Παρέμβαση στη ΤΟΜΥ Κεραμεικού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ

Σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Συνέλευση Χρηστών των Υπηρεσιών Υγείας της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για κινητοποιήσεις στις εισόδους νοσοκομείων και κέντρων υγείας, πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από τη Το.Μ.Υ. και το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού.

post image

Παρέμβαση στη ΤΟΜΥ Κεραμεικού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ

Σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Συνέλευση Χρηστών των Υπηρεσιών Υγείας της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για κινητοποιήσεις στις εισόδους νοσοκομείων και κέντρων υγείας, πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από τη Το.Μ.Υ. και το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού. Η παρέμβαση διήρκεσε περίπου μια ώρα και κατά τη διάρκειά της αναρτήθηκε πανό και μοιράστηκε το τελευταίο κείμενο της συνέλευσης.

ΥΓΕΙΑ-ΤΡΟΦΗ-ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Άμεση στελέχωση και ενίσχυση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα askpthk.espivblogs.net

Ακολουθεί το κείμενο της Συνέλευσης Χρηστών των Υπηρεσιών Υγείας της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού που μοιράστηκε στην παρέμβαση:

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ

Το.Μ.Υ. ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Στις 5 Φεβρουαρίου 2021 το υπ. Υγείας και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, είχαν αποφασίσει να διακόψουν τη λειτουργία της Το.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού και να τα μετατρέψουν αποκλειστικά σε εμβολιαστικά κέντρα, όπως ακριβώς κάνουν με το σύνολο των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Τον Μάρτιο του 2020, στην αρχή της πανδημίας, στο Κέντρο Υγείας και στη Το.Μ.Υ. υπήρχαν πέντε παθολόγοι, τέσσερις οικογενειακοί γιατροί και μια παιδίατρος και τώρα έχει μείνει μόνο ένας.

Ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση, που χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα τον εμβολιασμό, ώστε να προωθήσει την πλήρη απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η Συνέλευση Χρηστών της Το.Μ.Υ Κεραμεικού οργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα καθώς και εργαζόμενοι από την Το.Μ.Υ και από το Κέντρο Υγείας Κεραμεικού. Υπό την πίεση των κινητοποιήσεων οι υπεύθυνοι παρατείναν τη λειτουργία της Το.Μ.Υ και του Κέντρου Υγείας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Τη Τρίτη 9 Φεβρουαρίου η υποδιοικήτρια της 1ης Υ.Πε., Νταβώνη, με τη συναίνεση του διοικητή του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού Σταθόπουλου, διέταξε την άμεση μετατροπή του Κέντρου Υγείας και της Το.Μ.Υ. σε εμβολιαστικό κέντρο. Αυτή η εξέλιξη στην ουσία δρομολογεί το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας και της Το.Μ.Υ. ως δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Δεν είμαστε ενάντια στον εμβολιασμό, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ να δοθεί η χαριστική βολή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη γειτονιά μας, τώρα που η βασική μας ασπίδα για την έγκαιρη αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι οι υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας.

Στη νέα παρέμβαση στη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ που κάναμε στις 24/02, ο ίδιος ο διοικητής Στάθης, δεσμεύτηκε ότι: η Το.Μ.Υ θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες που παρέχει έως σήμερα, κρίσιμοι τομείς του Κέντρου Υγείας, όπως το αιματολογικό εργαστήριο δεν θα διακόψουν τη λειτουργία τους και θα διοριστεί επιπλέον ένας παθολόγος στο Κέντρο Υγείας. Αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά ως μια πρώτη σημαντική νίκη των αγώνων που έχουμε δώσει όλοι-ες μαζί μέχρι σήμερα και δεν εφησυχάζουμε.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας και την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτές, χωρίς αποκλεισμούς εισοδήματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας.

Άμεση στελέχωση και ενίσχυση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό

Συνέλευση Χρηστών των υπηρεσιών υγείας της ΤΟΜΥ Κεραμεικού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License