Παρεμβάσεις ενάντια στις φόλες [Αθήνα]

Παρεμβάσεις με στένσιλ και μοίρασμα κειμένου ενάντια στις φόλες, πραγματοποιήσαμε 13, 26 και 27 Μαρτίου σε Εξάρχεια, Σκοπευτήριο Καισαριανής και Ζωγράφου. Ακολουθούν φωτογραφίες και το κείμενο που μοιράστηκε.

post image

ΦΟΛΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Οι δολοφονίες ζώων από φόλες ήταν ανέκαθεν συχνό φαινόμενο στις γειτονιές της Αθήνας. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά σε πολλές περιοχές όπως λόφο Στρέφη, Πατήσια, Κυψέλη, Πεδίον του Άρεος, Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο, Κορυδαλλό, Άλιμο, Ψυχικό και Βύρωνα.

Τα μη ανθρώπινα ζώα δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για την επιβίωσή τους μέσα στο εχθρικό περιβάλλον της μητρόπολης καθώς έρχονται αντιμέτωπα με πολλαπλούς κινδύνους. Μην έχοντας άλλους τρόπους εύρεσης τροφής καταλήγουν να εξαρτώνται από τους ανθρώπους και τα αποφάγια τους. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύονται καθάρματα τοποθετώντας δηλητηριασμένες τροφές σε πολλά σημεία της πόλης με σκοπό την εξόντωσή τους. Δεν θα σταθούμε στους λόγους που ένα άτομο μπορεί να προβάλλει για να προχωρήσει σε τέτοιες εξουσιαστικές - δολοφονικές πρακτικές γιατί κανένας λόγος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αφαίρεση ζωής οποιουδήποτε μη ανθρώπινου ζώου. Ούτε το πρόσχημα της “καθαρότητας” των πόλεων, αλλά ούτε και ο ρουχισμός, η τροφή, η διασκέδαση, τα έθιμα, η επιστήμη.

Μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αρνείται να αποδεχθεί τα μη ανθρώπινα ζώα ως ισότιμους κατοίκους των πόλεων που μοιράζονται με εμάς την ίδια ανάγκη για ζωή και ελευθερία. Γι'αυτό το λόγο οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και να απαλλάξουμε τις γειτονίες μας από φόλες και δολοφόνους, ειδάλλως φέρουμε και εμείς ευθύνη για τη συνέχιση τέτοιων πρακτικών.

Καλούμε όποιο άτομο μπορεί να έχει κάποια πληροφορία για τέτοια περιστατικά να μην μένει αμέτοχο και να μην σιωπά, για να μην αντικρίσουμε ξανά μη ανθρώπινους γείτονές μας νεκρούς.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Πρωτοβουλία ενάντια στις φόλες

enantiastisfoles@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License