Τα κέρδη τους οι νεκροί μας - Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής

 

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά με αγώνες, απεργούμε και στηρίζουμε τα σωματεία μας.

135 χρόνια από την εξέγερση του Σικάγο και τα αιτήματα των απεργών που έχυσαν το αίμα τους και σε στιγμές έδωσαν και την ίδια τη ζωή τους προκειμένου η τάξη μας να ανασάνει, είναι στο σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ, 8 ώρες δουλειά 8 ώρες ξεκούραση 8 ώρες ελεύθερος χρόνος. Αυτές είναι οι κατακτήσεις των ηρώων της εργατιάς από το τόσο μακρινό 1886 που το 2021 κυβέρνηση-εργοδοσία χέρι-χέρι προσπαθούν να καταργήσουν.

Σε αυτήν την αντεργατική κλιμάκωση αντανακλάται η “ανάπτυξη” τους, να μας γυρίσουν πίσω ολόκληρες δεκαετίες για να μας κάνουν τους σύγχρονους σκλάβους που θα δουλεύουμε όσο θέλουν και όποτε θέλουν, χτυπώντας παράλληλα τα συνδικάτα των εργατών που είναι τα μόνα που εγγυόνται την υπεράσπιση των κατακτήσεων / δικαιωμάτων του κόσμου της δουλειάς. Το Σικάγο, η Θεσσαλονίκη, η Καισαριανή αποτελούν ορόσημα στην πάλη του εργαζόμενου λαού για τα νέα καθήκοντα που ξανοίγονται μπροστά μας. Η στήριξη των σωματείων και η οργάνωση σε αυτά κάθε εργαζόμενου αποτελούν στο σήμερα ακόμα περισσότερο επιτακτική ανάγκη προκειμένου να αναχαιτιστεί οργανωμένα και μαζικά η νέα αντεργατική λαίλαπα, ώστε να μπει φρένο μια και καλή στα σχέδια της κυβέρνησης που κλιμακώνει την επιθετικότητα της απέναντι σε όλους εμάς που παράγουμε τον πλούτο αυτού του κόσμου.

Το ταξικό λαϊκό κίνημα και τα συνδικάτα του οφείλουν να στοχοποιήσουν τόσο τους άμεσα υπεύθυνους όπως και να ξεσκεπάσουν τους συνεργάτες τους σε αυτήν την γενικευμένη επίθεση στις αιματηρές κατακτήσεις δεκαετιών. Το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και φέρνει εργασιακό μεσαίωνα βρίσκει στο πλευρό της την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που έτρεξε για ακόμη μια φορά να ευθυγραμμιστεί με την κυβέρνηση και το ΣΕΒ αποδεικνύοντάς για ακόμη μία φορά την πλήρη πρόσδεση της με τις αξιώσεις του κεφαλαίου που θέλει τους εργαζόμενους με το κεφάλι σκυφτό.

Καθήκον κάθε εργάτριας και εργάτη είναι να αντιληφθεί το ρόλο του εργοδοτικού “συνδικαλισμού” και να καρφώσει στον πάσσαλο της ιστορικής και ταξικής ατίμωσης την πολιτική ταξικής αποστασίας σε βάρος του εργαζόμενου λαού, της πολιτικής εκείνης που ζητά από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για ακόμη μία φορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου και που τους δένει όμηρους του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου.

Την ίδια στιγμή που η επιβολή του 10ώρου βρίσκεται προ των πυλών, οι απλήρωτες υπερωρίες, η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και η ταξική διαχείριση της πανδημίας έρχονται να συμπληρώσουν το δυστοπικό περιβάλλον που ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Σε συνδυασμό με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που έρχεται επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τα συνδικάτα που δεν είναι του χεριού τους, βάζοντας νέα εμπόδια στην απεργία με σκοπό να τρομοκρατήσουν το λαό προκειμένου να απομακρυνθεί από τη συλλογική οργάνωση και δράση.

Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε και ούτε θα τους κάνουμε τη χάρη, ενωμένο το μέτωπο της εργατιάς να φωνάξει χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά. Η δική τους “ανάπτυξη” είναι για τους εργαζόμενους αιτία πολέμου και σε αυτό τον πόλεμο η τάξη μας θα δώσει ξανά τους αγώνες της με όποιο κόστος.

“...Απόφαση μας είναι να κάνουμε έκκληση στην τάξη των μισθωτών να πάρει τα όπλα για να προβάλλει στους εκμεταλλευτές της το μοναδικό επιχείρημα που μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματικό: Βία…”

August Spies

 

Μαζική λαϊκή αυτοάμυνα απέναντι στους γδάρτες της εργατικής τάξης και του λαού

Άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου

Η δύναμη σου εργάτη είναι το συνδικάτο σου! Οργανώσου

Όλοι και όλες στην απεργία

Όλοι και όλες στους δρόμους

6 Μαΐου να τιμήσουμε και να υπερασπιστούμε τα περιεχόμενα και τις κατακτήσεις της παγκόσμιας Πρωτομαγιάς

 

Εργατική ομάδα

Τ-34

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License