Για τους επαναστάτες πολιτικούς κρατούμενους/κρατούμενες σε όλο τον κόσμο-Κείμενο για τη διεθνή καμπάνια:''Dem dema azadi ye''

Tο κείμενο αυτό γράφτηκε στα πλαίσια της διεθνούς καμπάνιας με τίτλο ''Εαρινή επίθεση Ενωμένοι στην αντίσταση- Dem dema azadi ye'' που καλούν οι: RiseUp4Rojava-Women Defend Rojava-Make Rojava Green Again-Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα(Internationalist Commune of Rojava) Tevgera Ciwanen Şoreşgerî. Για τους επαναστάτες πολιτικούς κρατούμενους/κρατούμενες σε όλο τον κόσμο. Κείμενο για τη διεθνή καμπάνια:Dem dema azadi ye

post image

Tο κείμενο αυτό γράφτηκε στα πλαίσια της διεθνούς καμπάνιας για διοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων κ.λπ από RiseUp4Rojava-Women Defend Rojava-Make Rojava Green Again -Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα(Internationalist Commune of Rojava) -Tevgera Ciwanen Şoreşgerî, με τίτλο ''Εαρινή επίθεση Ενωμένοι στην αντίσταση- Dem dema azadi ye''

*********

Για τους επαναστάτες πολιτικούς κρατούμενους/κρατούμενες σε όλο τον κόσμο

Λευτεριά στον Αμπνουλάχ Οτσαλάν -Aλληλεγγύη στους αγωνιστές απεργούς πείνας στη Τουρκία και το Κουρδιστάν

17 Μάρτη 2021

Όσο υπάρχει κράτος και κεφάλαιο θα υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι/κρατούμενες.

Όσο υπάρχει αδικία, καταπίεση, εκμετάλλευση, όσο υπάρχουν πατριαρχία και σεξισμός, τάξεις, πλούσιοι και φτωχοί, καταστροφή της φύσης, θα υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι/κρατούμενες και φυλακισμένοι αγωνιστές. Θα υπάρχουν αυτές και αυτοί που θα αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια, όχι για προσωπικό όφελος αλλά για όλη την ανθρωπότητα, για να φτιαχτεί ένας καλύτερος κόσμος και μια καλύτερη κοινωνία για τα οποία πληρώνουν με πολλά χρόνια αιχμάλωτες/αιχμάλωτοι στις φυλακές.

Φυσικά πάντα το κράτος διαχρονικά και ιδιαίτερα το σημερινό που αυτοπροσδιορίζεται ως ‘’δημοκρατικό’’, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι αλλά ‘‘τρομοκράτες’’ και εγκληματίες. Όμως παρά τον ισχυρισμό αυτόν, η κρατική εξουσία έφτιαχνε πάντα ειδικούς νόμους για την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων της. ‘‘Αντιτρομοκρατικούς’’ νόμους, ‘‘λευκά κελιά’’, ειδικές συνθήκες κράτησης, απομονώσεις για να κρατά για πολλά χρόνια όσους επαναστάτες/επαναστάτριες και αγωνιστές δεν σκοτώνει αλλά πέφτουν αιχμάλωτοι στα χέρια της.

Ένα κοινό νήμα αγώνα ενώνει όλες και όλους όσους βρίσκονται στα χέρια του κράτους σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου παρά τις διαφορετικές συνθήκες και τι όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές. Από τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά, την Νάντια Λότσε, τους αγωνιστές επαναστάτες και επαναστάτριες στη Τουρκία και το Κουρδιστάν, μέχρι τον Μουμία Αμπού Τζαμάλ, τον Λέοναρντ Πελτιέ, τους πολιτικούς κρατούμενους/ες στην Παλαιστίνη, την Ελλάδα, την Χιλή, παντού. Γιατί ο εχθρός είναι κοινός, το κρατικοκαπιταλιστικό σύμπλεγμα εξουσίας, άρα και ο εχθρός είναι κοινός.

Σημασία δεν έχει όμως η αιχμαλωσία αλλά η συνέχιση του αγώνα για τους επαναστάτες και τους αγωνιστές μέσα στη φυλακή και η διατήρηση της πολιτικής και αγωνιστικής μας ταυτότητας παραμένοντας συνεπείς και αμετανόητοι στις επιλογές αγώνα μας. Όπως σημασία δεν έχει να θυμούνται οι αγωνιστές έξω από τη φυλακή τους πολιτικούς κρατούμενους μία φορά τον χρόνο αλλά να συνεχίζουν τον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη κοινωνία. Γιατί ο αγώνας αυτός είναι η καλύτερη κληρονομικά και παρακαταθήκη μας στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ-Β.ΣΥΡΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Δ΄ πτέρυγα  φυλακών Δομοκού

*(Το παρόν κείμενο λόγω αδυναμίας επικοινωνίας με τη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα που βρίσκεται στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας υπογράφεται από το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License