[Ηράκλειο] 1η Μάη Παρέμβαση - Μικροφωνική

[Ηράκλειο] 1η Μάη Παρέμβαση - Μικροφωνική

post image

Παρέμβαση λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα σε κεντρική πλατεία του Ηρακλείου επ αφορμής της εργατικής πρωτομαγιάς , γιατί :

"Η Πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή, είναι ημέρα μνήμης και δράσης

Έχουν πλέον περάσει 135 χρόνια από τον Μάη του 1886. Του Μάη που χαρακτηρίστηκε από δυναμικές κινητοποιήσεις εργατών, άγριες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας σε στήριξη των απεργών που διεκδικούσαν το οχτάωρο. Καταλήγονταςστην εκτέλεση πέντε αναρχικών αγωνιστών εργατών και την ισόβια κάθειρξη δύοπου κατηγορήθηκαν ως βομβιστές. Παρόλα αυτά όμως το οχτάωρο μέσα στις επόμενες δεκαετίες, κερδήθηκε. Με την πάροδο του χρόνου ενώ η εργατική εξέγερση που οδήγησε την εγκαθίδρυση του 8ωρου αφομοιώθηκε σταδιακά, χάνοντας τα νοήματά της με φιέστες επετειακού χαρακτήρα,η φετινή Πρωτομαγιά είναι επίκαιρη όσο ποτέ."

από το κείμενο κάλεσμα εδώ: ((i)) Εργατική Πρωτομαγιά 2021 - Συγκέντρωση 01/05 [Ηράκλειο Κρήτης] (indymedia.org)

Επισυνάπτεται οπτικό υλικό. 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License