[Ξάνθη] Συλλογή & Διανομή Τροφίμων & Ειδών Πρώτης Ανάγκης

ΣΥΛΛΟΓΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/4 || 11:00-13:00 || ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΜΑΚΩΒ ΚΑΝΕΝΑΣ/ΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ & ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ

post image

ΣΥΛΛΟΓΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/4 || 11:00-13:00 || ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΜΑΚΩΒ

Το κείμενο που διαβάζετε αποτελεί την παρουσίαση του Δικτύου Αλληλεγγύης Ξάνθης.

Το Δίκτυο χτίστηκε ήδη από την περίοδο της καραντίνας, όπου σπάσαμε την απαγόρευση μετακίνησης με μοναδικό σκοπό να συλλέξουμε και να μοιράσουμε αναγκαία αγαθά σε άτομα και οικογένειες που το είχαν ανάγκη. Ήρθε σαν απάντηση στην αδράνεια του κρατικού μηχανισμού που φρόντισε να αφήσει κυριολεκτικά στην πείνα χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον ελλαδικό χώρο, με τα δήθεν μέτρα υγειονομικής προστασίας. Την ώρα που οι υπόλοιπες δομές και άνθρωποι είχαν φοβηθεί τις κυρώσεις, εμείς κάναμε ένα βήμα μπρος προσπαθώντας να μη μείνει κανείς μόνος σ’ αυτή την κρίση.

Βλέπουμε πως οι ανάγκες των συνανθρώπων μας έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τρόφιμα, είδη σωματικής υγιεινής, καθαριστικά. Ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους (ηλικιωμένους, άστεγους, φτωχές εργατικές οικογένειες), για όλους αυτούς που για το κράτος θεωρούνται περιττοί.

Εμείς πιστεύουμε πως δεν πρέπει κανείς να είναι μόνος. Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων είναι μονόδρομος για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να γυρέψουμε (με αγώνα) έναν δικαιότερο κόσμο από όλους για όλους. Η κρίση που ξαναήρθε με τη μορφή της «πανδημίας» θα μας χτυπήσει όλους οικονομικά. Γι’ αυτό μιλάμε με τους ανθρώπους της φτωχολογιάς, αυτούς που είναι σαν εμάς και τους καλούμε να στηρίξουν την προσπάθεια. Καλούμε αυτούς, γιατί όπως είδαμε και στην προηγούμενη κρίση μόνο αυτοί ενδιαφέρονται και δείχνουν αλληλεγγύη στους ομοίους τους. Οι πλούσιοι και το κράτος το μόνο που κάνουν είναι να διατηρούν τα προνόμιά τους.

Η αλληλεγγύη, δεν είναι φιλανθρωπία. Στις σχέσεις αλληλεγγύης, δεν υπάρχουν πράγματα όπως η ιεραρχία και η υποτέλεια. Αυτός που σήμερα μπορεί να δώσει, είναι αυτός/η που αύριο θα πάρει. Εμείς μιλάμε μεταξύ ίσων, αντίθετα από τους διαχωρισμούς που μας επιβάλει η ταξική διαίρεση. Εμείς, ως επί των πλείστων αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, δεν έχουμε καμία σχέση με τις κρατικές δομές και υποδομές, ούτε με τα λαμόγια του δήμου, ούτε με ΜΚΟ, ούτε με εκκλησίες. Η συλλογή των αγαθών γίνεται από ανθρώπους σαν εμάς, φτωχούς, εργαζόμενους και άνεργους, όπως και φοιτητές,, οι οποίοι δίνουν απ’ το υστέρημά τους ανώνυμα προς όλους -χωρίς διαχωρισμούς φύλου, φυλής, θρησκείας, εθνικότητας.

Επειδή κανένας πολιτικός δεν θα κάνει τίποτα για μας. Επειδή κανένας πλούσιος δεν θα αρνηθεί τα πλούτη του για να μας ελεήσει. Επειδή κανένας από αυτούς δεν θέλει μια πιο δίκαιη κοινωνία, το χρέος πέφτει σε μας. Από εμάς, για εμάς με όπλο μας την αλληλεγγύη.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΑΠΕΝΑΝΤΙΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ & ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License