Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της και στην πολεμοκαπηλεία. Κατακόρυφη αύξηση των εξοπλισμών με τεράστιες δαπάνες που έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθούν τους επόμενους μήνες, όταν την ίδια στιγμή φαίνονται με δραματικό τρόπο οι ελλείψεις στην δημόσια υγεία και στην παιδεία. Για αεροπλάνα, φρεγάτες και τανκ υπάρχουν λεφτά, αλλά όχι για την υγεία. Για την πρόσληψη 2.500 νέων αξιωματικών και 15.000 μισθοφόρων στρατιωτών λεφτά υπάρχουν, αλλά απολύει ιατρούς από τα νοσοκομεία, και καθαρίστριες από τα σχολεία. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία γονατίζουν από τα λειψά μεροκάματα και την ανεργία, όταν δεν ορμάνε καταπάνω τους οι συμμορίες της αστυνομίας σπάζοντας χέρια και στήνοντας ψεύτικες κατηγορίες. Αυτή η κυβέρνηση ήδη έχει αυξήσει τις πολεμικές δαπάνες από 4,7 δις ευρώ το 2019 στα 5,436 δις ευρώ.

Και φυσικά αύξηση της θητείας, διαχρονικό αίτημα της δεξιάς παράταξης που θέλει την νεολαία, αντί να σπουδάζει, να εργάζεται ή να αράζει στις πλατείες, την θέλει ντυμένη στο χακί και έτοιμη να γίνει κιμάς στην μηχανή θανάτου του ελληνικού καπιταλισμού. Οι στρατοκράτες θέλουν τους νέους παστωμένους μέσα στους θαλάμους στην εποχή του κορονοϊού, στα στρατόπεδα – όπως και στις φυλακές – ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μάλλον – για να τους στήσουν απέναντι στα ταξικά αδέρφια μας, είτε λέγονται Τούρκοι είτε Μακεδόνες, είτε πρόσφυγες και μετανάστες.

Είτε λέγονται ΑΟΖ, είτε λέγεται φυσικό αέριο και αγωγοί, είτε λέγεται ΝΑΤΟ και συμμαχία με Ισραήλ-Αίγυπτο, είναι τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου που στήνουν την στρατοκρατική μηχανή. Μία μηχανή που είναι έτοιμη να σφαγιάσει για αυτά ακριβώς τα συμφέροντα – ετοιμάζοντας να στείλει στρατό στο Μάλι τη Αφρικής να βοηθήσει την αποικιοκρατία του Μακρόν βομβαρδίζοντας αμάχους – την ίδια ώρα που μοιράζει αστυνομία στις πλατείες, απαγορεύσεις διαδηλώσεων και απεργιών, θέλει να γεμίσει τις σχολές με μπάτσους και ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο επιβάλλοντας εξαντλητικές υπερωρίες χωρίς αντίκρισμα.

Αυτά είναι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αυτά είναι που υπερασπίζεται ο Μητσοτάκης και η παρέα του στην κυβέρνηση. Αλλά δεν είναι τα δικά μας. Τα δικά μας είναι υγεία και παιδεία, αξιοπρεπής εργασία με αξιοπρεπή μεροκάματα, δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, αγώνες για την ανατροπή της ακροδεξιάς πολιτικής της ΝΔ. Είναι το όραμα για μία άλλη κοινωνία, χωρίς αφεντικά και στρατοκράτες.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση το Σάββατο 17 Απριλίου στα Προπύλαια στις 12:00.

Δίπλα από τους εξοπλισμούς, την θητεία και το εθνικιστικό κλίμα των ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών, η κυβέρνηση με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, έχει στήσει ένα πολεμοχαρές κλίμα στοχεύοντας σε ένα κλίμα εθνικής ενότητας, με καταστάσεις εξαίρεσης ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις της αριστεράς.

Να σπάσουμε κάθε συμβιβαστική πολιτική, να αποδημήσουμε κάθε έννοια εθνικής ενότητας, να διαλύσουμε κάθε προσπάθεια ανοχής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Εκδήλωση – Συζήτηση

1821 – 2021: 200 Χρόνια Ελληνικού Κράτους. Η Μαύρη Βίβλος του Ελληνικού Καπιταλισμού.

Στο πεζόδρομο του Παντείου πανεπιστημίου την Κυριακή 18 Απριλίου στις 16:00

· Όχι στην αύξηση της θητείας, όχι στράτευση στα 18. Λεφτά για τις ανάγκες μας, όχι για εξοπλισμούς και καταστολή.

· Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ. Τέρμα στην πολεμόχαρη συμμαχία με Ισραήλ–Αίγυπτο.

· Όχι στην καταστολή, την απαγόρευση και ποινικοποίηση των ελευθεριών και των αγώνων.

· Σύνορα ανοικτά – διαβατήρια – στέγη – περίθαλψη για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

· Ο δικός μας εχθρός είναι στην ίδια μας την χώρα. Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι. Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ

https://ormantifa.org/antimilitaristiki-diethnistiki-sygkentrosi-to-savvato-17-aprilioy-sta-propylaia-stis-12-00/

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License