Κάλεσμα σε Λαϊκή Συνέλευση της γειτονιάς του Γκύζη

Κάλεσμα σε Λαϊκή Συνέλευση της γειτονιάς του Γκύζη την Πέμπτη 15/04 18:30 στο Θεατράκι στην Πλατεία Πρωτομαγιάς

post image

Κάλεσμα σε Λαϊκή Συνέλευση της γειτονιάς του Γκύζη την Πέμπτη 15/04

18:30 στο Θεατράκι στην Πλατεία Πρωτομαγιάς

Την σημερινή περίοδο, που οι πολιτικές όλων των αστικών κυβερνήσεων και της παρούσας κυβέρνησης, εξυπηρετούν πλήρως την πολιτική των ντόπιων και διεθνών αφεντικών, θεωρούμε πως πρέπει να χτίσουμε εστίες αντίστασης και διεκδίκησης. Η οικονομική και πολιτική κρίση του συστήματος που οξύνθηκε με την υγειονομική κρίση της πανδημίας, αποτελούν τα πολιτικά αίτια για την βαθύτερη και εντονότερη εξαθλίωση της εργατικής τάξης και του λαού. Σε αυτό το πλαίσιο, η γειτονιά μας οφείλει να συναντιέται, να συζητάει, να αναλύει και να μελετάει τα καθημερινά προβλήματα και τις αναζητήσεις της, βρίσκοντας συλλογικό διέξοδο να αντισταθεί απέναντι στην ταξική αφαίμαξη και την κοινωνική λεηλασία.

Από τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής, τον κοινωνικό κανιβαλισμό που θεριεύει σε περιόδους κρίσης- περιστατικά επιθέσεων σε ντελιβεράδες από αντικοινωνικές ομάδες που κλέβουν την εργατική τους δύναμη- και το ζήτημα της κατοχύρωσης των δημόσιων χώρων. Από την ταξική- λαϊκή αλληλεγγύη που οφείλει να θεριέψει ως διαδικασία από τον λαό για τον λαό, ως την συγκρότηση ενός δικτύου για την περιφρούρηση της γειτονιάς από τους κρατικούς μηχανισμούς κοψίματος νερού και ρεύματος που πρέπει να αποτελούν δωρεάν και δημόσια αγαθά, αλλά ιδιωτικοποιούνται για τις ανάγκες του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Από τα ζητήματα των εργασιακών εκβιασμών και της εργασιακής εκμετάλλευσης που προκύπτουν σε καθημερινό επίπεδο μέχρι την περιθωριοποίηση των παιδιών της φτωχολογιάς από την πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, με κύριες αιχμές τα ζητήματα της κρατικής τρομοκρατίας, της δημόσιας και δωρεάν υγείας και των ζητημάτων που αφορούν την γειτονιά μας, καλούμε σε Λαϊκή Συνέλευση όλο τον εργαζόμενο και δημοκρατικό κόσμο της γειτονιάς την Πέμπτη 15/04 στις 18:30 στο θεατράκι στην Πλατεία Πρωτομαγιάς.

Πολιτικός Χώρος “Ηλέκτρα Αποστόλου”

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License