Πορεία ενάντια στις απαγορεύσεις και την περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας

Πορεία ενάντια στις απαγορεύσεις και την περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας. Παρασκευή 23 Απρίλη, 18.00, πλ. Κυψέλης

Την Παρασκευή 23/4 καλούμε σε διαδήλωση – πορεία.Εμείς που για άλλη μια φορά φάνηκε πόσο αναλώσιμες και αναλώσιμοι είμαστε για το κράτος και τα αφεντικά. Οι εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ, στα νοσοκομεία, οι εσωτερικές οικιακές βοηθοί, οι ντελιβεράδες, αυτοί που έχουμε χάσει τις δουλειές μας, που είδαμε τον μισθό μας να μειώνεται. Εμείς που μας απομόνωσαν και μας καθήλωσαν σε μια οθόνη υπολογιστή αναγκάζοντας μας να δουλεύουμε όλη μέρα από το σπίτι με περισσότερα έξοδα και λιγότερα λεφτά. Εμείς που δεν πήραμε επιδόματα, γιατί δουλεύαμε μαύρα και εκείνες που δεν θα χαρούμε καλοκαίρι, γιατί θα μας ξεζουμίσει η τουριστική βιομηχανία. Όλες και όλοι που αντιμετωπίσαμε την ασφυξία των σπιτιών μας, την πατριαρχική και οικογενειακή βία, τις κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη. Εμείς που μας κυνήγησαν οι μπάτσοι, επειδή βγήκαμε και μας κόψαν πρόστιμα, επειδή θελήσαμε να πάρουμε λίγο παραπάνω καθαρό αέρα.

Το κράτος μας έκλεισε στα σπίτια. Την ίδια στιγμή μας στοίβαξε στα λεωφορεία και τους χώρους δουλειάς. Κάποιους από εμάς έγκλειστους στα ψυχιατρεία, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστριών και τις φυλακές, μας ξανά-καταδίκασε σ' έναν αργό σωματικό και ψυχικό θάνατο. Τους άστεγους και τις τοξικοεξαρτημένες, τα άτομα με αναπηρία και τα παιδιά τα οδήγησε σε περισσότερους αποκλεισμούς. Κατέστησε παράνομους τους δημόσιους χώρους και την συναναστροφή των ανθρώπων. Γέμισε με μπάτσους την πόλη, μπάτσοι για κάθε πτυχή της ζωής μας. Τα επιτελεία του μας είπαν, ότι ιός κολλάει στα πάρκα και στα βουνά, στις θάλασσες και τις πλατείες, ενώ ταυτόχρονα η εκμετάλλευση και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων εντείνεται.

Τα μήντια για άλλη μια φορά μιλάνε τη γλώσσα της αστυνομίας και τα επιστημονικά επιτελεία έγιναν η φωνή των αφεντικών. Επιχείρησαν να μας γεμίσουν με ενοχές για να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους. Μετέτρεψαν τη ζωή μας σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας με άσχημο τέλος, μια κανονική δυστοπία.

Εμείς όμως δεν κατηγορήσαμε ποτέ τη διπλανή και τον διπλανό μας. Πολλές από εμάς, τον τελευταίο έναν χρόνο δεν καθίσαμε σπίτια μας. Μουδιάσαμε μεν, αλλά βγήκαμε και κερδίσαμε τον δρόμο. Οργανώσαμε και στηρίξαμε πορείες ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, πορείες ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αντιφασιστικές πορείες και διαδηλώσεις ενάντια στις απαγορεύσεις και την καραντίνα, πορείες ενάντια στην αστυνομική βία. Ήμασταν όλοι και όλες στην Νέα Σμύρνη, εκεί ο κόσμος έδωσε μια μαζική απάντηση ενάντια στην αστυνομοκρατία. Δηλώνουμε την απεριόριστη αλληλεγγύη μας στις/στους συλληφθέντες των αντικατασταλτικών πορειών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και βασανίστηκαν. Θα αγωνιστούμε για να αποφυλακιστούν άμεσα οι προφυλακισμένοι της Νέας Σμύρνης, τρεις άνθρωποι που τους στερείται παραδειγματικά η ελευθερία τους.

Την Παρασκευή 23/4 καλούμε σε διαδήλωση-πορεία. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η αυτή κατάσταση τρομοκρατίας, ανελευθερίας, σύγχυσης κι ανασφάλειας αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για την διατήρηση και επέκταση της εξουσίας τους. Γιατί δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τους ανθρώπους διασωληνωμένους σε διαδρόμους νοσοκομείων και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη για ιατρική περίθαλψη να είναι αδύνατη. Γιατί ξέρουμε ότι η αστυνομία πολλαπλασιάζεται, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του κράτους και των αφεντικών. Γιατί δεν αντέχουμε άλλο έλεγχο και απαγορεύσεις και δεν ανεχόμαστε οι ζωές μας να ορίζονται από έξι κωδικούς. Τα καλύτερα δεν θα 'ρθουν από μόνα τους. Ο ένας χρόνος καραντίνας επιβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στο κράτος, σε κανέναν σωτήρα, κανέναν πολιτικό και κανέναν μπάτσο. Μπροστά σ' αυτήν την νέα κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που δεν είναι απλά υγειονομική, αλλά κοινωνική και οικονομική, εμείς είμαστε αυτές και αυτοί, που θα καλεστούμε για άλλη μια φορά να πληρώσουμε τα σπασμένα.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να δημιουργήσουμε σχέσεις ζωής κι αγώνα στις γειτονιές μας, να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, σε κάθε κοινωνικό πεδίο και να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να κατεβαίνουμε συνεχώς στον δρόμο και να προτάσσουμε τη σύγκρουση με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς και εις βάρος μας.

Συλλογικοί αγώνες και ανυπακοή. Αυτή είναι η ευθύνη μας η ατομική

Αλληλεγγύη στις/στους συλληφθέντες της Νέας Σμύρνης.

Άμεση απελευθέρωση των τριών προφυλακισμένων διαδηλωτών.

ΒΓΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ TV, ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑ, ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΖΩΗ.

Στέκια, καταλήψεις, αναρχικές ομάδες και συντρόφισσες/οι από τις γειτονιές του κέντρου

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License