Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Κάλεσμα στη διαδήλωση 6/5 στα Προπύλαια

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει σε δύσκολες και περίεργες συνθήκες.

Κλείνουμε λίγο παραπάνω από χρόνο εν μέσω μιας θανατηφόρας πανδημίας και μιας ανυπόφορης και ασφυκτικής καραντίνας.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να υποβαθμίσει αυτήν την μέρα προτάσσοντας μια θρησκευτική γιορτή ενάντια σε ένα παγκόσμιο γεγονός που αγκαλιάζουν εκατομμύρια εργαζομένων κάθε χρόνο, ενάντια σε μία ημέρα μνήμης των νεκρών μας στους οποίους χρωστάμε τις σημερινές συνθήκες εργασίας, ενάντια στους αγώνες ανά τα χρόνια που παλεύουμε και διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, αποφάσισαν να προτεραιοποιήσουν την Ανάσταση, μια θρησκευτική γιορτή, και να μεταφέρουν την Πρωτομαγιά για την Tρίτη 4 Μαΐου.

Έτσι, υποβαθμίζοντας το ιστορικό βάρος αυτής της μέρας, χαρακτηρίζοντάς την ως μια γιορτή ή ως αργία, την μεταφέρουν στην επόμενη εργάσιμη με το τέχνασμα ότι θα έχουν μία ημέρα παραπάνω οι εργαζόμενοι για ξεκούραση.

Αυτήν την μέρα όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στον δρόμο, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που προσπαθούν με αντεργατικά νομοσχέδια και τεχνάσματα να πάρουν πίσω τα κεκτημένα μας.

Εργαζόμενοι βρίσκονται μήνες άνεργοι χωρίς κανένα επίδομα με αποτέλεσμα να έχουν αφεθεί στην μοίρα τους. Οι μικροεπιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και ο οικονομικός μαρασμός έχει πάρει ήδη τρομακτικές εκτάσεις. Η στήριξη τους κράτους είναι ανύπαρκτη σε μια περίοδο πανδημίας και επιπλέον έρχονται να αποτελειώσουν εργαζόμενους και επιχειρήσεις ψηφίζοντας νομοσχέδια που καταργούν το 8ωρο, επικυρώνοντας τις παράνομες από καιρό υπερωρίες, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζομένων σε δυσμενείς συνθήκες εργασίας.

Πολτοποιούν κάθε δικαίωμα προσφέροντας μισθούς πείνας και ύστερα προπαγανδίζουν πως ακόμα και 200 ευρώ αποτελούν ικανό ποσό για την επιβίωση.

Θα εκμεταλλευτούν ανθρώπους μέχρι την σωματική και ψυχολογική εξόντωσή τους ενώ εκείνοι θα κερδοσκοπούν στα γραφεία τους και θα κόβουν τούρτες γιορτάζοντας την κοροϊδία που μας πουλάνε.

Όλοι αυτοί έχουν όνομα και επώνυμο.

Διαρκούν στον χρόνο και απλώς αλλάζουν θέσεις.

Στο πορτρέτο αυτήν την φορά είναι ο κύριος Χατζηδάκης.

Υπέρμαχος του νεοφιλελευθερισμού -αυτό πουλάει τουλάχιστον- που με την συντηρητική πολιτική του θέλει να ιδιωτικοποιήσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο πέρασμα του. Όπως έκανε όταν ήταν υπουργός περιβάλλοντος, που υποβάθμισε εταιρίες όπως η ΔΕΗ ανάμεσα σε άλλες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους για να τις πουλήσει στα διεθνή κεφάλαια. Αυτός ο άνθρωπος έχει πάρει το τιμόνι πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις σας και θα μας βρείτε απέναντι σας.

Το πνεύμα της 1 Μαΐου δεν έχει σβήσει από το 1886.

Με αυτό το πνεύμα πορευόμαστε και καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6/5 στα Προπύλαια.

Εμείς θα επιλέξουμε την μοίρα μας.

Εμείς θα επιλέξουμε την απεργία και τα αιτήματά μας.

Μέχρι την ολοκληρωτική απαλλοτρίωση των μέσων παραγωγής.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License