[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση για τη δολοφονία 3 εργατών στην Εύβοια

Συγκέντρωση για τη δολοφονία 3 εργατών στην Εύβοια Παρασκευή 16/4/2021 - 12.00 Εγκαταστάσεις ΔΕΔΔΗΕ Θεσ/νίκη (Αγ. Δημητρίου 37)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 3 ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

την Παρασκευή 16/4/2021 στις 12.00 στις Εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στη Θεσ/νίκη (Αγ. Δημητρίου 37)

Το μεσημέρι της 3/4 3 άνθρωποι χάσαν την ζωή τους. Στο χωριό Γυμνό στην Εύβοια, συνεργείο 4 ατόμων εργολαβικού συνεργείου του ΑΚΤΩΡ που συνεργάζεται με την ΔΕΔΔΗΕ, εκτελούσε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης σε δίκτυο υψηλής τάση, όταν κεραυνοβολήθηκαν από χιλιάδες βολτ. Τρεις εξ αυτών εκτελούσαν εργασίες πάνω στην κολώνα, με αποτέλεσμα να πεθάνουν ακαριαία.

Αυτό που παρουσιάζεται σαν εργατικό ατύχημα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.Η εργολαβοποίηση μεγάλου τμήματος του δικτύου, η εντατικοποίηση της εργασίας, δή των εργολαβικών εργαζομένων, η άρνηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού εδώ και χρόνια , το παγίωμα των ευέλικτων μορφών εργασίας και οι εργολαβίες, συνθέτουν ένα μωσαϊκό όπου η επόμενη εργοδοτική δολοφονία είναι απλά θέμα χρόνου. Για άλλη μια φορά η απελευθέρωση ενός ζωτικής σημασίας κλάδου στα χέρια της αγοράς που οδηγεί με ακρίβια στην αύξηση των κερδών τους, των κερδών για τους μετόχους, οδηγεί με την ίδια ακρίβεια στην εξαθλίωση την επισφάλεια την ανασφάλεια ακόμη και τον θάνατο για τους εργαζομένους.

Την ίδια στιγμή συντελείται μία ανευ όρων επίθεση που στρέφεται ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού, που στρέφεται ενάντια στις βασικές ανάγκες, καθώς λαμβάνει χώρα μία διαδικασία διαρκών διακοπών παροχής ρεύματος που η μόνη "εξαίρεση" που κάνει είναι το γεγονός πως αφορά αποκλειστικά τα φτωχότερα κοινωνικά κομμάτια. Κι αυτή η επίθεση δεν οπισθοχώρησε ούτε εν μέσω πανδημίας όταν σειρά "μη εξυπηρετούμενων" οφειλών (που αφορούν νοικοκυριά της εργατικής τάξης) προς τη ΔΕΗ, δόθηκαν για διαχείριση σε εισπρακτικές οι οποίες καλούν για "ευνοϊκές ρυθμίσεις" υπό την απειλή της διακοπής, σε περιπτώσεις ακόμη και σε ανθρώπους που βρίσκονται σε μακροχρόνια νοσηλεία λόγω κορωνοϊού.

Δεν είναι η κακιά στιγμή που προσέθεσε άλλους 3 νεκρούς εργαζόμενους στην λίστα των εγκλημάτων της εργοδοσίας, είναι η συνεχής απαξίωση της ανθρώπινης ζωής υπέρ ''κερδών και αγορών''. Η συνεχής αύξηση του κόστους διαβίωσης, σε συνδυασμό με τους πενιχρούς μισθούς, η διαχρονική και σταθερή απαξίωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, το νέο εργασιακό ν/σ που κάνει το 8ωρο παρελθόν, η νέα ολομέτωπη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, μας φέρνουν όλες και όλους προ τετελεσμένων. Προκειμένου να επιβιώσουμε, δεχόμαστε να δουλεύουμε υπό άθλιες συνθήκες και με πενιχρούς μισθούς.

Ήρθε η ώρα να φέρουμε και την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις προ τετελεσμένων. Για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς μεροκαματιάρηδες της τάξης μας, για να μην γίνουμε άλλος ένας αριθμός στις στατιστικές των ''εργασιακών ατυχημάτων''. Για να αρχίσουμε να ζούμε, και όχι απλά να επιβιώνουμε, να ζούμε με αξιοπρεπείς μισθούς, να ζούμε με ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, για να σταματήσουμε να είμαστε απλά μια ''εισροή'' στην παραγωγή του κέρδους ΤΟΥΣ. Να κάνουμε το αυτονόητο, να ενώσουμε τις ατομικές μας καταπιέσεις και να τις μετατρέψουμε σε συλλογική αντίσταση. Ενάντια στην αντιλαϊκη πολιτική του κεφαλαίου και του κράτους να χτίσουμε τις συλλογικές εκέινες αντιστάσεις που θα σταθούν ανάχωμα μπροστά στην θανατοπολιτική τους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License