Κάλεσμα Λαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης για την πορεία της 9ης Μάη

Όλοι και Όλες στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της 9ης Μάη | Τον φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός

post image

Όλοι και Όλες στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της 9ης Μάη | Τον φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός

‘’Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει’’.

– Έρνεστ Χεμινγουέι

Στις 9 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από την ολοκληρωτική υλική, στρατιωτική και πολιτική ήττα της ιμπεριαλιστικής ναζιστικής Γερμανίας από τον Κόκκινο Στρατό της σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης.

Ενώ τα πρώτα δύο χρόνια του πολέμου η ναζιστική πολεμική μηχανή, που ήταν υπερσύγχρονη και εξαιρετικά εκπαιδευμένη για την εποχή της, μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του Άξονα-Ιταλία, Ιαπωνία-, έδειχνε ανίκητη και κατακτούσε ένα-ένα τα κράτη και τους λαούς της Ευρώπης, ο Κόκκινος Στρατός οργανώθηκε υποδειγματικά τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή όσο και στο πολιτικό σκέλος.

Η νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν αποτελεί ένα τυχαίο πολιτικό γεγονός. Ο Κόκκινος Στρατός αποτέλεσε γνήσιο τέκνο της τακτικής και της στρατηγικής του Κόμματος των Μπολσεβίκων υπό την καθοδήγηση του Λένιν, γέννημα θρέμμα του μαρξισμού- λενινισμού, της πολιτικής και στρατιωτικής επικράτησης της εργατιάς και της φτωχής αγροτιάς της ρωσικής κοινωνίας απέναντι στην τσαρική απολυταρχία.

Σμιλεύθηκε σαν λαϊκός στρατός πάνω στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και συμπύκνωσε εντός του τα πιο πρωτοπόρα τμήματα της εργατιάς και της φτωχής αγροτιάς της σοσιαλιστικής κοινωνίας της ΕΣΣΔ.

Απόκτησε ταξική πείρα και στρατιωτική εμπειρία ως αμυντικός βραχίονας του Σοσιαλιστικού Κράτους τόσο απέναντι στην αντεπανάσταση των λευκοφρουρών όσο και απέναντι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των 16 κρατών.

Η Σοβιετική Ένωση, το ΚΚΣΕ και ο Κόκκινος Στρατός που τέθηκε υπό την καθοδήγησή του δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να σταθεί νικηφόρος απέναντι στο γερμανικό ιμπεριαλισμό- ναζισμό αν δεν πληρούνταν συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις.

Η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε το ΚΚΣΕ υπό την καθοδήγηση του Στάλιν μέσα στα Σοβιέτ και στα Κολχόζ και γενικότερα στην ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα για τον Σοβιετικό λαό.

Από την μία μεριά γεύτηκε την ανωτερότητα της σοσιαλιστικής παραγωγής που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την νικηφόρα έκβαση της ένοπλης αναμέτρησης και από την άλλη μεριά ήταν αποφασισμένος να θυσιαστεί μέχρι τελευταίου εργάτη, αγρότη, στρατιώτη για να υπερασπιστεί την Σοσιαλιστική πατρίδα, το πρώτο Κράτος των Εργατών από την επίθεση του γερμανικού ιμπεριαλισμού- ναζισμού.

Τα χρόνια που οι μεγάλες καπιταλιστικές δυνάμεις τις δύσης (Αγγλία, Γαλλία, Αμερική) είτε επέτρεπαν στο γερμανικό ιμπεριαλισμό να προελαύνει ανενόχλητος (π.χ στη Τσεχοσλοβακία – Πολωνία) είτε οργάνωναν την αντίσταση στην Ευρώπη μέσω Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, ο σοβιετικός λαός και τα λαϊκά μέτωπα τα οποία ήταν υπό κομμουνιστική καθοδήγηση αντιστάθηκαν και αντεπιτέθηκαν με τεράστιες θυσίες αίματος στην επέλαση του φασισμού.

Οι μεγαλειώδεις αντιστασιακές μάχες του Κιέβου, του Λένινγρκαντ, της Μόσχας, του Στάλινγκραντ, αλλά και οι απελευθερωτικές μάχες του Κουρσκ, της Μπρατισλάβα, του Μινσκ και δεκάδων άλλων πόλεων στις οποίες οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης μέτρησαν εκατόμβες νεκρών για την ελευθερία, το αποδεικνύουν περίτρανα. Δεν πρέπει να λησμονούμε πως εκατοντάδες χιλιάδες μαχητές των λαϊκών στρατών της Πολωνίας, της Λευκορωσίας, της Βαλτικής, της Τσεχοσλοβακίας, υπηρέτησαν αυτοβούλως στις δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού ως και τις τελευταίες μέρες της μάχης του Βερολίνου.

Τα γεγονότα αυτά, όμως, μονάχα τυχαία και ασχεδίαστα δεν ήταν, καθώς το ΚΚΣΕ και η Τρίτη Διεθνής, είχαν ήδη προβλέψει το ξέσπασμα νέου πολέμου ως απότοκο των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και άρχισαν να οργανώνονται για αυτό ήδη από το 1934 έως το 1936.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Σοβιετική Ένωση επιχειρούσε να συνάψει ειρηνικές αντιπολεμικές συμφωνίες με δεκάδες χώρες, ενώ οι ιμπεριαλιστικές-καπιταλιστικές δυνάμεις της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών υπέγραφαν συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με την κυβέρνηση του Χίτλερ.

Με προμετωπίδα τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης, οι λαοί της Ευρώπης κάρφωσαν την κόκκινη σημαία της ΕΣΣΔ στην καρδιά του ιμπεριαλιστικού- ναζιστικού κτήνους.

Ο δρόμος για τις σοσιαλιστικές και εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις του 20ου αιώνα είχε μόλις ανοίξει, με το σοσιαλιστικό και λαϊκοδημοκρατικό στρατόπεδο να αποκτάει παγκόσμια κλίμακα.

Σαν κομμάτι του λαϊκού κινήματος, που μελετάμε την ιστορία σε επίπεδο διεθνές και εγχώριο από την σκοπιά της πάλης των τάξεων, εκτιμούμε πως υπάρχει ουσιαστική σύνδεση στον αγώνα του λαού μας για λευτεριά, ανεξαρτησία και λαοκρατία με την πάλη του Σοβιετικού λαού που οδήγησε στην νικηφόρα 9η Μάη.

Ο εργαζόμενος λαός της Ελλάδας οργανώθηκε πλατιά και πλειοψηφικά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ υπό την καθοδήγηση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Η αντίληψη που γέννησε την εποποιία του ‘40-’49, και συγκεκριμένα για την περίοδο που μιλάμε του ‘40-’44, ήταν η κατεύθυνση των λαϊκών μετώπων της 3ης Διεθνούς που υλοποιήθηκε από την καθοδήγηση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Ήδη από το 1931-1933 είχε τελειώσει τις σεχταριστικές γραμμές που βρίσκονταν στο εσωτερικό του έχοντας προετοιμάσει το έδαφος για μια στιγμή σαν αυτή, που θα έπρεπε να οργανώσει ένα εθνικοαπελευθερωτικό – αντιφασιστικό- λαϊκοδημοκρατικό αγώνα.

Το αίμα του εργαζόμενου λαού μας, ο αγώνας για Ανεξαρτησία- Λευτεριά- Λαοκρατία που βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με τον αγώνα του Σοβιετικού Λαού απέναντι στο γερμανικό ιμπεριαλισμό- ναζισμό και τις δυνάμεις του άξονα, είναι ιστορικά και ταξικά επίκαιρος.

Η θεωρία των 2 άκρων, γέννημα- θρέμμα του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος, ποινικοποιεί την κομμουνιστική- επαναστατική δράση και κάθε φορέα έκφρασης και καθοδήγησης της ανατροπής του συστήματος και της μορφής της δικτατορίας του κεφαλαίου, της Αστικής Δημοκρατίας.

Στο εξωτερικό ποινικοποιεί τα Κομμουνιστικά Κόμματα και τις οργανώσεις, τα κομμουνιστικά σύμβολα, φιμώνει κάθε επαναστατική φωνή και πρακτική, φυλακίζει κομμουνιστές ράπερ και μουσικούς (Pablo Hasel-Grup Yorum).

Μέσα από την εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, διεξάγεται ένας ολομέτωπος αγώνας απέναντι στο κομμουνισμό που θέλει να ταυτίσει το ναζισμό με το σοσιαλισμό- κομμουνισμό, χτίζοντας ένα τείχος άμυνας υπέρ του γερμανικού ιμπεριαλισμού- ναζισμού.

Στη χώρα μας, εκφράζεται μέσα από την σε βάθος αναθεώρηση της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης, και από τις σταθερές απόπειρες των οργανικών διανοούμενων της εξαρτημένης άρχουσας τάξης να βγάλουν λάδι τους γερμανοτσολιάδες και τους γερμανοντυμένους. Μέσα από την ποινικοποίηση του ‘’κόκκινου’’ φασισμού που δολοφονούσε αθώους ‘’Έλληνες’’ πολίτες, δηλαδή Χίτες και ταγματασφαλίτες.

Στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, η Αστική Δημοκρατία παρουσιάζεται σαν μονόδρομος και απονομιμοποιείται κάθε μαζικός- δυναμικός- εργατικός-λαϊκός αγώνας που δημιουργεί όρους αμφισβήτησης της αστικής εξουσίας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Το κρατικό μονοπώλιο της βίας που εκφράζεται μέσα από τις κατασταλτικές συμμορίες λειτουργεί χέρι- χέρι με το ένα άκρο, την φασιστική-παρακρατική βια και τρομοκρατία που στρέφονται σαν δίδυμα αδερφάκια απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

Ακόμη και τις φορές που το ένα άκρο της φασιστικής-παρακρατικής τρομοκρατικής βίας σαν μηχανισμός αποδυναμώνεται από επιλογή του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της εγχώριας άρχουσας τάξης, είναι η στιγμή που το άλλο άκρο χτυπιέται ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο δυνατά για να τονωθεί το πιο αντιδραστικό ακροατήριο της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή η κάλπικη θεωρία, μόνο στόχο έχει την στοχοποίηση του εχθρού- λαού και την απονομιμοποίηση όσων αγωνίζονται έμπρακτα, υλικά και πολύμορφα οργανώνοντας την άμυνα και αυτοάμυνα του λαού και της εργατικής τάξης απέναντι στην αστική κατασταλτική βία και την φασιστική- παρακρατική τρομοκρατία που λειτουργούν υπέρ της διαιώνισης του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Η αντιφασιστική- αντι ιμπεριαλιστική διαδήλωση της 9ης Μάης πρέπει να έχει μαζικό και δυναμικό χαρακτήρα. Βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με τον τιτάνιο αγώνα του εργαζόμενου λαού του τόπου μας για λευτεριά- ανεξαρτησία-λαοκρατία και της Σοβιετικής Ένωσης, του Σοβιετικού Λαού και του Κόκκινου Στρατού που τσάκισε τον φασισμό .

Συνδέεται με τους μαχητικούς- πολύμορφους-αντιφασιστικούς- λαϊκούς αγώνες απέναντι στις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες που έχυσαν το αίμα του κόσμου της εργασίας και του λαού, αλλά βρήκαν ανάχωμα από το συλλογικό τείχος που όρθωσε το αντιφασιστικό κίνημα. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πανεπιστήμιο, στους χώρους δουλειάς και μέσα από τις δυναμικές αντιφασιστικές ενέργειες που τσάκισαν πολιτικά και υλικά τα ‘’παιδιά με τα μαύρα’’ που δήλωναν με τιμή απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και ιδεολογικοί λάτρεις του Χίτλερ, αλλά κατάντησαν να ξεφτιλίζονται και να ζητούν έλεος από το αστικό πολιτικό σύστημα.

Συνδέεται με τους αγώνες απέναντι στην είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και την μαζική- δυναμική αντίσταση απέναντι στο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, ως αγώνες που βρίσκονται σε αντιφασιστική κατεύθυνση απέναντι στην ατζέντα της ακροδεξιάς γιάφκας που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Αγώνες που θέτουν μπροστά το αγαθό της ελευθερίας τόσο στην όσμωση της νεολαίας με τις ριζοσπαστικές ιδέες όσο και στην δυνατότητα κίνησης του λαϊκού κινήματος. Σε πλήρη συμμόρφωση με την κατεύθυνση της Δύσης που αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη του ατόμου κόντρα στις κεκτημένες λαϊκές- δημοκρατικές ελευθερίες που μειώνονται μέσα στην όλο και αντιδραστικότερη μετατόπιση του συστήματος.

Βρίσκεται στο ίδιο μετερίζι με τους εργατικούς αγώνες απέναντι στα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε και εκφράζονται με σειρά αντεργατικών- αντιλαϊκών μέτρων- όπως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη – για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Διαλέγει το στρατόπεδο υπεράσπισης του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας που αντικατέστησε την κριτική στα όπλα με την κριτική των όπλων χωρίς να λαμβάνει λογική ίσων αποστάσεων. Πριμοδοτώντας την αντίληψη αυτή των οργανώσεων που χέρι-χέρι με τον αντιφασιστικό και αντι ιμπεριαλιστικό αγώνα παλεύουν για αντι ολιγαρχικές και αντικαπιταλιστικές διεκδικήσεις αποσυνδεδεμένες από τον ξένο πάραγοντα, στον άξονα της πραγματικής ανεξαρτησίας του αγώνα τους.

Ειδικά σε μια περίοδο που η η πρωτοφανής απόβαση των αμερικάνικων στρατευμάτων στα πλαίσια της άσκησης Defender Europe 21, υπηρετεί τον σχεδιασμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ουκρανίας. Καθιστώντας τον αστικό πολιτικό κόσμο της χώρας συνένοχο της πολιτικής-οικονομικής-υλικής και ηθικής στήριξης του δυτικού ιμπεριαλισμού στην φιλοφασιστική ουκρανική κυβέρνηση και τα παραστρατιωτικά-παρακρατικά ναζιστικά τάγματα εφόδου.

Στηρίζουμε το Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη που προέκυψε έπειτα από πρωτοβουλία του Πολιτικού Χώρου Ηλέκτρα Αποστόλου για συγκέντρωση και διαδήλωση στα Γραφεία της Ε.Ε. την Κυριακή 9η Μάη στη 13:00 στα Προπύλαια.

Οι κομμουνιστές/τριες, οι αγωνιστές/τριες, οι αντιφασίστες/τριες, οι αντι ιμπεριαλιστές, κάθε κομμάτι του κινήματος που αναγνωρίζει την αντικειμενική πραγματικότητα για το πόσο θετικά και προοδευτικά επέδρασε για την ανθρωπότητα η νίκη του Κόκκινου Στρατού οφείλει να συναντηθεί μαζικά και οργανωμένα στο δρόμο του αγώνα.

Για μια μαχητική διαδήλωση τιμής στα εκατομμύρια θύματα του Σοβιετικού λαού.

Για τους χιλιάδες νεκρούς, βασανισμένους και φυλακισμένους του ελληνικού κομμουνιστικού- επαναστατικού- αντιφασιστικού κινήματος της περιόδου ‘40-’49.

Για να διεκδικήσουμε να παύσει η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση απέναντι στο λαό της Ανατολικής Ουκρανίας, να αντισταθούμε απέναντι στην μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρημάζει οικονομικά τον λαό μας και εξισώνει τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού.

Για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για Λευτεριά- Ανεξαρτησία- Σοσιαλισμό στον τόπο μας.

Αντιφασιστική- Αντιιμπεριαλιστική Συγκέντρωση- Διαδήλωση: Κυριακή 9/5, 13:00 Προπύλαια με κατεύθυνση τα γραφεία της Ε.Ε.

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ-ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40 ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

mail: laikiantifasistikidrasi@riseup.net

blog: laikiantifadrasi.wordpress.com

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License