To πανεπιστήμιο δεν είναι φυλακή.

Το πανεπιστήμιο δεν είναι φυλακή. Τι είναι όμως για μας;

post image

  • Τι είναι όμως το πανεπιστήμιο για μας;

Τίποτα παραπάνω από ένα κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου για την εξαθλίωση των ζωών μας.

  • «Το πανεπιστήμιο είναι η μικρογραφία της κοινωνίας»

Μια φράση που μας βρίσκει σύμφωνους στη δικιά μας ανάγνωση της κοινωνίας. Εργασιομανείς φοιτητές που ελπίζουν να γίνουν τα μελλοντικά μας αφεντικά, αδιάφοροι καριερίστες και βαθμοθήρες, παραταξιακοί κάθε είδους που κυνηγάνε τυφλούς υποστηρικτές και ψηφοφόρους, ρουφιάνοι, αστοί, φασίστες.

Το ψηφιδωτό των σχολών συμπληρώνει όπως και στην κοινωνία, εξεγερμένοι και αγωνιζόμενες που αντιλαμβάνονται τα πανεπιστήμια ως άλλον έναν χώρο ρήξης, δράσης και διαμόρφωσης συνειδήσεων. Το κρατικό αφήγημα ωστόσο τις παρουσιάζει ως «χώρους ανομίας» που φιλοξενούν «μπαχαλάκηδες-περιθωριακούς-ταραξίες». Η απάντησή τους, λοιπόν, είναι μία «μπάτσοι στις σχολές και ομοιομορφία». Οι μπάτσοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ανέκαθεν εργαλείο του κράτους και του καπιταλισμού για την υπεράσπιση των κυριαρχικών συμφερόντων και την προστασία του ύψιστου ιδανικού: της ιδιοκτησίας.

Όταν επομένως, τοποθετούνται στα πανεπιστήμια, δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε απειλή για τους χώρους μας, όπως και για μας τις ίδιες. Ειδικά με ένα νομοσχέδιο που προβλέπει ειδικές ποινές για καταλήψεις-παρεμβάσεις και κάθε είδους διαμαρτυρία σε αυτούς τους χώρους.

Το κράτος προσπαθεί να επιβάλλει την υποταγή ξεκινώντας από τους φαινομενικά ριζοσπαστικούς χώρους, τα πανεπιστήμια, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να παρακάμψουν τις πρυτανικές αρχές (!).

Πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και καθηγητάδες εναντιώνονται σε αυτό με φόβο μη χάσουν το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, και κατ’ επέκταση τις μπίζνες τους με τα δεκάδες ερευνητικά (ακόμη και αν αυτά έχουν σχέση με την αστυνομία και τον στρατό) και την εξουσία τους.

Το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο αναδιπλώνεται και πατάει πόδι. Θέλει έτοιμο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό χωρίς ίχνος συνείδησης και το θέλει εδώ και τώρα. Για αυτόν τον λόγο θέλει να κανονικοποιήσει τον πλήρη έλεγχο στους χώρους αυτούς βάζοντας μπάρες εισόδου, face control και μπάτσους χτίζοντας έτσι ένα πλήρως αποστειρωμένο εργοστάσιο μαζικής παραγωγής αυτοματοποιημένων εργατών.

Η θέση μας παραμένει ίδια όπως και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής σαπίλας που βιώνουμε. Ενάντια στους μπάτσους, στους ρουφιάνους και κάθε είδους σκουπίδι που επιδιώκει να ελέγξει τις ζωές μας και να απλώσει χέρια στους χώρους μας. Χώρους που διεκδικήσαμε και πήραμε σε πείσμα των καιρών, που χτίσαμε συνειδήσεις, συντροφικές σχέσεις αλλά και μια άσβεστη οργή για οτιδήποτε μας καταπιέζει.

Θα αποφύγουμε τα μεγάλα λόγια, θα σας υποσχεθούμε απλά πως ό,τι και να γίνει, με ό,τι ρίσκο και να υπάρχει, θα υπερασπιστούμε τους χώρους μας και την ελευθερία μας μέχρι τελικής πτώσης, δικής μας ή δικής σας.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΠΑΤΣΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΙΟΥ ΙΟΥ ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

…Κεραμέως ψόφα να κάνουμε γιορτή

 

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πα.Πει.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License