Η ολομέτωπη επίθεση κι η αντίσταση στις Ζώνες Άμυνας Μεντίγια

Την Παρασκευή 23 Απρίλη το απόγευμα ξεκίνησε ολομέτωπη στρατιωτική επίθεση του τούρκικου κράτους στις Ζώνες Άμυνας Μεντίγια (Medya Defense Zones) του Νότιου Κουρδιστάν (Μπασούρ, Βόρειο Ιράκ). Η αντιαντάρτικη επιχείρηση διεξάγεται σε όλο το πλάτος των συνόρων, στις οχυρωμένες από το αντάρτικο περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν, ενώ η σύγκρουση στη Χεφτανίν, το δυτικότερο σημείο των συνόρων, δεν έχει πάψει από τον Αύγουστο του 2020. Η αντίσταση με αυτοθυσία εναντίον της νέας, γενικής επίθεσης επέφερε σοβαρές απώλειες στους εισβολείς, ήδη από το πρώτο εικοσιτετράωρο.

Η παρούσα ενημερωτική έκδοση αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης που ολοκληρώθηκε με το τέλος της εισβολής στη Χεφτανίν το καλοκαίρι του 2020. Οι πολύπλευρες γενικές πληροφορίες που είχαν καταγραφεί εκεί, δεν επαναλαμβάνονται εδώ. Οι αναγνώστες θεωρούνται ενήμεροι από την προηγούμενη έκδοση. Ωστόσο, έχει συμπεριληφθεί μια συνοπτική συνολική εικόνα από τις εξελίξεις στα διαφορετικά πολεμικά μέτωπα του Κουρδικού κινήματος, από το προηγούμενο καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Σχετικά με τον πόλεμο στις Ζώνες Άμυνας Μεντίγια, η παρούσα ενημέρωση είναι τρέχουσα, πιο άμεση. Το υλικό στήθηκε το πρώτο δεκαήμερο της εισβολής. Έχουν καταγραφεί όλες οι δράσεις που έχουν δημοσιευτεί στον Κουρδικό κινηματικό ιστότοπο ANF, μέχρι τη Δευτέρα 3 Μάη, ταξινομημένες γεωγραφικά και σε χρονολογική σειρά. Επιπλέον, περιγράφεται το διεθνές πολιτικό πλαίσιο της επίθεσης και γίνεται μια συνοπτική παράθεση της δράσης του Κουρδικού επαναστατικού κινήματος σε όλα τα μέτωπα, τον τελευταίο χρόνο.

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License