Ανάρτηση γιγαντοπανό Ιωάννινα

Ιωάννινα - ανάρτηση γιγαντοπανό για τους τρείς νεκρούς εργάτες στην Εύβοια

post image

ΕΥΒΟΙΑ – ΤΡΕΙΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ

ΔΕΔΔΗΕ-ΑΚΤΩΡ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

1η Απριλίου 2021: τρεις εργάτες νεκροί και ένας τραυματισμένος από ηλεκτροπληξία καθώς εκτελούσαν εργασίες συντήρησης στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος στο χωριό Γυμνό Ευβοίας.

Οι τρεις σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ ο τέταρτος τραυματίστηκε στο σημείο καθώς δέχτηκαν χιλιάδες volt στο σώμα τους.

Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα εργατικό δυστύχημα με αυτό τον τρόπο. Προφανώς και δεν θεωρούμε πως πρόκειται περί ατυχήματος αλλά αντιθέτως πρόκειται για ξεκάθαρη εργοδοτική δολοφονία από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ η οποία εκτελούσε τα έργα συντήρησης σε συνεργασία με την ΔΕΔΔΗΕ. Δεν θα σπεύσουμε να ανακαλύψουμε ούτε να διευκρινίσουμε τις συνθήκες του δυστυχήματος. Αντίθετα θα κατηγορήσουμε για την ξεκάθαρη δολοφονία τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των εργατών. Ανειδίκευτο προσωπικό που δεν έχει άλλη επιλογή από την επιβίωση , εντατικοποίηση των εργασιών και ελλειπή μέτρα προστασίας είναι μερικές από τις συνθήκες που οδήγησαν στο εργατικό αυτό δυστύχημα και συνεχώς οδηγούν σε όλο ένα και περισσότερους νεκρούς και τραυματισμένους εργάτες. Οι εργάτες καλούνται να δουλέψουν πολύ συχνά υπερωρίες , κάτω από δυσμενείς συνθήκες και κάτω από τεράστια εργοδοτική πίεση τόσο με τον φόβο της απόλυσης όσο και τις εξουσιαστικής συμπεριφοράς των αφεντικών . Το συνεχές κυνήγι υψηλότερων κερδών από τις εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα αφήνει ξεδιάντροπα στην άκρη τα μέτρα προστασίας καθώς και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Σε καιρούς που η συνθήκη της πανδημίας χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση με τους τρόπους και για τους σκοπούς που επιθυμεί το συμβάν δεν αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την κυβέρνηση.

Θα αποτελούσε άλλο ένα εργατικό ατύχημα που βλάπτει την εικόνα που η ίδια η κυβέρνηση θέλει να σχηματίσει περί ιδιωτικοποιήσεων και υποτιθέμενης ανάπτυξης.

Εμείς ωστόσο δεν θέλουμε να σωπάσουμε και δεν θα το κάνουμε. Δεν θα περάσει στο “ψιλά” και αυτή η εργατική δολοφονία. Δεν θέλουμε να φτάνουμε στο σημείο να αρθρώνουμε λόγο όταν συμβαίνει κάποιο “ τρανταχτό” εργατικό ατύχημα. Δυστυχώς αυτή είναι η νέα κανονικότητα που τείνει να κυριαρχήσει , να πεθαίνουνε τρία άτομα για να βγάλουνε τα προς το ζην και να μην αποτελεί είδηση. Να επιβιώνεις οριακά για τα κέρδη των εκμεταλλευτών και να θεωρείται φυσιολογικό. Να προωθούνται αντεργατικά νομοσχέδια και να πλασάρεται από τις κυβερνήσεις ως ανάπτυξη.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι νεκροί αυτοί εργάτες να αποτελέσουν ποσοστό θαμμένο στις στατιστικές. Να εναντιωθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να καταστείλει και να φιμώσει την εργατική τάξη. Ενάντια σε κάθε σύγχρονο εργατικό κάτεργο καλυμμένο από τον μανδύα της ανάπτυξης και της τεχνολογικής προόδου.

Το μεροκάματο είναι βαμμένο με αίμα και η ΑΚΤΩΡ συνέβαλε σε αυτό.

Το μεροκάματο είναι βαμμένο με αίμα και η ΔΕΔΔΗΕ συνέβαλε σε αυτό .

Το μεροκάματο είναι βαμμένο με αίμα και ο Μπόμπολας συνέβαλε σε αυτό.

 

Υ. Γ Η ΕΙΚΌΝΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΈΝΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΤΎΛΟ ΝΕΚΡΟΎ ΕΡΓΆΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΏΣΕΙ ΌΣΟ ΣΤΟΊΧΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ ΜΑΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License