«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σφαίρες για όπλα που έχουν εξαφανιστεί ή δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα. Άλλοι είναι μαχαίρια κι αναγνωρίζουν ως θηκάρι μόνο την καρδιά. Κι άλλοι είναι λουλούδια που ανθίζουν στο τσιμέντο. Οι υπόλοιποι θα μπορούσαν και να μην υπάρχουν»

Από τις 22 Μάρτη οι πολιτικοί κρατούμενοι στη Χιλή από τις φυλακές του Σαντιάγκο ξεκίνησαν έναν αγώνα με χαρακτηριστικά απεργίας πείνας. Τα αιτήματα των αγωνιστών είναι να μην περάσει η τροποποίηση του άρθρου 321. Ένα νόμος ο οποίος στοχεύει στην εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων καθώς δυσχεραίνει σημαντικά την υπό όρους αποφυλάκιση. Επίσης αγωνίζονται για την απελευθέρωση των αναρχικών και ανατρεπτικών κρατουμένων, των κρατουμένων της εξέγερσης και αυτών που φυλακίστηκαν για τον αγώνα απελευθέρωσης των Mapuche. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεθοδευμένης τροποποίησης του νόμου ενάντια στους εχθρούς της εξουσίας είναι αυτό του συντρόφου Marcelo Villaroel, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος εδώ και 25 χρόνια για επιθέσεις ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Με βάση αυτόν τον νόμο θα έχει δικαίωμα για αίτηση υπό όρους αποφυλάκισης το 2036.

Θέλοντας να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα έγκλειστα αναρχικά συντρόφια της Χιλής, πυρπολήσαμε τα ξημερώματα Σαββάτου 17 Απριλίου ένα κρατικό όχημα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ένα υπηρεσιακό όχημα της Ασφάλειας. Καθώς βλέπαμε τα οχήματα να λαμπαδιάζουν, ένα πλατύ χαμόγελο σχηματίστηκε στα πρόσωπά μας αντικρίζοντας πως η δράση μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στέλνουμε ένα αντάρτικο σινιάλο στα συντρόφια της Χιλής που μάχονται στους δρόμους με Λύσσα και Συνείδηση απέναντι στην εξουσία και τους υπερασπιστές της. Μάχες οι οποίες κρατάνε ζωντανό και επίκαιρο το στοίχημα της Διαρκούς Αναρχικής Εξέγερσης που διεξάγεται με όπλα την φωτιά, το μολύβι και το πάθος για καταστροφή του υπάρχοντος.

Παρακολουθώντας την αναζωπύρωση του αναρχικού κινήματος στην Ελλάδα με αφορμή την απεργία πείνα και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, είδαμε την δυναμική και τα αποτελέσματα που επιφέρει ο πολύμορφος αναρχικός αγώνας με μαζικές πορείες, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, παρεμβάσεις κάθε είδους, καθώς και ένα εντυπωσιακό κύμα πολλαπλών αναρχικών επιθέσεων με εκατοντάδες αντάρτικα χτυπήματα και σαμποτάζ, μεταφέροντας έτσι τον φόβο και τον πόλεμο στο στρατόπεδο του εχθρού. Η φλόγα της αναρχικής εξέγερσης παραμένει ζωντανή και στον ελλαδικό χώρο. Η αναζωπύρωση του αντάρτικου πόλης στη Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει.

 

Συνομωσία αναρχικών για την διάχυση της εξέγερσης «Sebastian Oversluij Seguel»

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License