Ο αγώνας των φοιτητών/τριών και των αλληλέγγυων κομματιών της τάξης μας ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη συνεχίζεται με σθένος και μετά την ψήφισή του, με στόχο την κατάργησή του στην πράξη. Η απομαζικοποίηση του αγώνα αποτράπηκε με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την οργάνωση καταλήψεων στο ΑΠΘ, στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο πανεπιστήμιο Λάρισας, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο ΤΕΙ Λάρισας και πιο πρόσφατα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο απαλλοτριώνοντας και δίνοντας ζωή στους αποξενωμένους και απονεκρωμένους πανεπιστημιακούς χώρους. Οι καταλήψεις αποτέλεσαν πόλους συσπείρωσης των αγωνιζόμενων φοιτητών, φοιτητριών και του αλληλέγγυου κόσμου και παρείχαν το έδαφος για την ανάπτυξη σχέσεων και κοινοτήτων αγώνα που με τη σειρά τους τροφοδότησαν την πραγματοποίηση μαζικών διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Ο κόσμος του αγώνα στα πανεπιστήμια δρα ενεργά ενάντια στο καθεστώς πειθάρχησης και αστυνομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση στο εσωτερικό τους. Η απόπειρα εγκαθίδρυσης αυτού του καθεστώτος έχει αφενός ως στόχο να επιταχύνει την αναδιάρθρωσή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των αναγκών του για φτηνό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και τεχνογνωσία. Αφετέρου, η κυβέρνηση –το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου– επιδιώκει να συντρίψει προκαταβολικά τις προσδοκίες και τους αγώνες των φοιτητών/τριών και του νεανικού προλεταριάτου στο σύνολό του. Η επίθεση στα πανεπιστήμια αποτελεί πλευρά της ευρύτερης κατασταλτικής διαχείρισης της βαθιάς κοινωνικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος μέσα στην πανδημία με την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την ωμή αστυνομική καταστολή στα κέντρα των πόλεων και στις συνοικίες. Γι’ αυτό ο αγώνας στα πανεπιστήμια είναι κοινός με τον αγώνα στα κέντρα των πόλεων και τις συνοικίες, με τις μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις ενάντια στην αστυνομική επιτήρηση της ζωής μας και την καταστολή.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι φοιτητές/τριες, τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, οι εργαζόμενοι/ες στην έρευνα και στις εργολαβίες που έχουμε και αναγνωρίζουμε το κοινό ταξικό μας συμφέρον να μην περάσει ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και η κρατική διαχείριση της κρίσης της πανδημίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες τις κατειλημμένες πρυτανείες και σχολές, συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις του συνεχιζόμενου αγώνα και στηρίζουμε την κατάληψη του γυάλινου κτιρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απέναντι στην απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ που αποδέχεται εντέχνως την πανεπιστημιακή αστυνομία εκφράζοντας απλώς αντίρρηση για τη στελέχωσή της και την οποία καταγγέλλουμε, αντιπαραθέτουμε τον αγώνα της κατάργησης αυτού του νόμου στην πράξη, τον αγώνα να μην πατήσουν οι δυνάμεις καταστολής το πόδι τους στους χώρους του ΕΚΠΑ.

Κατάργηση του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη

Όχι στην Πειθάρχηση. Όχι στην Καταστολή

Αλληλεγγύη και στήριξη στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες φοιτητές-φοιτήτριες των 2 κατασταλτικών εκκενώσεων του ΑΠΘ.

Αλληλεγγύη σε όλες τις κατειλημμένες πρυτανείες και σχολές.

Στήριξη της Κατάληψης Γυάλινου Παντείου

17/03/2021

Συνέλευση Αγώνα Ενάντια στην Αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια

Διοικητικών, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΔΕΠ, Φοιτητών/ριών, Υπ. Διδακτόρων, Εργαζόμενων στην Έρευνα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License