Έναντια στα social media - Επιτήρηση, κοινωνικός έλεγχος, καταστολή

Μπροσουράκι που τυπώθηκε/κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2018. Πλαισιώθηκε από σειρά εκδηλώσεων/συζητήσεων στην Αθήνα.

Η έκδοση αυτή είναι το αποτέλεσμα κουβέντας και ζυμώσεων με θέμα το διαδίκτυο και τις κακοτοπιές του. Ξεκίνησαμε να συζητάμε καθώς βρίσκαμε συνέχεια μπροστά μας ζητήματα που άπτονται σε αυτό. Αντί να τα εξηγούμε ατομικά, θεωρήσαμε πιο γόνιμο να τα επεξεργαστούμε και να τοποθετηθούμε συλλογικά. Εξαρχής φάνηκε ότι το θέμα είναι τεράστιο και πολυδιάστατο. Προτιμήσαμε να το σπάσουμε σε ενότητες, φιλοδοξώντας να παράξουμε και μελλοντικές εκδόσεις που θα περιλαμβάνουν διαφορετικές πτυχές.

Δεν αποσκοπούμε μόνο στο να γνωστοποιήσουμε τους προβληματισμούςμας και την κριτική πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά κυρίως στο να ανοίξειμια συζήτηση βασισμένη στα σημεία που θέτουμε. Ώστε να μπορέσουμε εντέλει να αντιτάξουμε κάτι ρεαλιστικό στα προβλήματα που εγείρονται και να μην αρκεστούμε σε ένα ξόρκισμα χωρίς αντιπρόταση.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά το σύνολο των ανθρώπων που συνδέονται στο διαδίκτυο. Η απεύθυνσή μας όμως είναι κυρίως σε συντρόφους και συντρόφισσες, μιας και εκεί η επιτήρηση και η καταστολή δεν είναι αφηρημένες έννοιες αλλά βίωμα.

Βρεθήκαμε γύρω από τη συλλογικότητα Cybrigade και έχοντας γνώση του διαδικτύου και των προβλημάτων του, μιλάμε κριτικά απέναντι τους.

 

dead zuckerbergs ( στην τροχιά της cybrigade )

https://antisocial.espivblogs.net/

12/2018

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License