ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΓΣ 14/4

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑ. ΠΕΙ. ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑ. ΠΕΙ. ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Για αρχή θα θέλαμε να αναφερθούμε στα γεγονότα που προηγήθηκαν της ημέρας της ΓΣ. Πιο συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου η Ανοιχτή Συνέλευση Πολυτεχνείου είχε αποφασίσει μονοήμερη κατάληψη του ΕΛΚΕ. Όταν αυτή πήγε να υλοποιηθεί, ένα σύνολο συλλογικών φορέων, μέσα στους οποίους ήταν και η ΑΡ.Α.Σ., είχαν αποκλείσει τον ΕΛΚΕ και εμπόδισαν την πραγματοποίηση της κατάληψης φτάνοντας στο σημείο να μην αφήσουν την Ανοιχτή Συνέλευση να αναρτήσει πανό.

Στις 8/4 το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικομαθηματικού (ΦΜΣ) είχε καλέσει διαδικασία συνδιαμόρφωσης ανοιχτού πλαισίου στο Φυσικό για τη γενική συνέλευση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μέλη της ΑΡ.Α.Σ. τραμπούκισαν συντρόφια που συμμετείχαν σε αυτή, με σκοπό να την χαλάσουν σηκώνοντας μέχρι και χέρι σε συντρόφισσες. Αργότερα την ίδια μέρα, καθώς πραγματοποιούνταν η Ανοιχτή Συνέλευση Πολυτεχνείου, μία ομάδα περίπου 70 ατόμων (μέλη της ΑΡ.Α.Σ. και από άλλα πανεπιστήμια) είχαν συγκεντρωθεί στην πρυτανεία του ΕΜΠ (με κράνη, μπουφάν μηχανής, κοκάλινα γάντια) με σκοπό να δώσουν συνέχεια στην επιθετική αυτή στάση, αν και εν τέλει δεν έλαβε χώρα κάποιο σκηνικό.

Για τους παραπάνω λόγους στην καλεσμένη ΓΣ του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 14/4 όταν τοποθετήθηκε η Contra Rossa (αριστερή παράταξη του Πα. Πει., μέλη της οποίας είναι στην ΑΡ.Α.Σ.), διακόπηκε και εκδιώχθηκε από τη ΓΣ χωρίς ωστόσο να απλωθεί χέρι. Στη συνέχεια, παρά τις έντονες προσπάθειές μας να συνεχιστεί η ΓΣ χωρίς τη συμμετοχή της συγκεκριμένης παράταξης, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις (ΠΚΣ, ΠΑΣΠ, Αγωνιστικές Κινήσεις) αποχώρησαν.

Παράλληλα, στην καλεσμένη ΓΣ του Φυσικού, περίπου 30 άτομα της ΑΡ.Α.Σ. έκαναν την εμφάνισή τους με κράνη, μπουφάν μηχανής, κοκάλινα γάντια, μαδέρια και κούτσουρα με σκοπό να πάρουν τη ΓΣ με τη βία.Κάνουμε ξεκάθαρο πως η πρόθεσή μας σαν κατάληψη ήταν να συμμετάσχουμε στη ΓΣ, τοποθετούμενη σχετικά με τους λόγους της κατάληψης και καλώντας σε στήριξη ατομικότητες και φοιτήτριες, χωρίς όμως τη συμμετοχή της συγκεκριμένης οργάνωσης καθώς έχει ασκήσει βία σε συντρόφισσες. Χέρι που απλώνεται σε συντρόφια θα κόβεται.

Η συγκεκριμένη οργάνωση προσπαθεί συστηματικά να «καταλάβει» πολιτικό χώρο μέσω μαφιόζικων πρακτικών. Είναι πασιφανής η ενόχλησή της, ειδικά το τελευταίο διάστημα που έχει ξεκινήσει ένα κύμα καταλήψεων στην Αθήνα με οριζόντια, αντιιεραρχικά χαρακτηριστικά. Τα συγκεκριμένα εγχειρήματα έχουν παρακάμψει τα γραφειοκρατικά θεσμικά μέσα (γενική συνέλευση, φοιτητικός σύλλογος) που θεοποιούν τέτοιου είδους οργανώσεις. Αδυνατώντας να καπελώσουν τις καταλήψεις και συνειδητοποιώντας την πολιτική τους ήττα στα συγκεκριμένα (αγαπημένα τους) πεδία, επιλέγουν να επιτεθούν σε αυτά, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν τα αγωνιζόμενα άτομα. Οι ίδιοι που βροντοφωνάζουν για καταλήψεις και κέντρα αγώνα στις σχολές, απουσιάζουν εκκωφαντικά καθώς δεν μπορούν να αντλήσουν πολιτική υπεραξία από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Την επόμενη μέρα όπως ήταν αναμενόμενο διάφορα ΦΣ (Φιλοσοφικής και Φυσικού) καθώς και αριστερές οργανώσεις (Αγωνιστικές Κινήσεις), έτρεξαν και «κατήγγειλαν» την κίνησή μας αυτή προτάσσοντας τις συνηθισμένες αριστερίστικες αηδίες περί διάλυσης ΓΣ, ενώ οι αρχικές προθέσεις μας ήταν ξεκάθαρες ως προς την συνέχισή της. Οι ίδιες αυτές παρατάξεις, είναι υπεύθυνες για την κατάντια των ΓΣ καθώς κύριο μέλημά τους είναι η απόκτηση πολιτικής υπεραξίας και ψήφων. Τα άτομα που μιλάνε ακατάπαυστα για μαζικούς, ακηδεμόνευτους φοιτητικούς αγώνες, προτάσσοντας τις ΓΣ και τους ΦΣ ως όργανα των ίδιων των φοιτητών και των φοιτητριών, παράλληλα είναι τα ίδια που εκμεταλλεύονται πλήρως αυτά τα όργανα, με μοναδικό σκοπό το παραταξιακό και κομματικό τους όφελος.

Τέλος, η όποια στοχοποίηση στα άτομα του α/α χώρου από τέτοια σκουπίδια μας είναι παγερά αδιάφορη. Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν υποχωρούμε και θα υπερασπιστούμε τα προτάγματα, τις πρακτικές και τα εαυτά μας μέχρις εσχάτων.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License