Μέτωπο Αντίστασης - Κάλεσμα στήριξης στις συγκεντρώσεις στις γειτονιές ενάντια στην κρατική καταστολή

Απέναντι σ’ αυτήν την συνθήκη, η μαζική δυναμική πορεία της Ν. Σμύρνης έδειξε ότι οι καταπιεσμένοι μπορούν να αμφισβητήσουν την κρατική παντοδυναμία και να σπάσουν το κρατικό μονοπώλιο της βίας.

Το κράτος, εκμεταλλευόμενο τη συνθήκη της πανδημίας, του lockdown και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, επιχειρεί με κάθε τρόπο να θωρακιστεί απέναντι σε όσους θεωρεί απειλή, όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων, των κατακτήσεων κι ενάντια στη φτώχεια και την θανατοπολιτική των κυρίαρχων. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο πανδημίας που λειτούργησε ως ιστορικός επιταχυντής για την όξυνση της πολύπλευρης καπιταλιστικής κρίσης, ( υγειονομικής, οικονομικής, περιβαλλοντολογικής) το κράτος, εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές στον χώρο της υγείας, αποτελείωσε τα ούτως ή άλλως υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία. Δεν ενίσχυσε καθόλου το δημόσιο σύστημα υγείας με αποτέλεσμα να οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στον θάνατο, εξαιτίας της αδυναμίας του να τους παρέχει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα προμελετημένο κρατικό έγκλημα, αποτελεί την συνέχεια της στρατηγικής της προληπτικής αντιεξέγερσης στην ελληνική εκδοχή της. Τρανταχτό παράδειγμα τα συμβόλαια δισεκατομμυρίων ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και για την αστυνομία, αντί να ενισχύσουν το δίκτυο των ΜΜΜ, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τις σχολές. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, βλέπουμε τις γειτονιές να αστυνομεύονται και να επιτηρούνται από μπάτσους που κόβουν πρόστιμα, βαράνε και σπέρνουν τον φόβο. Απέναντι σ’ αυτήν την συνθήκη, η μαζική δυναμική πορεία της Ν. Σμύρνης έδειξε ότι οι καταπιεσμένοι μπορούν να αμφισβητήσουν την κρατική παντοδυναμία και να σπάσουν το κρατικό μονοπώλιο της βίας.

Ο νέος κύκλος αγώνα που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα με τις μαζικές κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής βίας, το πολύμορφο και μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης για την απεργία πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, τους αγώνες των υγειονομικών ενάντια στην υποβάθμιση του συστήματος υγείας, σχηματίζουν ένα ψηφιδωτό αντίστασης ενάντια στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου.

Το ανατρεπτικό κίνημα έχει διπλό ρόλο στους ελπιδοφόρους αγώνες που ξεδιπλώνονται. Να αποτρέψει την αφομοίωση τους από την σοσιαλδημοκρατία και να επιχειρήσει να τους μετατρέψει σε αγώνες που με τον αντικαπιταλιστικό – ριζοσπαστικό -αντιεξουσιαστικό τους προσανατολισμό θα επιχειρήσουν να οξύνουν την πολιτική αποσταθεροποίηση του σάπιου συστήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής βίας στις γειτονιές και θα πλαισιώσουμε με την σειρά μας στην συγκέντρωση – πορεία στην πλατεία πρωτομαγιάς το Σάββατο στις 12.00

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ – ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ - ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ

 

Μέτωπο Αντίστασης

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License