Για το κακό που μας βρήκε

Σ' αυτήν την αναδυόμενη και όλο και πιο πραγματική δυστοπία, δε μπορούμε να μείνουμε άλλο φοβισμένες και απομονωμένοι. Πρέπει να ξαναγεμίσουμε το δημόσιο χώρο με τη φυσική μας παρουσία και τις πραγματικές, άνευ ψηφιακής μεσολάβησης και λογοκρισίας, συζητήσεις. Οι ζωές μας ανήκουν σε εμάς και όχι στις φαρμακευτικές και τα κράτη – και αν δεν δράσουμε άμεσα συλλογικά και οργανωμένα, θα αναγκαστούμε να τις παραδώσουμε στις αδηφάγες ορέξεις τους.

Το Μάρτη του 2020, σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του δυτικού, κυρίως, κόσμου, κήρυξαν μια –υποτίθεται προσωρινή– κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πολίτες τους αναγκάστηκαν να θυσιάσουν θεμελιώδη δικαιώματα και να υποστούν πρωτοφανείς ιστορικά περιορισμούς, για να αντιμετωπιστεί ένας ιός που παρουσιαζόταν ως κάτι σαν πανώλη. Οι τηλεοράσεις ξερνούσαν καθημερινά τρόμο, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων απειλούσαν και καλόπιαναν, οι διαφόρων ειδών ειδικοί τερατολογούσαν με προβλέψεις για δεκάδες εκατομμύρια νεκρών.

Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε να ζούμε την ίδια ακριβώς κατάσταση. Οι άνθρωποι παραμένουν υπό καθεστώς αδιανόητων περιορισμών, αποξενωμένοι, με τους θεσμούς της κοινωνικής ζωής να καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη ιστορικά καταιγίδα ριζικών αλλαγών που αφήνουν τους υπηκόους εξαντλημένους, να περιμένουν την επόμενη καταστροφή που τους επιφυλάσσουν οι διάφορες επιτροπές ειδικών.

Ένα χρόνο μετά, ο ιός συνεχίζει να είναι παρών. Μόνο που η επικινδυνότητά του μπορεί πλέον να αποτιμηθεί ψύχραιμα. Με θνησιμότητα απο 0.19% έως 0.5%, μπορεί να συγκριθεί με μια ιδιαίτερα κακή χρονιά γρίπης, από αυτές που εμφανίζονται κάθε τόσο, όπως π.χ. το ́68- ́69 όταν πέθαναν 1-4 εκ. άνθρωποι (με πληθυσμιακή αναγωγή στα σημερινά επίπεδα, 2 έως και 8 εκατομμύρια) ή το '58 όταν –πάλι με αναγωγή στα σημερινά πληθυσμιακά επίπεδα– είχαμε γύρω στα 3-4 εκ. θανάτων. Να μην ξεχνάμε ότι και στις δυο προηγούμενες περιπτώσεις το πιθανότερο είναι πως οι νεκροί υποκαταγράφονταν, εν αντιθέσει με τον sars-cov-2 όπου οι αριθμοί παραφουσκώθηκαν επίσημα, είτε με αλλόκοτα πρωτόκολλα, είτε με κατά τόπους λαθροχειρίες υπερκαταγραφής.

Οφείλουμε, οπότε, να αναρωτηθούμε: γιατί το '68 με μια ίδιας, αν όχι και μεγαλύτερης θνησιμότητας, γρίπη, σχεδόν κανείς, πλην των υγειονομικών υπηρεσιών και των αρρώστων, δεν ασχολήθηκε και αυτό που θυμόμαστε είναι το Γούντστοκ, ενώ σήμερα επισκιάζει κάθε άλλο θέμα της επικαιρότητας και αυτό που θα θυμόμαστε είναι πως χρειάζεται να πάρουμε άδεια από την αστυνομία για να βγούμε από το σπίτι μας; Μια γρήγορη ματιά στις διάφορες ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα και την πολιτική διαχείριση των ζωών μας, ίσως βοηθήσει να αναδειχτεί η απάντηση.

Ενώ οι δυτικοί πολίτες ακινητοποιήθηκαν σε μια φούσκα παγωμένου χρόνου, με την ίδια μέρα να επαναλαμβάνεται εφιαλτικά, εν μέσω “κρίσιμων επόμενων εβδομάδων”, “καταρρέοντος συστήματος υγείας” (λες και υπήρξε ποτέ χρονιά που το ΕΣΥ δεν έφτασε στα όριά του) και σταθερής παροχής τρόμου, κομβικοί τομείς του καπιταλισμού επέλασαν πιο γρήγορα από ποτέ. Ο ψηφιακός κόσμος διαμεσολάβησε ένα τεράστιο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής –πλέον το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας ο δυτικός πολίτης σχετίζεται με τον κόσμο μέσω μια ψηφιακής εφαρμογής. Το αγαπημένο νεοφιλελεύθερο πουλέν, η πράσινη ανάπτυξη, επεκτάθηκε ανηλεώς σε βουνά και λαγκάδια, εκτινάσσοντας τις τιμές των πρώτων υλών και προκαλώντας κερδοσκοπικά ράλι που είχαν να συμβούν εδώ και δεκαετίες. Ενώ η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βρίσκεται στο χείλος του αφανισμού, οι εμπορικοί κολοσσοί κατέγραψαν πρωτοφανή κέρδη. Η εξόρυξη (mining) των προσωπικών –και όχι μόνο– δεδομένων απέκτησε χαρακτηριστικά φρενίτιδας, όπως εκείνη της εξόρυξης πετρελαίου, στα τέλη του 19ου αιώνα. Η υπερφουσκωμένη με τετράκις παράγωγα και πάνω από 200 τρις χρέος οικονομία, απαλλάχθηκε από ένα μέρος της αεροφαγίας της με την αγαπημένη μέθοδο της δημιουργικής καταστροφής. Οι μεγάλες φαρμακευτικές είδαν τις τιμές των μετοχών τους να εκτινάσσονται, ενώ η βιοτεχνολογία μετά από αγώνες χρόνων, δείχνει να πετυχαίνει, με τα mRNA και DNA εμβόλια, τον στόχο της: την άλωση του ανθρώπινου σώματος. Η εξαφάνιση του μισθού ή του εισοδήματος για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών, ικανοποιεί δυο πάγια αιτήματα του κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια: την υποτίμηση της εργατικής αξίας και την διαχείριση μεγάλου κομματιού του εργατικού δυναμικού ως –στην καλύτερη– εφεδρεία. Η βίαιη επέλαση άλλωστε της ρομποτικής, τόσο στην παραγωγή, όσο και σε μεγάλο τμήμα των υπηρεσιών, οδηγεί μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού σε μια κρατικά επιδοτούμενη και στα όρια της επιβίωσης ανεργία. Το ολοένα και αυξανόμενο αίτημα των κρατών, τις τελευταίες δυο δεκαετίες, για καθολικό –και προληπτικό– έλεγχο στη ζωή των πολιτών τους, βιώνει πρωτόγνωρους θριάμβους –ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τέτοια τεράστια δυνατότητα επιτήρησης του πληθυσμού. Και τέλος, η τεχνοεπιστήμη ανάγεται πλέον σε θρησκεία: οι χρησμοί της γίνονται αυτόματα νόμος, κάτι που στην πρόσφατη ιστορία είχε καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.

Όλα σχεδόν τα μέτρα αναχαίτισης της “πανδημίας” υποβοηθούν ή και λειαίνουν ξεκάθαρα το έδαφος για τα παραπάνω. Ενώ κανείς πρέπει να πασχίσει για να βρει υγειονομικούς λόγους για τη μασκοφορία σε άδειους δρόμους, τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, την αύξηση του αριθμού και των αρμοδιοτήτων των αστυνομικών, την εξάπλωση της λογοκρισίας και φίμωσης κάθε διαφορετικής άποψης και κυρίως του ίδιου του λοκντάουν (δεν υπάρχει κανένα επιδημιολογικό δεδομένο που να καταδεικνύει κάποια αξιοσημείωτη επίδραση των λοκντάουν στη μείωση των θανάτων, όπως φαίνεται πολύ καλά και στην Ευρωπαία πρωταθλήτρια των λοκντάουν, Ελλάδα), οι πολιτικοί λόγοι για όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαροι. Θα περίμενε κανείς πως μια πανδημία θα αντιμετωπιζόταν με προσλήψεις γιατρών, επενδύσεις σε ιατρικές υποδομές, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και μια σειρά από φάρμακα και μεθόδους πρόληψης και φυσικά προσπάθεια ενδυνάμωσης του ηθικού του πληθυσμού. Αντ ́αυτού προσλαμβάνονται αστυνομικοί, φτιάχνονται δομές παρακολούθησης των πολιτών, η πρωτοβάθμια φροντίδα διαλύεται και ένα χρόνο μετά την “πανδημία” δεν υπάρχει καμία συμβουλή για κάποια σκευάσματα που να βοηθούν, κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο για μια αναπνευστική λοίμωξη. Και αντί για ανύψωση του ηθικού και αποφυγή πανικού, οι πολίτες βομβαρδίζονται με μια άνευ προηγουμένη θανατολογία, με αποτέλεσμα την τρομοκράτησή τους, κάτι που, όπως σε κάθε επιδημία, έχει σοβαρότατες συνέπειες στην απόκριση του ανοσοποιητικού. Ο τρόμος γίνεται ακόμη μεγαλύτερος στους σοβαρά νοσούντες. Αποκομμένοι από κάθε αγαπημένο πρόσωπο και περιτριγυρισμένοι από τρομαχτικές μορφές με στολές βιολογικού πολέμου, φοβούνται όχι μόνο το θάνατο, αλλά το ότι θα φύγουν χωρίς τελευταία αντίο, τελετές και κατευόδια –δε δικαιούνται καν κηδείας. Η Αντιγόνη μάταια θα γυρέψει το νεκρό αδερφό της στο εφιαλτικό σύμπαν μηχανών και ακροφύσιων διασωλήνωσης: ο Πολυνείκης θα έχει ενταφιαστεί υγειονομικά, σε ένα πλαστικό σάκο.

Παράλληλα, μέσω της κατασκευής της –ατεκμηρίωτης, στην καλύτερη– αφήγησης των ασυμπτωματικών φορέων, οι άνθρωποι εκπαιδεύονται στο να θεωρούν τον εαυτό τους μολυσματικό και το συνάνθρωπό τους ως εν δυνάμει φορέα θανάτου. Ταυτόχρονα βέβαια, μια σειρά από ασθένειες, πολύ σοβαρότερες από αυτή του κόβιντ, παύουν να αντιμετωπίζονται από τα δημόσια συστήματα υγείας, με πραγματικά ολέθριο αποτύπωμα στη γενική υγεία και θνησιμότητα του πληθυσμού. Τέλος, όλα σχεδόν τα κράτη απέτυχαν παταγωδώς, στο μοναδικό καθήκον που απαιτούσε η λογική: στην προφύλαξη των ευπαθών ομάδων στα διάφορα γηροκομεία και ιδρύματα. Ενώ η προφύλαξη αυτών των ανθρώπων θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέλημα σε μια οποιαδήποτε πανδημία (και είναι μάλιστα σχετικά εύκολο να υλοποιηθεί, καθώς τα ιδρύματα είναι ελεγχόμενοι χώροι), στα γηροκομεία της Ευρώπης και της Αμερικής συνέβη μια πραγματική σφαγή, με εκατοντάδες χιλιάδες ηλικιωμένων να πεθαίνουν σε συνθήκες εγκατάλειψης.

Με άλλα λόγια η “πανδημία” αντιμετωπίζεται ξεκάθαρα όχι ως υγειονομική απειλή, αλλά ως τεράστια πολιτική ευκαιρία. Ο καπιταλισμός και τα κράτη του έχουν άλλωστε δείξει από καιρό την αγάπη τους για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και τις έξωθεν, κρατικά και επιστημονικά διαχειρίσιμες, απειλές. Ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία, οι γρίπες των πτηνών και των χοίρων, η οικονομική κρίση του '08 και η υπερπροβολή της κλιματικής αλλαγής ως η έσχατη απειλή, είναι μερικά από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα. Και υπάρχει καλά τεκμηριωμένη προετοιμασία όλων των συστημικών θεσμών, με προεξάρχουσες τις φαρμακευτικές, την πολεμική βιομηχανία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, για την επόμενη ιική απειλή. Το αν ο παρών ιός κατασκευάστηκε και διέφυγε κατά λάθος ή προέκυψε τυχαία σε κάποια αγορά ή ορυχείο της Κίνας, έχει αναμφίβολα ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό επί του παρόντος. Αυτό που θα πρέπει αντίθετα να μας απασχολεί όλους είναι η ξεκάθαρη χρήση αυτού του ιού για την τρομοκράτηση και καθυπόταξη του πληθυσμού και την ανεμπόδιστη επέλαση όλων των κυρίαρχων καπιταλιστικών τάσεων των τελευταίων χρόνων με τέτοια ένταση και ορμή, που πλέον μιλάμε για μια ριζική αλλαγή στην ανθρώπινη ζωή συνολικά, για μια αλλαγή παραδείγματος.

Και ενώ μάλλον το ερώτημα που θέσαμε φαίνεται να έχει απαντηθεί, αυτό που είναι το επίδικο είναι μια ψύχραιμη αποτίμηση του πού βρισκόμαστε και του τι μπορούμε να κάνουμε. Η ένταση αυτής της κρίσης κάποια στιγμή θα χαλαρώσει και η πλειοψηφία θα είναι έτοιμη να θυσιάσει μεγάλο κομμάτι των ελευθεριών και δικαιωμάτων της για λίγες δόσεις ανάσας και οικείας πραγματικότητας. Το πρώτο που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, πέρα από διάφορους κατά τόπους περιορισμούς, θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αν και αρχικά υπόσχονται πως θα περιλαμβάνει μόνο δεδομένα ανοσίας, καταστρώνονται ήδη πλάνα και ψηφιακές υποδομές ώστε αυτό να αφορά γενικά την υγεία και να έχει χρήση διαβατηρίου, όχι μόνο για ταξίδια εκτός ΕΕ, αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων: την εργασία προπαντός, αλλά και τη διασκέδαση, τη μετακίνηση κτλ Θα πρόκειται δηλαδή για πιστοποιητικό υγείας, που μέσω ενός κωδικού QR ή άλλης ψηφιακής ταυτότητας, θα συνδέεται άμεσα με μια συνεχώς ανανεούμενη βάση δεδομένων υγείας αλλά και προσωπικών δεδομένων γενικά. Με την ολοένα και πιο αρπακτική διάθεση των εταιρειών για τα προσωπικά δεδομένα, είναι φανερό πως τα πιστοποιητικά αυτά θα αποτελέσουν κομβικό σημείο της παρούσας δυστοπίας.

Τα εμβόλια γενετικής μηχανικής mRNA και DNA των moderna, pfizer και astrazeneca επιβάλλονται ήδη, μέσω της απειλής απόλυσης, στους υγειονομικούς – για αρχή. Αν και δεν εγγυώνται τη μη μετάδοση του ιού, ούτε τη μακροχρόνια ανοσία, πρόκειται δηλαδή για φάρμακα και όχι εμβόλια, και παρ’ όλους τους ήδη σχετιζόμενους θανάτους, τα εξαιρετικά προβληματικά πρωτόκολλα δοκιμής τους (η astrazeneca για παράδειγμα χρησιμοποίησε στην ομάδα placebo ένα εμβόλιο μηνιγγίτιδας αντί για απλό ορό, επιχειρώντας έτσι να κουκουλώσει τις διαφορές στις παρενέργειες μεταξύ των εμβολιασθέντων και της ομάδας του placebo) αλλά και –κυρίως– τις προειδοποιήσεις πολλών επιστημόνων για εφιαλτικές μακροχρόνιες συνέπειες, συμβαίνει ήδη το αδιανόητο από νομική και ηθική άποψη, της επιβολής της υποχρεωτικής χρήσης τους. Ο παγκόσμιος πληθυσμός χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο στη φάση τρία των δοκιμών τους.

Οι διάφοροι ψηφιακοί και εργασιακοί συσχετισμοί παράλληλα, θα επιβάλλουν τον ψηφιακό εγκλεισμό για το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας (για δουλειά, εκπαίδευση, διασκέδαση, χειρισμό των λειτουργιών του έξυπνου και μαρτυριάρικου σπιτιού σου). Μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων θα εξαρτάται από τα κρατικά επιδόματα και θα χρησιμοποιείται αραιά και που ως εργασιακή εφεδρεία, ενώ για ένα άλλο μεγάλο κομμάτι η δουλειά θα γίνεται εξ’ αποστάσεως, σε καθεστώς απομόνωσης και ατομικού ανταγωνισμού, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα συνδικαλισμού ή συλλογικών αιτημάτων.

Η συμμόρφωση στις άνωθεν εντολές τείνει να γίνεται καθολική: μέσω ολοένα και αυξανόμενης ψηφιακής παρακολούθησης και λογοκρισίας και φυσικής καταστολής, επιβάλλεται μια άνευ προηγουμένου μονοκαλλιέργεια όχι μόνο στους γενετικά μεταλλαγμένους αγρούς που καταπίνουν αδιάκοπα τα χωράφια και τα δάση, αλλά και στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Το νεοφιλελεύθερο TINA (there is no alternative) επιδεικνύει μαζί με τα δόντια του και το πραγματικό του νόημα.

Σ' αυτήν την αναδυόμενη και όλο και πιο πραγματική δυστοπία, δε μπορούμε να μείνουμε άλλο φοβισμένες και απομονωμένοι. Πρέπει να ξαναγεμίσουμε το δημόσιο χώρο με τη φυσική μας παρουσία και τις πραγματικές, άνευ ψηφιακής μεσολάβησης και λογοκρισίας, συζητήσεις. Οι ζωές μας ανήκουν σε εμάς και όχι στις φαρμακευτικές και τα κράτη – και αν δεν δράσουμε άμεσα συλλογικά και οργανωμένα, θα αναγκαστούμε να τις παραδώσουμε στις αδηφάγες ορέξεις τους.

λέσχη ανειδίκευτων

viralvirus19 στο protonmail τελεία com

Αρχεία:

από lone wolf 13/04/2021 6:49 μμ.


Συμφωνών απόλυτα με τη τελευταία παράγραφο και στην όλη ανάλυση για το πώς τα κράτη εκμεταλλεύονται την «ευκαιρία» της πανδημίας. Κάνετε βέβαια λάθος να παρουσιάζετε τα δημοσιευμένα και γνωστά δεδομένα για την ασθένεια σαν αβέβαια. Αυτό γινόταν ένα χρόνο πριν και η δυσπιστία πάνω σε θέματα όπως η θνησιμότητα, ο αριθμός των ασθενών και άλλα μετρήσιμα μεγέθη, που καταγράφονται καθημερινά από γιατρούς σε όλο τον κόσμο, ήταν τότε δικαιολογημένη και είχε και νόημα. Για παράδειγμα, είναι λάθος να συγκρίνεις τη κοβιντ με τη γρίπη του 1968-69. Ήταν πανδημία, ήταν φονική πάλι για μεγαλύτερους ανθρώπους αλλά ο αριθμός των θανάτων ανά έτος ήταν πολύ πιο κάτω από αυτό που ζούμε. Επίσης όλα αυτά έγιναν χωρίς καταντίνες, μάσκες κλπ. Εξάλλου τα νούμερα που δίνονται για την τότε γρίπη αφορούν όχι ένα μόνο έτος αλλά 2, 3 ή και περισσότερα που υπήρχε και δημιουργούσε πρόβλημα. Σαν ένα παράδειγμα δείτε τις ΗΠΑ, όπου από/με διάφορες γρίπες πεθαίνουν κατά μέσο όρο 50.000 άνθρωποι το χρόνο. Με κόβιντ σε ένα χρόνο, με μερική καραντίνα, μάσκες κλπ πέθαναν πάνω από 500.000. Δε χρειάζεται να πιστέψουμε ότι ο κόβιντ ΔΕΝ είναι πρόβλημα για να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Ο κόβιντ ΕΙΝΑΙ πρόβλημα, αλλά θα συνεχίσουμε.


Αυτό που εξηγεί το κείμενο είναι ότι το πρόβλημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο κόβιντ, αλλα το ιστορικά πρωτοφανές γεγονός ότι λαμβάνονται υποχρεωτικά μέτρα για τον κόβιντ.

από doi 14/04/2021 1:25 μμ.


Συμφωνούμε στο ότι δε χρειάζεται να πιστέψουμε πως ο κόβιντ ΔΕΝ είναι πρόβλημα. Και στο πως είναι κάτι που καλό είναι να μην πάρουμε αψήφιστα, για μια σοβαρη δλδ ασθενεια. Ωστόσο για τη γρίπη του ΄68-΄69 που αναφερεις, γιατι δε μπορουμε να κανουμε συγκρισεις; Τότε με λιγότερο απο το μισο πληθυσμό (και με πολύ μικρότερη γηρναση του πληθυσμου) ειχαμε με επισημα στατιστικα απο ενα εως τέσσερα εκατομμύρια νεκρούς. Με σημερινά νούμερα δλδ έως και 8 εκ. νεκρούς (σε δυο χρονιές). Και δεν υπάρχει κανενα στοιχειο επι του παροντος πως τα λοκνταουν λειτουργησαν.

Επισης, το τι καταγραφεται ως γριπη ειναι μια μεγαλη ιστορια, οπως και το τι καταγραφεται ως κοβιντ. Δεν πιστευω σε καμμια αλλη χρονια στην ιστορια της ανθρωποτητας να καταγραφηκαν τοσο πολλοι καρκινοι και καρδιοπαθειες, ως θανατος απο λοιμωξη. Παλιοτερα πχ ενας βαρια καρκινοπαθης, ακομα και να εφευγε απο καποια λοιμωξη, καταγραφοταν ως θανατος απο καρκινο που ειναι και το λογικο. Πλεον οχι.

από οτι μετριούνται 14/04/2021 10:11 μμ.


ως θάνατοι κόβιντ το άθροισμα αυτών που πεθαίνουν από κορονοϊό και αυτών που πεθαίνουν με κορονοϊό όπως μας φανέρωσε ο γελοιόρδας από πέρυσι τον απρίλιο. πρακτικά κανείς δεν ξέρει.

οσον αφορά το lockdown ως εμπόδιο στη διασπορά δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη οτί μπήκαμε σε αυτό με 200 κρούσματα και όλους κλεισμένους μέσα και βγήκαμε από αυτό στα 3500 και όλους έξω! η διασπορά δεν επηρεάστηκε καθόλου!

τέλος, η μάσκα δεν σταματά τη μετάδοση ιών. τώρα αμά φοράς τρεις και τέσσερις μπορεί κάπως να περιορίζει τη διασπορά, αλλά η χρήση της έχει κυρίως συμβολική αξία προκειμένου να ψέλνουμε ολοι μαζί και καθένας χωριστά το "πιστεύω εις ένα ιό  πατέρα παντοκράτορα..." και εγένετο self tests

από lone wolf 23/04/2021 7:30 μμ.


@: Δεν είναι πρωτοφανές, όσο και αν οι διάφορες απαγορεύσεις χρησιμοποιούνται από τα απανταχού κράτη, κάποιοι κανόνες που αφορούν τη κοινωνική συνύπαρξη θα πρέπει να υπάρχουν, όπως το να μη πετάμε σκουπίδια όπου ναναι ας πούμε.

 

doi: Στη γρίπη των χρόνων 68-69 τα θύματα ήταν σαφώς λιγότερα και χωρίς καν τις καραντίνες και μάσκες τουλάχιστον όχι στο μαζικό επίπεδο που ζούμε σήμερα. Το ότι ο πληθυσμός της Γης ήταν ο μισός, οκ, αλλά πάλι ήταν κάποια δισεκατομμύρια, και πάλι η διάδοση ήταν σε πυκνοκατοικημένες πόλεις με παρόμοια μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού (έστω και αν από τότε οι πόλεις επεκτάθηκαν) Κοίτα στον google τις μελέτες που έχουν γίνει από τότε για τη γρίπη αυτή. Οι καρδιοπαθείς μπορεί να ζήσουν περισσότερο από μας αν παίρνουν τα φάρμακα τους και προσέχουν, άνθρωποι με καρκίνο μπορούν να ζουν και πάρα πολλά χρόνια, απλά πλέον έρχεται ο κορονοιός δίνει μια σφαλιάρα και γεια σας.

 

Ότι μετριούνται: Φυσικά, αυτό δεν είναι κάποια ανακάλυψη. Αυτό ισχύει ΓΙΑ ΚΑΘΕ μολυσματική ασθένεια. Όταν λέμε ότι η γρίπη σκότωσε 1000 άτομα, τα περισσότερα από αυτά είχαν και άλλα νοσήματα ή ήταν πολύ μεγάλοι άνθρωποι με αδύναμο ανοσοποιητικό. Ακόμα και έμπολα να κωλύσει κάποιος, αν έχει καρκίνο και πεθάνει σε λίγες μέρες τι θα πουν, ότι πέθανε από τον καρκίνο ? Η καραντίνα, όταν είναι πραγματική βοηθάει, απλά πράγματα. Κοίτα τι πέτυχαν στη κίνα, στη ν. ζηλανδία, αυστραλία, ακόμα και στη ψωροκώσταινα στη 1η καραντίνα που όλος ο κόσμος ήταν πολύ φοβισμένος και έμενε μέσα τα νούμερα ήταν ασύγκριτα μικρότερα, ενώ στη βόρεια ιταλία ζούσαν μια κόλαση. Το ξεχάσαμε κιώλας; Η μάσκα δε σταματά τη μετάδοση των ιών? Ε να το πούμε σε όλους τους νοσοκομειακούς να μη ξαναφορέσουν ούτε στις εγχειρήσεις ούτε ποτέ...

 

Καλά κάνουμε και ασκούμε κριτική στο κράτος, το οποίο είναι πάντα έτοιμο να εκμεταλλευτεί τις όποιες κρίσεις, πλασματικές ή πραγματικές. Αυτό δε σημαίνει ότι τα πάντα είναι ψέματα ή κάποια συνομωσία. Παίζοντας τέτοιο χαρτί απλά θα γίνουμε αναξιόπιστοι.


Το βασικό δεν είναι να μην πεθάνεις αλλά να ζήσεις. Και να ζήσεις ελεύθερος.

Όσο για τις μάσκες και πόσες μάσκες, αυτά είναι ημίμετρα. Κανονικά έπρεπε να κρατήσουμε την αναπνοή μας για τρεις μήνες.

από kinky fox 24/04/2021 7:50 πμ.


Γράφει ο lone wolf: "Καλά κάνουμε και ασκούμε κριτική στο κράτος, το οποίο είναι πάντα έτοιμο να εκμεταλλευτεί τις όποιες κρίσεις, πλασματικές ή πραγματικές. Αυτό δε σημαίνει ότι τα πάντα είναι ψέματα ή κάποια συνομωσία. Παίζοντας τέτοιο χαρτί απλά θα γίνουμε αναξιόπιστοi"

Αγαπητέ οφείλω να σε ενημερώσω ότι εδώ https://athens.indymedia.org/post/1607485/, ήδη από τον Οκτώβριο, έχει αναπτυχθεί μια σοβαρή επιχειρηματολογία υπέρ των θέσεων ότι 1) Δεν μπορούμε να αποκλείουμε a priori το ενδεχόμενπο συνωμοσίας κατά την εξήγηση ιστορικών και κοινωνικών φαινομένων, δηλαδή η προβολή υποθέσεων για την ύπαρξη κάποιας συνωμοσίας είναι νόμιμη στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και ότι 2) στη συγκεκριμένη περίπτωση του κόβιντ είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι έχει υπάρξει κάποια συνωμοσία, αν μη τι άλλο για να παραφουσκωθεί τερατωδώς στη συνείδηση του κόσμου μια κατάσταση η οποία ειδάλλως θα περνούσε απαρατήρητη, όπως πέρασε απαρατήρητη το 68 και το 57.

Έκτοτε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά απαξιωτικά για "συνωμοσιολόγους", πριν να καταφέρει να αντικρούσει αυτά τα επιχειρήματα. Και αυτό, μετά από 6 μήνες συζήτησης και περισσότερα από 800 σχόλια, δεν το έχει καταφέρει κανείς.

από lone wolf 28/04/2021 12:33 μμ.


Kinky fox, ενδιαφέρον το λινκ, αξίζει να το δει κανείς. Στη δική μας κατάσταση όμως που υποστηρίζεις ότι «μπορούμε να υποθέσουμε» ότι υπάρχει «κάποια» συνομωσία, αυτό που μπορούμε σίγουρα να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας. Ποιοι συνωμότησαν; Τα κράτη των ηπα, κίνας, Ευρώπης, ινδίας, ιράν, ισραήλ και δε ξέρω ποιοι άλλοι, τα οποία είναι σε διαρκή και σκληρό γεωπολιτικό/οικονομικό ανταγωνισμό τέτοιο που κατά περίπτωση φτάνει σε απειλή πολέμου; Και μόνο την ευρωπαϊκή ένωση να δεις, που πλέον δε συμφωνούν μεταξύ τους σε τίποτα και χρειάζονται δεκάδες μακροχρόνιες συναντήσεις ακόμα και για να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, αν δε βλέπεις ότι είναι αδύνατο να έστησαν τέτοια «μηχανή», στην οποία δεν υπάρχουν και διαρροές μεταξύ τους, ε τι να πει κανείς. Συνομωσίες έχουν υπάρξει και υπάρχουν, η συνομωσιολογία όμως στην εποχή της πληροφορίας είναι πολύ πιο πλούσια και επίμονη. Είναι μάλλον ανίκητη. Γιατί; Διότι απέναντι σε έναν άνθρωπο που ερμηνεύει μια πραγματικότητα (συμβαίνει αυτό.. ή στις ειδήσεις γράφουν ότι..) μέσω της πίστης του ότι κάποιοι που δεν γνωρίζει έχουν προβεί σε αθέατες πράξεις που δε ξέρει ποιες είναι, δεν έχεις κάποιο επιχείρημα, ούτε μπορείς να του αλλάξεις τη πίστη του. Αυτός οφείλει να βρει επιχειρήματα, αλλιώς δε κουβεντιάζεις, δεν έχει νόημα. Είναι σαν να σου πουν ότι είσαι ελέφαντας. Δεν είσαι εσύ αυτός/η που πρέπει να τους πείσεις ότι δεν είσαι ο ελέφαντας. Είναι άλλο πράγμα να είμαστε αρνητές της κανονικότητας και άλλο αρνητές της πραγματικότητας.

από kinky fox 28/04/2021 12:55 μμ.


Μα αυτοί που ωφελούνται φυσικά! Η Microsoft, το Facebook, το Skype, το Google, η Amazon, η Pfizer, η Astrazeneca κτλ είναι κάποιοι από τους βασικούς υπόπτους, ενώ πιθανότατα πληρώθηκαν και εμπλέκονται ο ΠΟΥ, διάφοροι κρατικοί αξιωματούχοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και διάφορες περσόνες του θεάματος. Αυτή είναι η εύλογη υπόθεση και αναμένεται να επαληθευτεί, να επικυρωθεί ή να διαψευστεί. Ό,τι δεν κατάλαβες εδώ είμαι, αν και με κουράζει να κάνω την ίδια συζήτηση από την αρχή. 

από Δάσουγεία 30/04/2021 11:16 πμ.


Για την καταγραφή των θανάτων από αυτό ή από το άλλο .... είναι γελοία γραφειοκρατικά θέματα που δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Αν αμφιβάλει κανείς για την θνησιμότητα ας πάει να κάτσει έξω από νοσοκομείο/κέντρο υποδοχής κρουσμάτων, να δει τα πτώματα να εξέρχονται με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Σχεδόν 1 κάθε 15 λεπτά σε όλη την Ελλάδα, λογικά τα μισά στην Αττική, αφού είναι ο μισός πληθυσμός. Αυτές οι αρλούμπες των μέσων που ψάχνουν για κλίκς να πουλήσουν διαφήμιση, επαναλαμβάνουν τα "Σοκ προκαλεί .... βράζει η Αττική, σχεδόν τα μισά κρούσματα ...".

 

Ακόμα και ο καρκίνος, το AIDS, η καταστροφή νεφρών, συκωτιού, διάφορες καρδιοπάθειες, έχουν κάποιο συνεχώς αυξανόμενο προσδόκιμο ζωής. Μαύρης ζωής, αλλά για δυτική ιατρική μιλάμε, τα νούμερα μετράνε. Ακόμα και το ζάχαρο, θανατηφόρα ασθένεια είναι, δεν λειτουργεί το πάγκρεας και συνεχίζει να μειώνει την λειτουργία του. Ξαφνικά κολλά κόβιντ και πεθαίνεις, και βέβαια από κόβιντ θα δικαιολογήσουν τις λοιμώξεις που προέκυψαν από το πουθενά παντού.

Η μάσκα, οι διπλή μάσκα, η χηρουργική μάσκα, είναι ένα προνόμιο ως προς την πρόσβαση σε αυτό το αγαθό, σχετικά λίγων ανθρώπων στην γη. Αφού η απόσταση των 8 μέτρων σε εξωτερικό χώρο και των 15 σε εσωτερικό δεν είναι μαζικά εφικτή, η μάσκα είναι το ελάχιστο μέτρο που θα έπρεπε να πάρουμε για να μην σπέρνουμε τον ιό και σκοτώνουμε εμείς οι "ασυμπτωματικοί", και το σημαντικό για την κορόνα και την θνησιμότητα είναι ότι η πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικοί. Αν εμείς σαν αναρχικοί κάναμε συνέλευση για το μέτρο που θα πρέπει να τηρούμε μεταξύ μας, θέλω να πιστεύω ότι την μάσκα θα την αποδεχόμασταν σαν αναγκαία και σαν σεβασμό προς τις ζωές των συντρόφων.

Για το κράτος όμως, αφανώς είναι μια ευκαιρία να αποδείξει την αναγκαιότητα του ως προστάτης του πληθυσμού, αφετέρου είναι μια ευκαιρία να επιδείξει αυταρχισμό, να περάσει περιοριστικά μέτρα που δύσκολα θα αντιστρέψει, και να κερδίσει αρκετό από το χαμένο έδαφος των αγώνων για ανθρώπινα δικαιώματα. Πρώτο και καλύτερο η ελευθερία κίνησης χωρίς ειδοποίηση και μέτρο σε ελεύθερους δημόσιους χώρους. Αυτούς του λίγους που μας έχουν απομείνει δηλαδή, γιατί συνεχώς τις τελευταίες δεκαετίες αφαιρούνται δημόσιοι χώροι ως κρατική περιουσία που εκποιήθηκε.

Η ελεύθερη μετακίνηση σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από μόνη της δεν μπορεί κανείς λογικά να επικαλεστεί ότι συνεισφέρει στην έξαρση της μόλυνσης. Η κοντινή επαφή ανθρώπων συνεισφέρει στην μετάδοση. Έλα όμως που το κράτος είναι δομημένο ατομιστικά, έχει δηλαδή ατομική σχέση με τον κάθε κάτοικο της γης που διοικεί. Δεν μπορεί να στήσει κατηγορία στο άτομο για την συγκρότηση του με άλλα, γιατί ο καθένας θα επικαλεστεί ότι πρώτος ήταν εκεί, οι άλλοι ήρθαν γύρω του.

Απαράδεκτη η αποδοχή του μέτρου των SMS για την ατομική κυκλοφορία εκτός ιδιωτικής περιουσίας. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η αντίδραση μας να σπάσουμε τα δεσμά στην πράξη. Όχι όμως για να μαζευτούμε μπουλούκι κάπου. Είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, να μην έχει ρουφιανοτηλέφωνο, αλλά να μην γνωρίζει να γράφει και δηλώσεις του διαδικτύου. Ο ηλεκτρονικός ανθρωπάκος την αποδέχεται αυτή την ιδιότητα, σαν ρομποτάκι με κεραία. Κατάπτυστος ο πολιτικός κόσμος που ανέχθηκε αυτή την κατάντια της καταπάτησης του πιο βασικού ανθρώπινου δικαιώματος με την πρόφαση της επιδημίας. Ολόκληρη ΝΥ δεν σταμάτησε ποτέ να κινείται, χωρίς SMS και άλλα πολλά μέτρα, μάσκες και αποστάσεις μόνο, και καθάρισαν. Εδώ με την πρόφαση της ατομικής ευθύνης ο περίπατος με sms οδηγεί στον εγκλεισμό δεκάδων ανθρώπων σε ένα δωμάτιο.

Δε φταίει το κράτος για όλα, φταίει και η χαμάρα που μας δέρνει. Να χέσω εγώ τον αναρχικό που έστειλε έστω και ΕΝΑ SMS για να κυκλοφορήσει..... φτού σας ρεμάλια!

Τη μάσκα προσωπικά την φοράω από σεβασμό στην ζωή γενικότερα και για τον συνάνθρωπο μου, όχι επειδή το λέει ο Τσιόδρας, αλλά ανάθεμα αν φτάσω στο σημείο να στείλω sms.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License