Πανό για τους μπάτσους στις σχολές στη ΦΕΠΑ

Μπάτσοι στα πανεπιστήμια ώρα για ιδιαίτερα

post image

Η επιβολή του κράτους με μέσα ελέγχου των μαζών, βλέπε καταστολή, τα σχέδια μπακογιαννη για την ανάπλαση, τον εξευγενισμο και τον εξευρωπαϊσμό του Κέντρου της Αθήνας, η συγκάλυψη Λιγνάδη και πολλών ακόμα υποθέσεων από την κυβέρνηση ΝΔ , η εμετική εικόνα κάποιου "Ευρυτου" με την υποστήριξη των Δήμων, των μπατσων και των ρασων να θρέφει την εθνικιστική συνείδηση των μικροαστών και εξ ολοκλήρου αυτό το ολοκληρωτικό καθεστώς. Μας ώθησε ώστε να δημιουργήσουμε μια πρωτοβουλία αντιτεχνης, διότι η τέχνη δεν ήταν ποτέ περιορισμένη σε καμβαδες και χρώματα ή σε ωραιοποιημενα λόγια. Η τέχνη είναι η ελευθερία της έκφρασης.Έχει περάσει ήδη ένας μήνας περίπου από την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμεως-Χρυσοχοΐδη για τα πανεπιστήμια, που αφορά την φύλαξη και παρακολούθηση τους με ότι αυτό καθιστά αναγκαίο και βλέπουμε ήδη με γοργούς ρυθμούς την υλοποίηση του .Τον τελευταίο καρό η καταστολή στην Ελλάδα αυξάνεται όλο και περισσότερο ειδικά μέσα σε μια συγκυρία σαν αυτή της πανδημίας , περιστατικά όπως ο ξυλοδαρμός στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από άντρα της Δίας μέχρι το σπασμένο χέρι από ασφαλίτη σε 13 χρόνο μαθητή στην Λάρισα , αυτά και πολλά ακόμα “μεμωνομένα περιστατικά” καταγράφονται καθημερινά , σε όλα αυτά έρχεται και η εισαγωγή των μπατσων στις σχολές και η εφαρμογή ενώς νομοσχεδίου που αφορά την γενική επιτήρηση των πανεπιστημιακών χώρων , με κύριο στόχο ένα αποστειρωμενο και φιλήσυχο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια ενός σωστού και εξευρωπαϊσμενου κράτους.Εμείς δεν επιζητούμε αυτό το πανεπιστήμιο για εμάς οι σχολές είναι χώροι πολιτικής έκφρασης μέσα από οριζόντιες διαδικασίες , τα στέκια που αναπνέουν μέσα σε αυτά, κέντρα αγώνα για κάθε καταπιεσμένο/η . Οι πανεπιστημιακοί χώροι για εμάς είναι η ελευθερία έκφρασης επάνω στους τοίχους των σχολών από ένα σύνθημα μέχρι ένα τεράστιο γκραφίτι, οι πολιτικές εκδηλώσεις σε γεμάτα αμφιθέατρα , τα κρεμασμένα πανό στις προσόψης τους .Η εμφάνιση των μπατσων στα πανεπιστήμια το μόνο που θα καταφέρει είναι να μας βρουν απέναντι τους , ειμασταν και θα είμαστε το αγκάθι στα σχέδια τους. Οι χώροι αυτοί αποτελούν ιστορικό κομμάτι του κινήματος απο το πολυτεχνείο του ’95, την Νομική του ’08 , τους μικροπωλητές της ασοεε που βρίσκανε καταφύγειο στην σχολή και γινόταν η πρώτη γραμμη σύγκρουσης στην Πατησίων .Τα πανεπιστημία θα μείνουν ανοιχτά προς όλους και θα είναι κέντρα αγώνα όσο και αν σας κάθεται στον λαιμό .Ανταποκρινόμενοι λοιπόν στο κάλεσμα της πανελλαδικής ημέρας για τους μπάτσους στις σχολές αποφασίσαμε ως ελάχιστο να κρεμάσουμε ένα πανό στην προσοψη των φοιτητικών εστιών με κεντρικο σύνθημα “ μπάτσοι στα πανεπιστήμια , ώρα για ιδιαίτερα “ .

Πρωτοβουλία αντιτέχνης

Θέλουμε πολυτεχνεία βαμένα ασπρόμαυρα τοίχους με συνθήματα .

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις των σχολών .

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους της Ν.Σμύρνης.

Αλληλεγγύη στο κατειλημμένο θέατρο Ρεξ .

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License