Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Κανείς μόνος στο σκότος της φτώχειας


Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Κανείς μόνος στο σκότος της φτώχειας.

Στα μέσα Φεβρουαρίου δημοσιεύσαμε το πρώτο κάλεσμα σε συντρόφους ηλεκτρολόγους (https://athens.indymedia.org/post/1610402/) ώστε να πλαισιώσουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να επανασυνδέουμε την ηλεκτροδότηση σε οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και αναγκάζονται να ζουν εν μέσω πανδημίας στο σκοτάδι.

Είναι εκείνες οι οικογένειες που δυστυχώς δεν είχαν πρόσβαση και δεν κατάφεραν να ακούσουν τον πρωθυπουργό όταν δήλωνε πως «κανένας πολίτης δεν θα μείνει μόνος και αβοήθητος». Αν ρωτούσαμε την κυβέρνηση πώς είναι δυνατόν η ΔΕΗ και τα συνεργεία της να συνεχίζουν αδιάλειπτα τις διακοπές ηλεκτροδότησης εν μέσω του εγκλεισμού και της εν γένει δυστοπικής κατάστασης που βιώνουν οι από τα κάτω, μάλλον δεν θα παίρναμε κανενός είδους απάντηση. Ή αν παίρναμε, θα ήταν η τετριμμένη δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, ότι «ψευδόμαστε, καθώς αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν». Ίσως κιόλας μας απαντούσε ότι η ΔΕΗ επέδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο με την κατάθεση ενός έκτακτου σχεδίου δοσοποιήσεων για τους ληγμένους λογαριασμούς, ώστε ακόμα και οι πιο αδύναμοι οικονομικά συνάνθρωποί μας να μπορέσουν να ενταχθούν και να επανασυνδεθεί η ηλεκτροδότηση. Είναι σα να βλέπουμε το σαρδόνιο χαμόγελό της, αν θα μπαίναμε στη διαδικασία να της εξηγήσουμε και μαζί με εκείνη στους κάθε λογής κυβερνητικούς ανευθυνουπεύθυνους ότι για να μπορέσει κάποιος/α να ενταχθεί στο πρόγραμμα δοσοποιήσεων της ΔΕΗ, πρέπει να προκαταβάλει ένα σημαντικό ποσό από το σύνολο των οφειλομένων και παράλληλα να μην έχει εκπέσει κάποιο προηγούμενο πρόγραμμα δοσοποιήσεων.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σ’αυτό το «κοινωνικό» προσωπείο της ΔΕΗ και του κράτους, αντιπαλεύουμε αυτή τη βαρβαρότητα συνεχίζοντας τις επανασυνδέσεις. Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν άμεσα σύντροφοι και επανδρώθηκαν τα πρώτα συνεργεία. Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή. Όσοι/ες περισσότεροι/ες συμβληθούν στον αγώνα, τόσο θα μεγαλώσει η αποτελεσματικότητα της εν λόγω δράσης. Παράλληλα με τους ηλεκτρολόγους, απευθύνουμε κάλεσμα και σε συντρόφους υδραυλικούς και τούτο γιατί ήδη λάβαμε δύο αιτήματα από οικογένειες για επανασύνδεση του νερού. Μα, κόβουν και το νερό μέσα στη πανδημία; Φυσικά και το κόβουν. Εδώ εγκληματούν καθημερινά απέναντι στον λαό, στέλνουν στο θάνατο εκατοντάδες πολίτες επειδή επέλεξαν να μην επενδύσουν στην δημόσια υγεία, και θα νοιάζονταν αν διαβιεί κανείς δίχως ηλεκτρικό και νερό; Η επανασύνδεση του νερού παρότι είναι φαινομενικά εύκολη και απλοϊκή διαδικασία με τα κατάλληλα εργαλεία, στην μία περίπτωση κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία περίεργη κατάσταση και προς τούτο θα ήταν θεμιτό στο μέλλον να βρίσκεται μαζί μας κάποιος επαγγελματίας.

Επειδή αρκετοί ρουφιάνοι έσπευσαν να κινδυνολογήσουν στο διαδίκτυο για την πρωτοβουλία μας, οφείλουμε να παραθέσουμε μια μονάχα χρήσιμη πληροφορία:

Οι επανασυνδέσεις της ηλεκτροδότησης με τον τρόπο που πραγματοποιούνται, δεν εγκυμονούν κανένα ποινικό μπλέξιμο για τις οικογένειες/ατομικότητες που απευθύνονται σε εμάς. Γίνονται με απόλυτη ασφάλεια και με τρόπο που κανείς ελεγκτής της ΔΕΔΗΕ δεν θα μπορέσει να ανακαλύψει.

Αν γνωρίζετε οικογένειες που αδυνατούν να καταβάλουν οποιοδήποτε χρηματικό τίμημα για να επαναηλεκτροδοτηθούν, διαδώστε τους την κίνησή μας.

E-mail: masovka@espiv.net

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό – Κανείς μόνος στο σκότος της φτώχειας. 

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License