post image

Πραγματοποιήθηκε χτες 13-3-2021 συγκέντρωση και μικροφωνική στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο, στην οποία είχε καλέσει η κατάληψη Apertus. Ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομοκρατία, Αλληλεγγύη στον επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα και στους διωκόμενους και συλληφθέντες αγωνιστές των τελευταίων γεγονότων αντίστασης.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην Πλατεία Δημάδη. Φτιάχτηκαν επί τόπου πανό αλληλεγγύης στην αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα τα μέλη της οποίας έχουν στοχοποιηθεί τελευταία σε ακραίο βαθμό , ιδιαίτερα μετά την παρέμβαση στο γραφείο του Μίλτου Βαρβιτσιώτη , μέλους μιας από τις λίγες οικογένειες κρατιστών ή επιχειρηματιών που λυμαίνονται επί χρόνια το δημόσιο πλούτο. Επίσης από πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών φτιάχτηκε πανό αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο ο οποίος είναι αιχμάλωτος του κράτους (έναρξη δίκης 17-3).

Από τη μικροφωνική διαβάστηκε εκτός του καλέσματος για τη συγκέντρωση , κείμενο αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα από συντρόφισσες και συντρόφους που καλούσαν στις καθημερινές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης το κείμενο της κατάληψης Apertus για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του αναρχικού επαναστάτη Λάμπρου Φούντα καθώς και κείμενο αλληλεγγύης στη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα , μέλους του Επαναστατικού Αγώνα (εφετείο 19–3, πολιτική τοποθέτηση στη δίκη για την επίθεση στην ΤτΕ). Τέλος διαβάστηκε και κείμενο αριστερής αντικαπιταλιστικής οργάνωσης.

Πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και περίπου στις 7.00μ.μ. οριακά και συμβολικά με την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας ξεκίνησε πορεία με συμμετοχή 70–80 ατόμων. Η πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους, είχε δυνατό παλμό και φωνάχτηκαν αντικρατικά, αντιφασιστικά και αντιμπατσικά συνθήματα, καθώς και συνθήματα αλληλεγγύης στις/ους φυλακισμένες/ους αγωνίστριες/ες, στις μετανάστριες και τους μετανάστες.

Η εμμονή της κυβέρνησης με την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου και η στοχοποίηση της νεολαίας (μην ξεχνάμε το κωμικοτραγικό πρώτο μέτρο της σεζόν για την πανδημία της απαγόρευσης πώλησης μπιρών μετά τις 12 τα μεσάνυχτα), από τα ξεπουλημένα Μ.Μ.Ε. και τους τηλεγιατρούς φερέφωνα του κράτους και των εμμονών τους, οι οποίοι έχουν γελοιοποιήσει την ιατρική επιστήμη μας έχει εξοργίσει. Ο κόσμος είναι εκτεθειμένος εκτός από τον ιό στις ορέξεις μπάτσων ελεγκτών οι οποίοι έχουν την εξουσία στην επιβολή δυσθεώρητων προστίμων. Επίσης μέσω των προστίμων αυτών έχει ξεκινήσει νέα μόδα βισμάτων για το σβήσιμο τους! Να σπάσουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις. Να ξαναβρεθούμε στους δρόμους τις γειτονιές και τις σχολές και να οργανώσουμε τους αυριανούς αγώνες.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License