Χιλή, Σαντιάγο: Ανάληψη ευθύνης για εκρηκτική επίθεση σε τράπεζα

Ούτε συνθηκολογήσεις, ούτε ψίχουλα, αδιάλλακτος πόλεμος ενάντια στην κοινωνία-φυλακή και στο καπιταλιστικό κράτος. Λευτεριά στα Αναρχικά και Ανατρεπτικά αιχμάλωτα συντρόφια που βρίσκονται σε απεργία πείνας. Φωτιές κι εκρήξεις στο κράτος και τις φυλακές του. Marcelo Villarroel άμεσα πίσω στους δρόμους! Τούτη η επίθεση επίσης αποτελεί μια χειρονομία για τη ζωντανή μνήμη του αναρχικού συντρόφου Mauricio Morales. Οι εκρήξεις ας αντηχούν τη μνήμη του πάνκη Mauri, ο οποίος ίσως έτσι γυρίσει πίσω…

post image

Χιλή, Σαντιάγο: Ανάληψη ευθύνης για εκρηκτική επίθεση σε τράπεζα

Ανάληψη ευθύνης για εκρηκτική επίθεση σε τράπεζα Banco Estado στην κοινότητα Las Condes

Νύχτα 3ης Μάη 2021, ενώ έχουν διανύσει ήδη περισσότερες από 42 μέρες απεργίας πείνας τα συντρόφια: Mónica Caballero, Francisco Solar, Joaquín García, Pablo Bahamondez, Juan Flores και Marcelo Villarroel.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, επισκεφθήκαμε τις γειτονιές όπου οι κατσαρόλες δεν αντηχούν απαιτώντας ψίχουλα απ’ τη δολοφονική αυτή κυβέρνηση. Τις γειτονιές οι οποίες κατοικούνται από εκείνους που, παρά τη συνθήκη της πανδημίας, έχουν αυξήσει τα πλούτη τους δυσανάλογα, ενώ σε άλλες γωνιές των εδαφών που κυριαρχούνται απ’ το χιλιάνικο κράτος η πείνα και η δυστυχία αποτελούν για πολλούς καθημερινή εικόνα.

Επιτεθήκαμε σε αυτό το σύμβολο του χρήματος και του κεφαλαίου, ένα παράρτημα τράπεζας που βρίσκεται στη γωνία των οδών Apoquindo και Manquehue, στην κοινότητα Las Condes. Το πράξαμε ως χειρονομία αλληλεγγύης για τα συντρόφια που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 22 Μάρτη, για την άρση των τροποποιήσεων του Νομικού Διατάγματος 321, χρησιμοποιώντας το σώμα τους ως το μόνο ανάχωμα, σε μια προσπάθεια ν’ αψηφήσουν τις δομές εγκλεισμού και τον δικαστικό μηχανισμό.

Απευθύνουμε επείγον κάλεσμα έκφρασης αλληλεγγύης για τα συντρόφια μας που βρίσκονται πίσω απ’ τα κελιά, ώστε κανένα τους να μη βρεθεί μονάχο, ώστε η αλληλεγγύη να μην αποτελεί απλώς μια γραμμένη λέξη. Με εφευρετικότητα μπορούμε να παρακάμψουμε τους μηχανισμούς επιτήρησης και να διευρύνουμε την επιθετική πρακτική. Ας κάνουμε τα όνειρά μας τους χειρότερους εφιάλτες τους, ας κάνουμε τις γειτονιές των πλουσίων να τρέμουν, και ας κάνουμε τη διαρκή εξέγερση να ξεσπάσει μες στα μούτρα τους.

Ούτε συνθηκολογήσεις, ούτε ψίχουλα, αδιάλλακτος πόλεμος ενάντια στην κοινωνία-φυλακή και στο καπιταλιστικό κράτος.

Λευτεριά στα Αναρχικά και Ανατρεπτικά αιχμάλωτα συντρόφια που βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Φωτιές κι εκρήξεις στο κράτος και τις φυλακές του.

Marcelo Villarroel άμεσα πίσω στους δρόμους!

Τούτη η επίθεση επίσης αποτελεί μια χειρονομία για τη ζωντανή μνήμη του αναρχικού συντρόφου Mauricio Morales. Οι εκρήξεις ας αντηχούν τη μνήμη του πάνκη Mauri, ο οποίος ίσως έτσι γυρίσει πίσω…

Αξίζει να αναφερθεί πως λάβαμε κάθε πιθανό μέτρο και τηρήσαμε όλες τις δικλείδες ασφαλείας, έτσι ώστε να μην τραυματιστεί κανείς περαστικός απ’ την έκρηξη: Αφήσαμε ένα σημείωμα με την επιγραφή: «Είμαστε κλειστά, συγγνώμη για την ταλαιπωρία», και η χρονοκαθυστέρηση που χρησιμοποιήθηκε θα ενεργοποιούσε τον μηχανισμό αφότου είχε ήδη τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΥΓ. Αδελφικές αγκαλιές στα συντρόφια που συνεχίζουν μέρα με τη μέρα να συνωμοτούν · κάθε επιθετική χειρονομία κι ένα συνωμοτικό χαμόγελο…

Αντικαπιταλιστικός Πυρήνας Simon Radowitzky – Φράξια Ενάντια στον Εκγλεισμό.

Πηγή: Contra Info

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License