Παρουσίαση εισαγωγικού κειμένου νέου εντύπου για την Ολική Απελευθέρωση

[Παρουσίαση εισαγωγικού κειμένου, από νέο έντυπο για την ολική απελευθέρωση, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο επόμενο διάστημα] *Η παρακάτω εικόνα είναι το οπισθόφυλλο του εντύπου.

post image

Το παρόν θεματικό έντυπο, αποτελεί μία προσπάθεια να συλλεχθούν διάφορα κείμενα συλλογικοτήτων/ατομικοτήτων, φιλοσόφων και θεωρητικών της αναρχικής και γενικότερα ριζοσπαστικής θεωρίας, και κρατούμενων αγωνιστ(ρι)ών, που ασχολούνται με το ζήτημα της απελευθέρωσης των ανθρώπινων και μη ζώων και της γης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας, και που θέτουν ως βασικό άξονα την σύνδεση των αγώνων για την προοπτική της ολικής απελευθέρωσης.

Μέσω αυτής της συλλογής κειμένων εξερευνόνται ιδέες από διαφορετικές σχολές σκέψης, οι οποίες όμως χρησιμοποιούνται ως εργαλεία και ως αφορμή για την ανάπτυξη της κριτικής, των ιδεών, και του αγώνα για ζωή και ελευθερία όλων των έμβιων όντων και του φυσικού κόσμου. Δεν αποσκοπείται στο να προσφερθεί μια απόλυτη συνταγή για την απελευθέρωση, ούτε θεωρείται ότι η εφαρμογή συγκεκριμένων κοινωνικών χαρακτηριστικών πρέπει να είναι δεδομένη.

Είναι ο πολύμορφος αναρχικός αγώνας στο εδώ και τώρα που προκαλεί ρωγμές στο εξουσιαστικό οικοδόμημα. Η δημιουργία οικοκοινοτήτων, μακριά από τα αστικά και εμπορευματικά κέντρα, οι βίαιες αντιπαραθέσεις με την εξουσία, η διάχυση των αναρχικών θεωρήσεων, είναι τα όπλα μας ενάντια στην ατέλειωτη επέλαση της κυρίαρχης ηθικής του ανθρωποκεντρισμού. Παράλληλα, οι συντροφικές και αληθινές σχέσεις, η αλληλεγγύη,η αλληλεπίδραση με τον μη-ανθρώπινο κόσμο αποτελούν ανάσες ελευθερίας στο βούρκο του καπιταλιστικού και βιομηχανικού κόσμου. Αντίθετα, τα αναπτυξιακά έργα, οι εξορύξεις, τα σφαγεία, τα ψυχιατρεία, τα κράτη, όλες οι προοπτικές συντήρησης του υπάρχοντα πολιτισμού και των αξιών του, στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη νέων πραγματικοτήτων, ανεξούσιων, ελεύθερων, ανεξημέρωτων. Για αυτό τον λόγο η ολική απελευθέρωση δεν θα μπορούσε να έχει άλλη κατεύθυνση, από αυτήν που κινείται επιθετικά προς τα θεμέλια που συντηρούν και αναπαράγουν τον σύγχρονο κόσμο και τις αλυσίδες του.

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταία φυλακής κανείς/καμία/κανένα δεν είναι ελεύθερος/η/ο

Αλληλεγγύη - Ενσυναίσθηση - Ζωή

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License