post image

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΨΥΧΩΝ

Η κόλαση των μεταναστών στα ανοιχτά ή κλειστά κέντρα κράτησης (που δεν έχει σημασία πώς ονομάζονται, μιας και σε κλειστά έχουν όλα μετατραπεί) δεν έχει τελειωμό. Τις τελευταίες μέρες καταγγέλθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ ότι ο 44χρονος Macky Diabate από την Γουινέα που κρατούνταν στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Κω έχασε τη ζωή του, μετά από πολυήμερη κρίση σκωληκοειδίτιδας, χωρίς να έχει την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Αμέσως ακολούθησε διάψευση της Αστυνομικής Ένωσης Βόρειας Δωδεκανήσου πως ο Macky είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κω και εξετασθεί μετέπειτα αρκετές φορές και πως δεν υπάρχει ευθύνη του σώματος για τον θάνατο του.Έχοντας λοιπόν αυτές τις πληροφορίες, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όσες διαψεύσεις και αν βγουν, όσα βίντεο και αν αμφισβητηθούν, όσες μαρτυρίες και αν φιμωθούν το γεγονός είναι ότι οι συνθήκες στα κέντρα κράτησης είναι χειρότερες και από την τελευταία φυλακή κάτεργο στη χώρα, καταπατούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και αξιοπρέπεια. Τα κέντρα αυτά εγκλεισμού ισοπεδώνουν προσωπικότητες, γίνονται υγειονομικές βόμβες, παρανομούν εγκλωβίζοντας ανθρώπινες ζωές σε μια ατέρμονη προσμονή ελευθερίας που δεν έρχεται ή οδηγούν σε μια σίγουρη επιστροφή σε μια κόλαση που αυτοί οι άνθρωποι έχουν απαρνηθεί. Προϋποθέτει να είσαι γιατρός ή νοσηλευτής για να αναλάβεις ευθύνη ιατρικού περιστατικού ή λάθους. Αλλά δεν προϋποθέτει να είσαι τίποτα απ τα δύο για να καταγγείλεις απάνθρωπες συνθήκες...Πόσο μάλλον αν τις βλέπεις καθημερινά όπως οι κύριοι αστυνομικοί.Σε αυτές τις φυλακές κολαστήρια -που κάθε ποινικός εγκληματίας θα είχε σαν εφιάλτη- ανά τακτά διαστήματα ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Αυτοκτονίες, βιαιοπραγίες, ψυχικές διαταραχές είναι καθημερινότητα. Ηθικοί αυτουργοί είναι το κράτος υποτέλειας που ζούμε, το οποίο επωφελείται και υπακούει σε ευρωπαϊκές συμφωνίες και παγκόσμιους νόμους για την μετανάστευση, που δημιουργούν τα παραπάνω αδιέξοδα.Η Αφγανή έγκυος προσφύγισσα, μάνα άλλων δύο παιδιών, που αυτοπυρπολήθηκε στις 21/02/21 στο Καρά Τεπέ, αφού είχε βγάλει πρώτα τα παιδιά της από τη σκηνή, απελπισμένη μετά από απόρριψη της αίτησης της για μεταφορά της από τη Μυτιλήνη, άναψε μόνη της τη φωτιά! Δεν άντεξε! Σήμερα 27/03/21 αυτοκτόνησε 24χρονος Κούρδος στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου γιατί ενώ θα έβγαινε η απόφαση για την απελευθέρωσή του, η κράτησή του παρατάθηκε. Ήταν εκεί 16 μήνες, δεν άντεξε! Οι συνθήκες, η αβεβαιότητα για οποιοδήποτε μέλλον και ανθρώπινη διαβίωση οδηγούν στην απελπισία.

Ο MackyDiabete έχασε τη ζωή του, αυτό δεν αλλάζει, και δεν αλλάζει όσες φορές και αν πήγε ή δεν πήγε στο νοσοκομείο, γιατί δεν αλλάζει το πού ζούσε, τι καθημερινότητα είχε, τι ένιωθε. Δεν μπορούμε να μάθουμε ποτέ αν θα πέθαινε από σκωληκοειδίτιδα, αν ζούσε τους τελευταίους μήνες σε ένα σπίτι, αν είχε εργασία, καλή ψυχολογία, ιατρική παρακολούθηση αφού είχε πρόβλημα υγείας και περίθαλψη όταν τη χρειαζόταν.

''Το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα αποδοθούν ευθύνες σε κανένα, δεν θα τιμωρηθεί κάποιος και το πιθανότερο είναι ότι τα κέντρα κράτησης θα παραμείνουν ως έχουν ενώ παράλληλα οι εγκαταστάσεις τους επεκτείνονται με κάθε τρόπο. Διευρύνονται σαν μεγάλης κλίμακας κρατητήρια χωρίς σεβασμό στις κοινωνίες και στο περιβάλλον.Όταν το δημόσιο σύστημα υγείας ψυχορραγεί, χωρίς την απαιτούμενη οικονομική στήριξη από ξεκάθαρη πολιτική επιλογή, με συνέπεια την υποστελέχωση, τις ελλείψεις, την αναγκαστική επιλογή ασθενών. Όταν οι και καλά <νόμιμοι πολίτες> της χώρας πεθαίνουν στους διαδρόμους εκτός ΜΕΘ, η πρωτοβάθμια υγεία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, τι να περιμένουμε να γίνει με τους <δεύτερης διαλογής> μετανάστες. Θα είναι οι τελευταίοι των τελευταίων βέβαια.Όμως μάλλον τους κυρίους αστυνομικούς δεν τους πειράζει, πως σε ένα νησί με πάνω από 30.000 μόνιμους κατοίκους υπάρχει ένα ασθενοφόρο (εκεί και αν πρέπει να γίνει αξιολόγηση περιστατικών!). Αλλά απ την άλλη έχουν στην υπηρεσία τόσα νέα αστυνομικά οχήματα, που δεν ξέρουν που να τα παρκάρουν. Αυτή είναι η εικόνα και η πραγματικότητα του νησιού και της χώρας.

Σε αυτόν τον κόσμο για κακή τους τύχη υπάρχουμε και εμείς και ποτέ δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε πως...

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΩ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License