Αντικατασταλτική αφίσα για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

Αφίσα που κολλιέται σε γειτονίες της Αθήνας

post image

Αφίσα σχετικά με την καταστολή και τις διώξεις της μαχητικής διαδήλωσης στη Νέα Σμύρνη.

Ακολουθεί το κείμενο της αφίσας.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΗ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ένα χρόνο μέσα στην πανδημία της λοίμωξης Covid-19, η κρατική διαχείριση συνοψίζεται στο εξής: Αστυνομία, καταστολή, επικοινωνιακή διαχείριση μιας εκατόμβης. Τα λεφτά που θα μπορούσαν να έχουν δαπανηθεί για ενίσχυση του συστήματος υγείας κατέληξαν να ενισχύουν τα ΜΜΕ, γίνανε προσλήψεις μπάτσων και καινούρια περιπολικά, έγιναν εξοπλιστικά προγράμματα και φιέστες για τα 200 χρόνια. Συνεχείς απαγορεύσεις επιβάλλονται σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, ενώ, πίσω από το αφήγημα της ατομικής ευθύνης για την τήρησή τους, αποκρύπτεται η συνειδητή επιλογή πολιτικών θανάτου για τους/τις από τα κάτω. Με την κοινωνία κλειδωμένη, το κυρίαρχο σύμπλεγμα επωφελείται δοκιμάζοντας τον βαθμό ανοχής της στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου: νεό εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, αστυνόμευση των πανεπιστημίων, ιδιωνυμικής λογικής νόμος για την αδειοδότηση των πορειών, κατάργηση της 8ωρης εργασίας και θεσμοθέτηση της απλήρωτης υπερωρίας. Στις όποιες αντιστάσεις εκφράζονται, η απόκριση είναι στημένες δικογραφίες και θεαματική καταστολή ,ει δυνατόν σε κοινή θέα, για παραδειγματισμό. Στο περιθώριο των γεγονότων, αόρατοι, οι φυλακισμένοι πεθαίνουν υπό αισχρή έλλειψη περίθαλψης, ενώ η ασθένεια και ο βαρύς χειμώνας κατέστησαν ακόμα πιο ασφυκτική την φρίκη του εγκλεισμού στα αντίσκηνα των “κλειστών δομών φιλοξενίας” για τους μετανάστες-ριες.

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τα γεγονότα της Τρίτης 09/03 στη γειτονιά της Ν.Σμύρνης, η πορεία χιλιάδων κόσμου και η πολύωρη, μαχητική, παραμονή του στους δρόμους και τις πλατείες, δε συνέβησαν εν κενώ, αλλά μέσα στο περιβάλλον που παραπάνω περιγράψαμε. Με αφορμή την απάντηση στα πρόστιμα, τις συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σε κατοίκους της περιοχής και μέλους της Συνέλευσης κατοίκων Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Ν. Κόσμου, Π. Φαλήρου δυο μέρες νωρίτερα, ένα ευρύ φάσμα κόσμου εκφράστηκε αποφασιστικά. Κάτοικοι των κοντινών προαστίων, αναρχικοί-ες, κομμουνιστές-ριες, οργανωμένοι οπαδοί, νεολαίοι, πλημμύρισαν τα πάρκα, τις πλατείες και τα στενά γύρω από το αστυνομικό τμήμα, τραβώντας μια κόκκινη γραμμή απέναντι στην βαρβαρότητα.

Η θεαματική πτυχή της αυτοάμυνας των διαδηλωτών απέναντι στους δολοφόνους φασίστες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, αποκόπηκε από το πλαίσιο των γεγονότων που τη γέννησαν, προβλήθηκε κατ’ εξακολούθηση και σε αργή κίνηση από τα δελτία ειδήσεων, χρησιμοποιήθηκε σαν μαγιά για ένα όργιο καταστολής τις ώρες που ακολούθησαν. Οι συλλήψεις που πραγματοποιούνται εκείνη και την επόμενη ημέρα, περιλαμβάνουν απαγωγή από την αντιτρομοκρατική, συλλήψεις μέσα από πολυκατοικίες, ξυλοδαρμούς κατοίκων σε στενά και καταστήματα, βασανισμούς εντός της ΓΑΔΑ, απειλές για βιασμούς σε συλληφθείσα από άντρες των ΜΑΤ, παντελή παραποίηση της πραγματικότητας ακόμα και με προφυλακισμένο μέχρι ώρας κατηγορούμενο, η απουσία του οποίου από την πορεία αποδεικνύεται με βίντεο. Ουδείς εκπλήσσεται. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που τα καθάρματα του αστυνομικού-δικαστικού συμπλέγματος εκδικούνται τυφλά και στο σωρό, αλλά και επικουρικά μέσω φρονηματικών διώξεων.

Ο μόνος ορίζοντας που ενδιαφέρει το κράτος και τους αχυρανθρώπους του είναι αυτός της κερδοφορίας του σε βάρος μας, της διαιώνισης της εξουσίας του, τον περαιτέρω πλουτισμό των ήδη πλούσιων, την ισχυροποίηση των ήδη ισχυρών, εις βάρος της ζωής μας, των κεκτημένων των αγώνων μας, των γειτονιών μας, του ζωτικού μας χώρου. Ας αποκριθούμε ξανά στις προκλήσεις της εποχής, συλλογικά, αυτο-οργανωμένα, αλληλέγγυα, επιθετικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΕΣ/ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Αναρχική ομάδα ΣΑΛΒΟ

a_salvo[at]riseup.net

https://salvo.noblogs.org/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License