ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Χρέος μας είναι να αντισταθούμε δυναμικά στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει και να διασφαλίσουμε το 8ωρο και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Να ενδυναμώσουμε τις ταξικές αντιστάσεις και να οργανωθούμε για την μετωπική σύγκρουση με κράτος και κεφάλαιο.ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Φέτος συμπληρώνουμε 135 χρόνια από τον Μάη του 1886, εποχή ορόσημο για τις εργατικές διεκδικήσεις. Ένας Μάης που τα εργατικά συνδικάτα διεκδίκησαν το 8ωρο, καθώς και καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσω εξεγέρσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες άφησαν παρακαταθήκη μέχρι και σήμερα. Αυτά, λοιπόν, τα κεκτημένα έρχεται να ποδοπατήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εισάγοντας το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο έρχεται να απορυθμίσει τελείως την εργασιακή πραγματικότητα της χώρας. Ο αντεργατικός αυτός Νόμος προβλέπει:

  •  κατάργηση του 8ωρου
  •  ελαστικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες καθώς και αποδυνάμωση της Κυριακάτικης αργίας
  •  κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
  •  ποινικοποίηση της απεργίας και αποδυνάμωση των συνδικαλιστικών σωματείων
  •  αναιτιολόγητες και ανεξέλεγκτες απολύσεις με ελάχιστη αποζημίωση

Το νομοσχέδιο, ουσιαστικά, με ό,τι προβλέπει δημιουργεί μια κατάσταση με την οποία ο εργαζόμενος γίνεται έρμαιο των διαθέσεων των αφεντικών. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς οι απολύσεις εναπόκεινται στην διακριτική ευχέρεια του αφεντικού, η απλήρωτη εργασία των υπερωριών αντικαθίσταται με υποτιθέμενες άδειες που έχουν ως αποτέλεσμα την αναλογική μείωση του μισθού, η κατάργηση του 8ωρο δίνει την δυνατότητα στο αφεντικό να απασχολεί ένα εργαζόμενο τουλάχιστον 10ώρες και κερασάκι αποδυναμώνεται κάθε φωνή αντίστασης μέσα στους χώρους εργασίας. Με την ψήφιση του Νομοσχεδίου αυτού κάθε προϋφιστάμενη κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία νομιμοποιείται, και δημιουργεί μια «νόμιμη» πλέον και σαθρή εργατική πραγματικότητα. Σε όλο του το εύρος το αντεργατικό αυτό νομοσχέδιο αποτελεί μια ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη καθώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου, ξεζουμίζοντας την κοινωνική βάση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή της πανδημίας άφησε εκτεθειμένους τους εργαζομένους υπό τις διαθέσεις των αφεντικών, μέσω των απολύσεων, των αντίξοων συνθήκων εργασίας χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο, της απλήρωτης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών, της εγκαθίδρυσης της τηλεργασίας και των ελαστικών και εξαντλητικών ωραρίων καθώς και μέσω πολλών θανάτων των εργαζομένων. Μέσα σε αυτό το κλίμα επίθεσης προστίθεται το αντεργατικό νομοσχέδιο βρίσκοντας έφορο έδαφος την πανδημία του COVID-19 καθώς κάθε κοινωνική αντίσταση έχει αποδυναμωθεί λόγω της οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης του λαού.

Χρέος μας είναι να αντισταθούμε δυναμικά στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει και να διασφαλίσουμε το 8ωρο και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Να ενδυναμώσουμε τις ταξικές αντιστάσεις και να οργανωθούμε για την μετωπική σύγκρουση με κράτος και κεφάλαιο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

  •  ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  •  ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ
  •  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License