Τι θα πει εγκλεισμός και θάνατος

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 10/04 έξω από το Δρομοκαΐτειο κολαστήριο στις 12.00.

Τι θα πει εγκλεισμός και θάνατος

Η διαχείριση της πανδημίας από τους κρατικούς υπαλλήλους έχει θέσει και στη χώρα μας το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας σε καθεστώς εξαίρεσης. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για τους προνομιούχους, οι οποίοι μετακινούνται όπως και όποτε επιθυμούν, εμβολιάζονται εκτός σειράς και κατά προτίμηση, δεν αγωνιούν για μια κλίνη ΜΕΘ σε περίπτωση που νοσήσουν.

Ωστόσο, υπάρχει περαιτέρω εξαίρεση μέσα στο καθεστώς εξαίρεσης: οι τρόφιμοι κλειστών δομών, όπως οι λεγόμενες μονάδες μακράς παραμονής, συνωστίζονται σωρηδόν σε κλειστούς χώρους, με πλημμελή νοσηλευτική και ιατρική κάλυψη, σε απαράδεκτες συνθήκης ατομικής και συλλογικής υγιεινής. Αυτό που συμβαίνει κατά κόρον παγκοσμίως σε τέτοιες δομές, όπως τα προσφυγικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα γηροκομεία και οι φυλακές, συνέβη αναπόφευκτα και στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Η συρροή κρουσμάτων εξαιτίας των παραπάνω κυβερνητικών προνοιών αντιμετωπίστηκε με τον τρόπο που αρμόζει σε μεσαιωνική ρατσιστική αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου: με εγκλεισμό των τροφίμων στις πτέρυγες, αποκλεισμό από τον έξω κόσμο και τις κοινοτικές δομές, ασυλοποίηση εντός του ασύλου με περιορισμό των μετακινήσεων. Ως εκ τούτου, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην «ελεύθερη» κοινωνία, τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν, λόγω του υποχρεωτικού συγχρωτισμού αρνητικών και θετικών θεραπευόμενων. Οι νεκροί έφτασαν ήδη τους τρεις, αυτοί που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι τέσσερεις.

Οι άνθρωποι αυτοί, όπως όλοι μας άλλωστε, δεν είναι αριθμοί σε μια στατιστική. Όσο κι αν η φωνή τους ακούγεται ισχνά, θα πρέπει εμείς να τεντώσουμε τα αυτιά μας να την ακούσουμε. Δεν είναι ούτε περιττοί, ούτε παραπεταμένοι.

Ο αγώνας τους για ζωή και αξιοπρέπεια μας αφορά όλους, είναι και δικός μας αγώνας. Δεν θα τους αφήσουμε να πεθάνουν μέσα στα μπουντρούμια της κρατικής δολοφονικής διαχείρισης.

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 10/04 έξω από το Δρομοκαΐτειο κολαστήριο στις 12.00.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License