Ανοιχτό κάλεσμα αντισπισιστικής συνέλευσης [9/5 λόφος Στρέφη]

Ανοιχτό κάλεσμα αντισπισιστικής συνέλευσης την Κυριακή 9/5 στις 17:00, στο θεατράκι του λόφου Στρέφη

post image

Εδώ και κάποια χρόνια, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε ελλαδικό, έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα το οποίο βάζει με καθαρά πολιτικούς όρους την απελευθέρωση των ζώων από την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Οι αμέτρητες δράσεις, οι απελευθερώσεις, τα σαμποτάζ σε δομές που προωθούν τον σπισισμό, η παραγωγή λόγου, έρχονται να αναδείξουν ότι το κίνημα για την απελευθέρωση των ζώων δεν αποτελεί μια μόδα που θα φύγει αλλά ένα κίνημα με συνέπεια και μαχητικότητα που έχει έρθει για να βάλει την επίθεση ενάντια στην εξουσία συνολικά και όχι μόνο απο την σκοπιά αγώνων που αρχίζουν και τελειώνουν στα όρια της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Σε συνέχεια λοιπόν των προηγούμενων ανοιχτών αντισπισιστικών συνελεύσεων, καλούμε σε διαδικασία συνδιαμόρφωσης δράσεων και παραγωγής λόγου πάνω στο ζήτημα της απελευθέρωσης των μη ανθρώπινων ζώων. Η εκμετάλλευση, η φυλάκιση, οι καθημερινές δολοφονίες των μη ανθρώπινων ζώων, αποτελούν τις πιο σκληρές μορφές άσκησης εξουσίας (απο δομές του βιομηχανικού πολιτισμού, ενώ η αδιαφορία, συμμετοχή και η συνέναιση μεγάλου κομματιού του κοινωνικού συνόλου, οδηγούν εκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο σε φρικτό θάνατο).

Ως ατομικότητες που τασσόμαστε εντός του ευρύτερου αναρχικού αγώνα δεν ιεραρχούμε τις καταπιέσεις. Αντίθετα, αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, τον βιομηχανικό πολιτισμό, τις σύγχρονες μαζικές κοινωνίες που ως δομές καταστρέφουν καθετί φυσικό, όπως επίσης και ενάντια στους διαχωρισμούς των ανθρώπων με βάση το φύλο, τη φυλή, τη σεξουαλικότητα αλλά και το ιδεολόγημα που κατατάσσει τον άνθρωπο σε μια ανώτερη θέση απο τα υπόλοιπα ζώα και δικαιολογεί έτσι την βία απέναντί τους. Γι’ αυτό, καλούμε σε μια αντισπισιστική συνέλευση καθώς η λεηλασία της φύσης και των ζώων αποτελεί μια άκρως κανονικοποιημένη συνθήκη, πράγμα στο οποίο θέλουμε να κεντροβαρίσουμε.

Παράλληλα, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν αναζητούμε έναν πράσινο καπιταλισμό που θα γεμίζει τα ράφια των σούπερ μάρκετ με “οικολογικά” και vegan προϊόντα. Δεν τρέφουμε αυταπάτες οτι η παύση της εκμετάλλευσης των ζώων μπορεί να γίνει μέσα στο υπάρχον κοινωνικό-οικονομικό σύστημα, καθώς ο σύχγρονος ασφυκτικός τρόπος ζωής επιβιώνει πάνω στην λεηλασία της φύση και των ζώων (ανθρώπινων και μη). Επίσης, αντιπαλεύουμε το ιδεολόγημα της πράσινης ανάπτυξης που πλασσάρεται τα τελευταια χρόνια απο διάφορα κράτη σε μια προσπάθεια να προβάλουν ένα προσωπείο φιλικό προς τη φύση, καθώς και να προσεγγίσουν ενα “εναλλακτικό” καταναλωτικό κοινό. Πρόκειται για μια ανάπτυξη που κάνει εξορύξεις, ανοίγει οδικά δίκτυα, καταστρέφει ολόκληρους βιότοπους και γεμίζει τα βουνά με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, συνεχίζοντας έτσι την καταστροφή καθετί φυσικού που έχει απομείνει.

Τα υπόλοιπα ζώα όπως και εμείς επιθυμούν να ζήσουν ελεύθερα έξω απο κλουβιά, φυλακές και τσιμέντο και να ρυθμίζουν αυτά την αυτοδιάθεση των σωμάτων τους. Παλεύουμε για την απελεύθέρωση όλων των ατόμων που είναι αιχμάλωτα στις δομές εγκλεισμού της σύγχρονης κοινωνίας. Όλων αυτών που κρατούνται στις φάρμες και στα σφαγεία, στις ιχθυοκαλλιέργειες , στα εργαστήρια πειραμάτων, στα pet shops και στους ζωολογικούς κήπους. Παράλληλα αγωνιζόμαστε και για όλα αυτά που είναι έγκλειστα στα ψυχιατρεία επειδή δε συνάδουν με την κοινωνία, για τις έγκλειστες μετανάστριες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και για όλα αυτά που το σύστημα φυλάκισε επειδή πήγαν κόντρα στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Στον αγώνα ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του, το καπιταλιστικό οικοδόμημα, τη λεηλασία της φύσης, τον εγκλεισμό ανθρώπινων και μη ζώων.

Η αλληλεγγύη είναι ένα απο τα όπλα μας και οφείλουμε να το χρησιμοποιούμε για κάθε άτομο που υφίσταται καταπίεση.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΖΩΗ

ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ

Αντισπισιστική Συνέλευση

antispe_action@riseup.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License