Νέα ενημέρωση για την σύλληψη του συντρόφου Β.Μ. από την διαδήλωση στο Δρομοκαΐτειο (αναβάθμιση κατηγοριών & εκδικητική κράτηση)

Νέα ενημέρωση για την σύλληψη του συντρόφου Β.Μ. από την διαδήλωση στο Δρομοκαΐτειο (αναβάθμιση κατηγοριών & εκδικητική κράτηση): Ο σύντροφος Β.Μ. που συνελήφθη χθες 10/4 μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δρομοκαΐτειο που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία» πέρασε σήμερα το πρωί Εισαγγελέα. Εκδικητικά αποφασίστηκε η αναβάθμιση των κατηγοριών και εν τέλει η κράτησή του ως αύριο που παραπέμπεται σε αυτόφωρο.

Νέα ενημέρωση για την σύλληψη του συντρόφου Β.Μ. από την διαδήλωση στο Δρομοκαΐτειο – αναβάθμιση κατηγοριών & εκδικητική κράτηση.

Ο σύντροφος Β.Μ. που συνελήφθη χθες 10/4 μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δρομοκαΐτειο που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία» πέρασε σήμερα το πρωί Εισαγγελέα. Εκδικητικά αποφασίστηκε η αναβάθμιση των κατηγοριών και εν τέλει η κράτησή του ως αύριο Δευτέρα που παραπέμπεται σε αυτόφωρο. Στις υπάρχουσες κατηγορίες της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων, απλής σωματικής βλάβης και εξύβρισης προστέθηκαν αυτές της παραβίασης μέτρων covid και της απείθειας.

Ανανεώνουμε το κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για αύριο, ΔΕΥΤΕΡΑ 12/4 στις 11.30πμ. στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές – Άμεση απόσυρση των κατηγοριών

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Αλληλέγγυες – Αλληλέγγυοι

Ακολουθεί η πρώτη σύντομη ενημέρωση που αναρτήθηκε χθες:

Το Σάββατο 10/4 στις 12.00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δρομοκαΐτειο από την «Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία». Η συγκέντρωση στρεφόταν ενάντια στις χρόνιες πρακτικές της βίας, της καθήλωσης, της χημικής καταστολής και του εγκλεισμού, που σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή αριθμό προσωπικού, τις υποβαθμισμένες συνθήκες υγιεινής και το ασφυκτικό κλείσιμο των κλινικών έχουν δημιουργήσει μια απάνθρωπη συνθήκη για τους ανθρώπους που νοσηλεύονται, ιδιαίτερα εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων της covid-19, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων. Ακολούθησε πορεία στη γειτονιά του Χαϊδαρίου, που κατέληξε στο Δημαρχείο της περιοχής. Μετά το τέλος της διαδήλωσης, και ενώ αποχωρούσε και βρίσκονταν σε παρακείμενο δρόμο, αστυνομικοί επιτέθηκαν σε διαδηλωτή και τον χτύπησαν. Αμέσως μετά τον προσήγαγαν στον τοπικό αστυνομικό τμήμα. Το απόγευμα η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη και του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση. https://athens.indymedia.org/post/1611910/

από Αλληλέγγυοι αλληλέγγυες 12/04/2021 12:35 μμ.


Ο σύντροφός πηρε 3ημερη αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License