Σάββατο 20/3/2021, καθώς απομακρύνθηκα από την πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας, τρεις μηχανές ασφαλιτών με στρίμωξαν στην Πατησίων. Μετά από μια εξακρίβωση, μεταφέρθηκα στην Πέτρου Ράλλη όπου μου ανακοίνωσαν την κράτησή μου για παράνομη είσοδο και διαμονή στο ελληνικό έδαφος, παρά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που μου επέτρεπε να επιστρέψω νόμιμα μετά την απέλασή μου τον Δεκέμβρη.

Λίγες μέρες μετά, βγήκε η απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής να με απελάσουν, ξανά με βάση ένα απόρρητο έγγραφο από την Κρατική Ασφάλεια στο οποίο θεωρούμαι απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Θα ήθελα να σταθώ λίγο στις ειδικές συνθήκες κράτησής μου. Βρισκόμουν σε πλήρη απομόνωση, κλεισμένος πάνω από 23 ώρες την ημέρα σε ένα κελί γεμάτο κοριούς (έντομα). Με είχαν μακριά από τους άλλους κρατούμενους και μου ήταν αδύνατο να επικοινωνώ μαζί τους. Οι φύλακες στέκονταν έξω από το κελί μου μέρα νύχτα, και που και που με φώτιζαν με το φακό τη νύχτα, να επιβεβαιώσουν πως δεν είχα εξαφανιστεί. Για κάθε μετακίνησή μου, πχ για τουαλέτα, κινητοποιούνταν μια επιχείρηση από δύο φύλακες όπου ο ένας καθόταν στην πόρτα της πτέρυγας που ήταν κλειστή, ενώ ο άλλος με ακολουθούσε μερικά βήματα πίσω μέχρι την επιστροφή μου στο κελί. Συνέβη ακόμη, μετά από έντονη διαμαρτυρία μου να με αφήσουν δεμένο με χειροπέδες στην πλάτη στο κελί για ώρες.

Αποφυλακίστηκα στις 29/3 με απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου, αφήνοντάς μου ένα περιθώριο 30 ημερών για να φύγω απ’ την χώρα ή να ασκήσω μελλοντικές διοικητικές δικαστικές διαδικασίες.

Θεωρώ ότι οι δικές μου συνθήκες κράτησης αντικατοπτρίζουν πλήρως τις προθέσεις του κράτους απέναντι σε όσες/όσους μες στην κοινωνία δε συμμορφώνονται και αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι. Κοινωνία μες στην οποία οι συνθήκες ζωής γίνονται όλο και περισσότερο ανυπόφορες, οι φτωχοί φτωχοποιούνται όλο και περισσότερο, κρίνοντας ακόμα απαγορευμένη την κάθε μη παραγωγική, μη αναγκαία από καπιταλιστική άποψη μετακίνησή τους, ενώ μεγάλες εταιρίες (πχ διαδικτυακές πωλήσεις, κατοίκον διαμονή, φαρμακοβιομηχανία) πλουτίζουν δημιουργώντας συνθήκες για ακόμη πιο ακραία εκμετάλλευση.

Το κράτος προσπαθεί μέσω άγριας καταστολής, υποστηριζόμενης από μια μιντιακή προπαγάνδα που χρηματοδοτεί το ίδιο, να σωπάσει κάθε φωνή που αντιστέκεται. Οι μέθοδοί του μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό με εκείνες της δικτατορίας. Απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση και άγρια καταστολή συγκεντρώσεων -ακόμα και ειρηνικών-, συλλήψεις στο σωρό (όπως είδαμε τους προηγούμενους μήνες), απόπειρα δολοφονίας πολιτικού κρατούμενου και λογοκρισία (όπως για τον Δημήτρη Κουφοντίνα), φυλάκιση και απέλαση αγωνιζόμενων χωρίς επαρκή στοιχεία, αστυνομική κατοχή και απόπειρα τρομοκρατίας του κόσμου (όπως στη Νέα Σμύρνη, στα Εξάρχεια και μελλοντικά στα πανεπιστήμια).

Ωστόσο, δεν πέτυχε και είδαμε πορείες σε σχεδόν κάθε γειτονιά της Αθήνας και όχι μόνο, συγκεντρώνοντας χιλιάδες άτομα με το σύνθημα «Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές» και καταφέρνοντας να ανταποδώσουν ένα μικρό κομμάτι της βίας που το κράτος ασκεί καθημερινά.

Σε πολλές πόλεις, οι καταλήψεις των σχολών πολλαπλασιάζονται ενάντια μεταξύ άλλων στη δημιουργία ενός ειδικού σώματος αστυνομίας σχεδιασμένο για αυτές.

Και τον τελευταίο καιρό έχουν απαριθμηθεί πάνω από 400 επιθέσεις σε χρονικό διάστημα ενάμιση μήνα, ως αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Και θέλω να πιστεύω πως είναι η αρχή.

 

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

 

                                                                                                                                   ΕΡΡΟΛ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License