Η Αντίσταση των ανταρτών/ισσών στην τουρκική εισβολή-Update 30/4

Η Αντίσταση των ανταρτών/ισσών στην τουρκική εισβολή-Update 30/4 Η Αντίσταση των ανταρτών/ισσών στην τουρκική εισβολή στις περιοχές Zap, Metina και Avashin, τις ελεγχόμενες αντάρτικες ζώνες άμυνας της Medya συνεχίζεται αμείωτη. Το κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HGP) κυκλοφόρησε νέες λεπτομέρειες για τις ανταρτικές ενέργειες στις 27, 28 και 29 Απριλίου, οι οποίες άφησαν τουλάχιστον 21 στρατιώτες του τουρκικού στρατού νεκρούς.

post image

Η Αντίσταση των ανταρτών/ισσών στην τουρκική εισβολή στις περιοχές Zap, Metina και Avashin, τις ελεγχόμενες αντάρτικες ζώνες άμυνας της Medya συνεχίζεται αμείωτη. Το κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HGP) κυκλοφόρησε νέες λεπτομέρειες για τις ανταρτικές ενέργειες στις 27, 28 και 29 Απριλίου, οι οποίες άφησαν τουλάχιστον 21 στρατιώτες του τουρκικού στρατού νεκρούς.

Zap και Avashin

Στις 27 Απριλίου, στην περιοχή Zap, μια αντάρτικη επίθεση κατέστρεψε μια τουρκική στρατιωτική θέση στην Qela Bêdewê, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη. Στις 28 Απριλίου, τρεις ώρες μάχης πραγματοποιήθηκαν στο Avashin καθώς οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν στο Hill Martyr Serdar. Ενώ οι αντάρτες κατάφεραν να απωθήσουν τους στρατιώτες, δεν μπορούσε να προσδιοριστεί ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Την ίδια ημέρα, πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια ανταρτική δράση στο Hill Mamreşo στο Avashin, και ένα σκυλί που χρησιμοποιούσε ο στρατός εξουδετερώθηκε. Ο τουρκικός στρατός μετέφερε τους νεκρούς και τραυματίες με ελικόπτερα μια ώρα αργότερα. Λίγο αργότερα, αντάρτες χτύπησαν μια τουρκική μονάδα στο Hill Martyr Serdar με βαριά όπλα. Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν στη δράση.

Η HPG είπε ότι όλη την Τετάρτη, ο τουρκικός στρατός προσπάθησε μάταια να διεισδύσει στο σύστημα της σήραγγας στο Hill Mamreşo, με 16 βομβαρδισμούς από μαχητικά αεροσκάφη, εκτοξευτές χειροβομβίδων και εκρηκτικά. Την Πέμπτη το πρωί, οι αντάρτες πραγματοποίησαν αρκετές ενέργειες στην περιοχή Zap και έγιναν έντονες μάχες. Οι λεπτομέρειες θα κυκλοφορήσουν αργότερα.

Metina και Heftanin

Στη Μετίνα, στις 27 Απριλίου, οι HPG στόχευσαν τις τουρκικές δυνάμεις στο Hill Martyr Serhed από τρεις πλευρές, ως αποτέλεσμα των οποίων τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν. Την ίδια ημέρα, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Hill Zendura. Όταν ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να παρέμβει με ελικόπτερα, αντάρτες πυροβόλησαν τα ελικόπτερα και τους ανάγκασαν να φύγουν από την περιοχή. Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκαν δύο ενέργειες σαμποτάζ εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στο Hill Zendura καθώς έκοβαν δέντρα για στρατιωτικό στρατόπεδο. Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα ενεργιών από αντάρτες. Το βράδυ, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο ακόμη πράξεις σαμποτάζ στο Hill Martyr Dilber.

Στο Χεφτάνιν, αντάρτες στοχεύουν τις τουρκικές δυνάμεις στο Hill Suikast στην περιοχή Xantur στις 28 Απριλίου, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη. Επιθέσεις εναέριου και πυροβολικού Οι HPG ανέφεραν περαιτέρω έντονες επιθέσεις από αέρος και από πυροβολικό στο Zap, το Metina και το Avashin, οι οποίες δεν είχαν ως αποτέλεσμα θύματα.

Ο βομβαρδισμός κατοικημένων περιοχών τραυμάτισε πολίτες Σύμφωνα με τη δήλωση της HPG, οι κατοικημένες περιοχές στα βουνά επίσης βομβαρδίζονται σκόπιμα από τον τουρκικό στρατό. Οι γεωργικές καλλιέργειες έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα υλικές απώλειες για τους ντόπιους. Επιπλέον, η υποδομή καταστρέφεται. "Για τους ανθρώπους μας, αυτό δημιουργεί μια δύσκολη κατάσταση στα μέσα του Ραμαζανιού. Ως αποτέλεσμα, τρεις πολίτες που προσπαθούσαν να επισκευάσουν το κατεστραμμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας τραυματίστηκαν όταν πυροβολήθηκε ένα ορυχείο της εποχής του Σαντάμ. Το τουρκικό κατεχόμενο κράτος είναι υπεύθυνο για αυτό ατυχές συμβάν ».

https://anfenglish.com/kurdistan/hpg-at-least-21-turkish-soldiers-killed-in-medya-defense-zones-51701

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License