Η Αλληλεγγύη είναι το ανάχωμα

πάνω στο οποίο θα συντριβεί η κρατική καταστολή

Η όλη υπόθεση αρχικά βασίζεται σε μια ληστεία σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ, όπου σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τραυματίζεται ο ένας από τους 2 που συμμετείχαν και στην πορεία των ερευνών ανακαλύπτουν οπλισμό που τον αποδίδουν στην Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Στις 8 Νοεμβρίου 2019 σε επιχείρηση της “αντιτρομοκρατικής” συλλαμβάνονται 3 άτομα και προσάγονται δεκάδες άλλα, ενώ πραγματοποιούνται και αρκετές εισβολές - έρευνες σε σπίτια.

Συλλαμβάνονται ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος η αναρχική Μυρτώ Σ. και άλλο ένα άτομο. Επίσης, καταζητείται ο αναρχικός Χατζηβασιλειάδης Δημήτρης. Ο σύντροφος Β. Σταθόπουλος και το άλλο άτομο προφυλακίζονται, ενώ η συντρόφισσα Μυρτώ Σ. κατηγορήθηκε για πλημμελήματα και αφέθηκε “ελεύθερη”. Ο αναρχικός σύντροφος Β. Σταθόπουλος από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ με κείμενο του αρνείται την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση τόσο της οργάνωσης όσο και της ληστείας, ενώ κατά την “απολογία” του στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη ότι για λόγους αλληλεγγύης βοήθησε τον τραυματισμένο αναρχικό Δ. Χατζηβασιλειάδη. Εδώ, η αλληλεγγύη σε ένα τραυματισμένο αναρχικό φτάνει και περισσεύει για τους μηχανισμούς του κράτους ως αποδεικτικό στοιχείο για να χαρακτηριστεί κάποιος “τρομοκράτης” και να κατηγορηθεί για μια σειρά πράξεων με τον 187Α. Ο σύντροφος Β. Σταθόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται από τους διωκτικούς μηχανισμούς και πιο συγκεκριμένα από την “αντιτρομοκρατική”, τον Απρίλη του 2010 είχε συλληφθεί εκ νέου με μια σειρά κατηγορίες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, κατηγορίες που σε μεγάλο βαθμό κατέρρευσαν στη δίκη που ακολούθησε. Η πολύχρονη δραστήρια παρουσία του στον αναρχικό χώρο είναι αυτή που και τότε και τώρα τον θέτουν στο στόχαστρο. Η αλληλεγγύη για την εξουσία δεν είναι απλά μια ξένη έννοια, αλλά μια εχθρική αξία που πρέπει να χτυπηθεί με κάθε τρόπο. Η εξατομίκευση, ο κοινωνικός κανιβαλισμός είναι στρατηγική τους επιλογή.

Δεν θα μπορούσαν και από αυτή την υπόθεση να λείψουν τα ΜΜΕ, που επιδόθηκαν σε ένα ιδιότυπο ανταγωνισμό ποιος θα πλασάρει το καλύτερο σενάριο τρομοϋστερίας. Σενάριο, βεβαίως, υπαγορευμένο από την “αντιτρομοκρατική” αλλά με ελεύθερη απόδοση από τους “σκηνοθέτες” των ΜΜΕ. Έτσι, είδαμε αιμοσταγείς “τρομοκράτες” να ανατινάζουν ασθενοφόρα και να σπέρνουν τον θάνατο, σούπερ βόμβες, laser και ελεύθερους σκοπευτές, ενώ δεν δίστασαν την επαγγελματική δραστηριότητα του συντρόφου Σταθόπουλου, που είναι δάσκαλος πολεμικών τεχνών, να την κάνουν σήριαλ με video και φωτογραφίες προκειμένου να πείσουν τον μέσο πολίτη για την ενοχή του, την “πολεμική εκπαίδευσή του” κλπ. Δεν παράλειψαν βέβαια, να συνδέσουν και αυτή την υπόθεση με την γενικότερη επιδίωξή τους περί συγκοινωνούντων δοχείων της “ανομίας”, καταλήψεις, πανεπιστημιακά στέκια, οργανώσεις, όλα μαζί στο αφήγημα της αστυνομικής σαπουνόπερας.

Τσακίστε τους όλους λοιπόν, στο όνομα της κανονικότητας” αυτό είναι το δόγμα. Και σε αυτό εμείς από την δική μας πλευρά, δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σε αυτήν την “κανονικότητα” που θέλουν να επιβάλλουν και στον αγώνα αυτόν δεν χωράνε διακρίσεις ως προς τις μορφές και τα μέσα πάλης.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και γενικότερα στους διωκόμενους συντρόφους/-ισσες δεν είναι απλώς μέρος του αγώνα μας, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, με τον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετάρτη 17 Μαρτίου στο εφετείο της οδού Λουκάρεως στις 9 πμ ( Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στον 4ο όροφο – Αίθουσα 104 Γ)

Λευτεριά στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Δύναμη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που καταζητείται

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

 

ΣυνέλευσηΑλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License