ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΗΞΗƩ ΚΑΤΑΛΗΨΗƩ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑƩ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑ. ΠΕΙ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΗΞΗƩ ΚΑΤΑΛΗΨΗƩ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑƩ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑ. ΠΕΙ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΗΞΗƩ ΚΑΤΑΛΗΨΗƩ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑƩ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑ. ΠΕΙ.

Η κατάληψη πρυτανείας και διοικητικών γραφείων του Πα. Πει. ως εγχείρημα που πραγματώθηκε με στόχο την ένδειξη εναντίωσής μας στην είσοδο των μπάτσων στις σχολές μας, την επανοικειοποίηση-υπεράσπιση των χώρων μας καθώς και την επαναφορά των καταλήψεων στο προσκήνιο έχει συνεισφέρει στο κίνημα των μαζικών καταλήψεων των πρυτανειών/σχολών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα σκοπός της κατάληψης ήταν να σαμποτάρει ένα σύνολο λειτουργιών (οικονομικές, εκπαιδευτικές, ερευνητικές διαδικασίες) του πανεπιστημίου. Με μία μαζική εικόνα ρήξης της κανονικότητας (κατάληψη ΑΠΘ, πρυτανείας ΕΜΠ, Γεωπονικού, νομική Κομοτηνής κλπ.) σε περίοδο ακραίας καταστολής, επιβολής φόβου και τρόμου υπό συνθήκες εγκλεισμού και απαγόρευσης κυκλοφορίας, αποφασίσαμε να δράσουμε ανάλογα για την υπεράσπιση των ζωών μας στους χώρους και τις γειτονιές μας.

Μέσα σε αυτές τις μέρες ήρθαμε σε επαφή με την γειτονιά και δραστηριοποιηθήκαμε με παρεμβάσεις (μοιράσματα κειμένων, τρικάκια, μικροφωνικές και εκδηλώσεις), προπαγανδίζοντας τα προτάγματα και τα ιδεώδη μας. Ʃύντροφοι και συντρόφισσες ενώσαμε τις συνειδήσεις μας, ενισχύσαμε τις σχέσεις μας και αναβιώσαμε στιγμές απελευθέρωσης ζώντας έστω και για λίγο με τους όρους μας. Επιλέγουμε να λήξουμε την κατάληψη ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου με άλλα μέσα.

Ʃτεκόμαστε αλληλέγγυα σε όλους τους κατειλημμένους χώρους

10, 100 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕƩ

ƩΥΓΚΡΟΥƩΕΙƩ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙƩ ƩΕ ΟΛΕƩ ΤΙƩ ƩΧΟΛΕƩ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑƩ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙƩΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩƩ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License