Ολομέτωπη επίθεση του τούρκικου κράτους στο Ν.Κουρδιστάν (Ιράκ) από την Παρασκευή

Την Παρασκευή 23 Απρίλη το απόγευμα ξεκίνησε ολομέτωπη στρατιωτική επίθεση του τούρκικου κράτους στις Ζώνες Άμυνας Μεντίγια (Medya Defense Zones) του Νότιου Κουρδιστάν (Μπασούρ, Βόρειο Ιράκ). Η αντιαντάρτικη επιχείρηση διεξάγεται σε όλο το πλάτος των συνόρων, στις οχυρωμένες από το αντάρτικο περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν, ενώ η σύγκρουση στη Χεφτανίν, το δυτικότερο σημείο των συνόρων, δεν έχει πάψει από τον Αύγουστο του 2020. Η αντίσταση με αυτοθυσία εναντίον της νέας, γενικής επίθεσης επέφερε σοβαρές απώλειες στους εισβολείς, ήδη από το πρώτο εικοσιτετράωρο. Biji Berxwedana PKK Στον δρόμο του Χεφτανίν, νίκη στις αντάρτισσες και τους αντάρτες των YGA-Star και HPG

post image

Ολομέτωπη επίθεση του τούρκικου κράτους στο Ν.Κουρδιστάν (Ιράκ) από την Παρασκευή

Την Παρασκευή 23 Απρίλη το απόγευμα ξεκίνησε ολομέτωπη στρατιωτική επίθεση του τούρκικου κράτους στις Ζώνες Άμυνας Μεντίγια (Medya Defense Zones) του Νότιου Κουρδιστάν (Μπασούρ, Βόρειο Ιράκ). Η αντιαντάρτικη επιχείρηση διεξάγεται σε όλο το πλάτος των συνόρων, στις οχυρωμένες από το αντάρτικο περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν, ενώ η σύγκρουση στη Χεφτανίν, το δυτικότερο σημείο των συνόρων, δεν έχει πάψει από τον Αύγουστο του 2020. Η αντίσταση με αυτοθυσία εναντίον της νέας, γενικής επίθεσης επέφερε σοβαρές απώλειες στους εισβολείς, ήδη από το πρώτο εικοσιτετράωρο.

Η πρώτη ενέργεια ήταν ο βομβαριδσμός του υψώματος Ζεντούρα στις 6μμ. Τον βομβαρδισμό από την αεροπορία ακολούθησε η πολύωρη επίθεση με ελικόπτερα. Στη συνέχεια έγινε απόπειρα για αεραπόβαση μονάδων, αλλά αποτράπηκε κατόπιν πυρών που δέχτηκαν τα ελικόπτερα. Το ξημέρωμα επαναλήφθηκε η ίδια πλοκή και οι εισβολείς κατάφεραν να αποβιβάσουν μονάδες. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε ο μαζικός βομβαρδισμός της ευρύτερης περιοχής -χτυπήθηκαν και χωριά- με όλη τη γκάμα μέσων του πυροβολικού. Πάραυτα, την πρώτη μέρα οι αντάρτες δεν είχαν απώλειες στη Μετίνα.

Ήδη από τις 18 του μήνα είχε ξεκινήσει ο επίγειος βομβαρδισμός στη Ζαπ. Κατά την έναρξη της επίθεσης στην περιοχή, χτυπήθηκαν από τους αντάρτες δυο ελικόπτερα Σικόρσκι και αποχώρησαν, με άγνωστες απώλειες. Σε επόμενες απόπειρες τους να αποβιβάσουν και να προωθήσουν μονάδες, οι εισβολείς είχαν επιβεβαιωμένες απώλειες. Στο έδαφος χτυπήθηκαν αποτελεσματικά από μικρές αποστάσεις. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες απόπειρες προώθησης και υποχωρήσεις των εισβολέων, με πολλές απώλειες. Επίσης ένα ελικόπτρο Κόμπρα χτυπήθηκε. Το πρωί του Σαββάτου, η νέα απόπειρα προώθησης ανακόπηκε με πυρά από μικρές αποστάσεις και σαμποτάζ.

Ταυτόχρονα, οι Μονάδες Εναέριας Άμυνας Μάρτυρας Ντελάλ Αμέντ, η αεροπορία του αντάρτικου, πραγματοποίησαν επιτυχείς επιθέσεις μέσα στα τούρκικα σύνορα. Οι Μονάδες Εναέριας Άμυνας έγραψαν έπος τον περασμένο Αύγουστο, όταν η αντάρτισσα Ντογκά Ζιλάν επιτέθηκε με ένα αεροπλάνο σε τούρκικες στρατιωτικές βάσεις κι έπεσε μάρτυρας σ' αυτή την πράξη.

(Θ' ακολουθήσει νεότερη κι ευρύτερη ενημέρωση)

Biji Berxwedana PKK

Στον δρόμο του Χεφτανίν, νίκη στις αντάρτισσες και τους αντάρτες των YGA-Star και HPG

Sol

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License