, μια χαρά. Αλλά αν το κάνουν ένα μάτσο πλούσιοι λευκοί άντρες, τότε είναι τόσο φιλελεύθερο όσο η συνάντηση χωρίς διακοπή κατά τη διάρκεια μιας κατάληψης – επειδή αντιγράφετε με ακρίβεια την κατάσταση που ισχυρίζεστε ότι πολεμάτε.

Πράξεις που αντηχούν στην εξέγερση πρέπει να εμπίπτουν σε στενές παραμέτρους που εκμεταλλεύονται και αντιμετωπίζουν εντελώς υλικές και απτές συνθήκες. Η απρόσεκτη καταστροφή δεν πληρεί αυτά τα απλά κριτήρια. Είναι τέτοια σκατά που διαγράφονται συχνότερα ως φαλλοκρατικά και αποξενωτικά – κίνδυνος χωρίς σαφή στόχο ή στρατηγική.

Το πιο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι μερικές φορές δεν έχει σημασία ποια είναι η γαμημένη δράση, γιατί άλλα, πιο κοντινά, πιο έντονα συναισθήματα κατακλύζουν και παρεμποδίζουν. Μπορείτε πραγματικά να πείτε ότι είναι μικροσκοπικό όταν κάποιος δεν μπορεί να έρθει σε ένα «πάρτι του δρόμου» (δηλαδή μαχητική δράση) επειδή ο μαλάκας που συνήθιζε να την τσακίζει στο ξύλο θα είναι εκεί; Ίσως θα ήταν ριζοσπαστικό εάν φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος και απλώς απαγορεύσουμε αυτό το άτομο να παραβρίσκεται, ανεξάρτητα από την «λογοδοσία».

Η Αόρατη Επιτροπή πρότεινε η απελευθέρωση να πραγματοποιηθεί μέσω της ανωνυμίας , η παραίτηση από τις ευθύνες σας και όλες αυτές οι μαλακίες σας κάνουν ελεύθερους. Αλλά αν ξεκινήσουμε με την κατανόηση ότι η ταυτότητα δεν είναι η μαλακία που αγοράζετε, ή η μαλακία που κάνετε για να κερδίσετε χρήματα, ή οτιδήποτε έχει να κάνει με την γαμημένη οικονομία, τότε πρέπει να ρωτήσουμε: τι διάολο είναι η ταυτότητα; Το προσωπικό είναι πολιτικό, σίγουρα, αλλά είναι ποτέ το πολιτικό προσωπικό; Ναι: είναι αυτές οι εμπειρίες του συνόλου που προκαλούν μια ατομική συναισθηματική απόκριση.

Η διαγραφή όλων αυτών των σκατών μπορεί να είναι παραγωγική για την καταπολέμηση μιας εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης. Όμως οι κοινότητες δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μια πτυχή λογοδοσίας που είναι άκυρη με απώτερο στόχο την ανωνυμία. Η ανωνυμία δεν μπορεί ποτέ να είναι αρμονική. Είστε ανώνυμοι από το ολότητα των ατομικών φυλακών (με την έννοια των πραγμάτων που σας αρνούνται την ελευθερία). Για μερικούς, αυτό περιλαμβάνει κάποια αντίδραση που σας αξίζει – γι ‘αυτό είναι απολύτως αδύνατο να λογοδοτήσετε στους ανθρώπους σε αυτό το πλαίσιο.

Και πιο επειγόντως, οι γυναίκες στη σκηνή δεν μπορούν ποτέ να γίνουν «ανώνυμες» όσο οι άντρες στη σκηνή συνεχίζουν να τις αντιμετωπίζουν ως σεξουαλικά αντικείμενα ή να τις αναγκάζουν να σκεφτούν τη σεξουαλική βία σε υποτιθέμενους τόπους απελευθέρωσης. Χρειαζόμαστε να είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας, ότι η γυναίκα φεύγει από τη σκηνή όταν διαλύεται ένα ετερό ζευγάρι. Χρειαζόμαστε ανθρώπους να μην θεωρούν τον φεμινισμό ως φιλελεύθερη μαλακία, ή δικαιολογία για να επιτεθούν σε άντρες. Χρειαζόμαστε ανθρώπους για να κάνουμε την λογοδοσία προτεραιότητα. Χρειαζόμαστε κοινότητα.

Η λέξη ολότητα3 είναι σχεδόν τέλεια, επειδή μπορεί να συλλάβει ετυμολογικά το γεγονός ότι η εξουσία υπάρχει σε πολιτικές, κοινωνικές και ατομικές διαστάσεις. Ένα ολότητα δεν είναι ουσιαστικά αναπόφευκτο. Όλοι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σημεία διαμάχης και μέσω αυτού, απελευθέρωση – παρά το ολότητα όλων. Αλλά ποιανών ο ορισμός της σύγκρουσης και της απελευθέρωσης γίνεται αποδεκτός ως έγκυρος και ποιος δεν λαμβάνεται υπόψη; Και ποιος ορίζει την ολότητα, τις εκδηλώσεις και τις περισπασμούς της;

Ίσως πρέπει να αναγνωρίσουμε έναν βίαια υπερασπισμένο «ασφαλή χώρο» ως τόσο απελευθερωτικός όσο μια ταραχή – τουλάχιστον όσον αφορά την απόρριψη του ζυγού της πλήρους κοινωνικοπολιτικής χειραγώγησης και την καταπολέμηση της συλλογικής μας ελευθερίας από τις καταπιέσεις και τις προσδοκίες της σύγχρονης κοινωνίας.

Ίσως πρέπει να αμφισβητήσουμε τη βάση της απελευθέρωσης για την οποία στοχεύουμε: διαβάζετε μαλακίες τύπου «όσο πιο ανώνυμος είμαι, τόσο πιο παρών είμαι» 4, αλλά τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να χάσω τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που με κάνουν να διαμορφώνω ποια είμαι στη διαδικασία να γίνω επαναστατική ηθοποιός;

Είναι η πλήξη μου που με τραβάει στο δρόμο, η δυσαρέσκεια μου που ρίχνει το τούβλο, η επιθυμία μου που κάνει τις νύχτες στη φυλακή ανθεκτικές – και αυτά τα συναισθήματα δεν προέρχονται από το πουθενά. Είναι όλα τα συναισθήματα πέρα ​​από τον μηδενικό θυμό άκυρα και αντεπαναστατικά; Επειδή εάν είναι, η διαύγεια και η απελευθέρωση που βρίσκω μέσω αυτών είναι επίσης.

Και αν αποδεχτείτε αυτά τα συναισθήματα ως έγκυρα, τότε γιατί δεν θεωρείτε έγκυρη τον επείγοντα χαρακτήρα με τον οποίο επιδιώκω την τιμωρία για όλα τα λάθη που έχει προκαλέσει το ολότητα, συμπεριλαμβανομένης της πατριαρχίας; Όταν ακούτε για απεργούς εργαζομένους, δεν απαιτείτε απόδειξη για τα λάθη του κάνετε την ίδια ερώτηση όταν ακούτε ότι ένας άντρας έχει κατηγορηθεί για κακοποίηση ή επίθεση;

Λένε ότι το ολότητα συνεχίζει να επεκτείνει το σχήμα ελέγχου του – και σαφώς, οι επαναστατικοί φεμινίστριες το πολεμούν τόσο σκληρά όσο εσείς, θεωρώντας τους εαυτούς μας μέρος μιας ετερογενούς υλικής δύναμης ενάντια σε όλες τις μορφές κοινωνικού ελέγχου. Και οι «φεμινίστριες» που απαιτούν ίση αμοιβή για τη μισθωτή εργασία τους; Τόσοι εχθροί μας όσο και οι δικοί σας.

“Ναι, προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί αποξενώνουμε τόσο πολύ τις γυναίκες και τους έγχρωμους. 5 Αλλά συνεχίζουμε να το κάνουμε όταν πάμε για μπύρες, κάτι που δημιούργησε το πρόβλημα στην αρχή. Είναι απλά το ότι ποτέ δεν σκεφτόμαστε να καλέσουμε κορίτσια έξω από τον κοινωνικό μας κύκλο για να μιλήσουμε για πολιτική ή οτιδήποτε άλλο. “

“Αν νομίζετε πως αυτό είναι το πρόβλημα, τότε έχετε μια εντελώς λοξή αντίληψη για την πραγματικότητα. Το ζήτημα δεν είναι ότι μιλάτε για στρατηγική όταν πάτε για μπύρες. Είναι ότι το ίδιο το ποτό – ή ο τρόπος που κάνετε είναι – αποξενωτικός. Είναι ότι δεν παίζεις για την πολιτική, γιατί εσύ είσαι πιο επικεντρωμένος στο να πάρεις κάποια, όταν υπάρχουν κυρίες, στο δωμάτιο. Είναι πως κανείς από σας δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά που αγωνιζόμαστε εκτός από το να προσπαθείτε να ξεκινήσετε κάποιες τρομερές εξεγέρσεις. Είναι ότι απλά μας γράφετε στ’ αρχίδια σας, τελεία. “

Δεν αξίζει καν να αναφέρουμε ότι η σεξουαλικοποίηση κάθε γυναίκας στη σκηνή αποτελεί εκδήλωση της πατριαρχίας. Αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι κάθε κριτική που ασκείται εναντίον ριζοσπαστικών λευκών αγοριών επιστρέφει με εκδίκηση … Γαμώτο, δεν θα μπορούσαμε να τπ καταλάβουμε αυτό την πρώτη – ή τη δεύτερη ή τρίτη φορά;

Για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρη, δεν προσπαθώ να τραβήξω κάποια νεοφημιστική ή ουσιοκρατική μαλακία όπου προτείνω ότι κάθε άμεση δράση είναι μια μορφή βίας που βασίζεται στην πατριαρχία, ή ότι η βία είναι φαλλοκρατική ή ότι ο ίδιος ο αγώνας είναι κάπως «αρσενικός» 5 Ίσως το χειρότερο αποτέλεσμα αυτών των μειώσεων είναι ότι τοποθετούν αυτά τα εργαλεία – τακτική, ενέργειες, στρατηγικές – σε έναν συγκεκριμένο τομέα που είναι αποκλειστικά αρσενικό. Εργαλεία που είναι, στην πραγματικότητα, αντικείμενα, τα οποία πρέπει να δράσουν, αντί για υποκείμενα, τα οποία ενεργούν.

Ωστόσο, ενώ μπορείτε να πείτε ό, τι θέλετε για τις συναισθηματικές πτυχές της ταραχής («όλη η αρνητικότητα έρχεται στο μυαλό» 6 κ.λπ.), υπάρχει ένας απλοϊκός αρρενωπός μηδενισμός που βασίζεται στην έλλειψη συναισθημάτων στο παιχνίδι σε τυφλή και απρόσεκτη καταστροφή . Αυτό είναι το μάτσο μέρος: η έλλειψη υποκειμενικής ευαισθησίας. Αυτός ο μηδενισμός: θραύση των παραθύρων μη πολυτελών αυτοκινήτων που σταθμεύουν στο δρόμο.

Δεν είναι το γαμημένο πέος σου. Είναι η ιδέα ότι τα αγόρια δεν κλαίνε. Είναι τα αποσυναισθηματοποιημένα αποτελέσματα μιας ανδρικής κοινωνικοποίησης, η οποία με τη σειρά της επιτρέπει την πλήρη απόρριψη συναισθηματικών – «θηλυκών» – ανησυχιών.

Θυμάστε τη δεύτερη κατάληψη του Νέου Σχολείου, όταν μπήκαμε στις 5 π.μ. Θυμάστε πώς υπήρχαν μόνο τέσσερις κυρίες μέσα; Εγώ όχι.

1 σύνθημα από την δεύτερη κατάληψη του Νέου Σχολείου και τις επακόλουθες νεοϋορκέζικες πορείες

2 Αυτή η εναλλακτική ορθογραφία του girl χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ από λεσβίες και bisexual γυναίκες, για να δείξουν το ότι θεωρούν τους εαυτούς τους περιθωριοποιημένες σε σχέση με τις άλλες. Επίσης χρησιμοποιείται και για φεμινίστριες που ανήκουν στο πανκ ροκ κοινό.

3 Ολότητα, κάθε καταπιεστική, ιεραρχική ή αλλιώς αναστατωμένη εκδήλωση καπιταλισμού / ανισότητας / δύναμης. Δείτε το ποιητικό «Ποια είναι η ολότητα;» από τον Kevin Tucker

4 Κεφάλαιο «Πως Πρέπει να γίνει Αν γίνει» από «Το Αόρατο Συμβούλιο»

5 Βλέπε this is Not a Love Story: Armed Struggle against the Institutions of Patriarchy.

6 “On Riots,” via Utopia / / Emergency.

 

https://prasinoieleutheriakoi.wordpress.com/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License