[Βερολίνο] Μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά - Διεθνές κάλεσμα αποκεντρωμένων δράσεων 15.5 &16.5.2021

Køpi Wagenplatz, Rigaer 94 & Potse. 15.5 &16.5.2021 Καλούμε σε διήμερο αποκεντρωμένων δράσεων με σκοπό να υπάρξει μιά διεθνιστική συλλογική στιγμή ενός ενδυναμωτικού αγώνα στους δρόμους και οικοποιώντας τη δημόσια σφαίρα για την από τα κάτω πολιτική μας και τις μορφές αυτοοργάνωσης. Επιλέξαμε να δράσουμε κατά τη διάρκεια του διεθνούς καλέσματος της Køpi, του Potse και της Rigaer94 στις 15-16 Μαίου 2021 με στόχο να αντι-επιτεθούμε και να παρέμβουμε στο κρατικό πολιτικό κίνητρο και την ατζέντα του.

post image

Επίθεση στις δομές μας και τις ιδέες μας

Καθώς ο παγκόσμιος καπιταλισμός βιώνει μια κρίση στη λειτουργία και τη νομιμότητα του, οι εκδικητικές και αντιδραστικές μορφές των κρατών προσπαθούν να ενισχύσουν τις απειλούμενες θέσεις εξουσίας τους επιδιώκοντας να εξαλείψουν περιοχές αντίστασης στην ατζέντα τους. Από νόμους υπέρ των μπάτσων και κατά των διαδηλώσεων σε Ελλάδα, Αγγλία και Γαλλία μέχρι και τη δαιμονοποίηση του αναρχικού και αντιφασιστικού κινήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να περιορίσουν τις ζημίες που έχουν προκληθεί στην ηθική τους νομιμότητα και να εξαλείψουν κάθε απειλή για την παντοδυναμία τους. Καθώς οι αυτοοργανωμένοι χώροι είναι απ'τις πιο εμφανείς φυσικές εκδηλώσεις της πολιτικής μας, όπου πραγματώνονται ιδέες χειραφέτησης, και εξαπλώνονται στην ευρύτερη κοινωνία, αυτοί οι χώροι έχουν στοχοποιηθεί, με κύματα εκκενώσεων παγκοσμίως καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μας στερήσουν χώρους μέσα στους οποίους το κίνημα καλλιεργείται και είναι ικανό να οργανωθεί καλύτερα.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πολλοί αυτοοργανωμένοι χώροι έχουν χαθεί, από το Κουκάκι στην Αθήνα, μέχρι τη Liebig34 στο Βερολίνο, ενώ σε άλλες χώρες τα άτομα αναγκάζονται να κάνουν την πολιτική τους χωρίς χώρους ή να ψάχνουν συνεχώς καινούργιους χώρους ανίκανα να εγκαταστήσουν κάποιες ρίζες. Ενώ οι καταστάσεις και οι στρατηγικές διαφέρουν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για τη διατήρηση των χώρων μας, η ανάπτυξη του κινήματος μας και ο αγώνας των πολιτικών μας ιδεών είναι κοινοί: τα πολιτικά κίνητρα των κρατών για την αφαίρεσή αυτών των χώρων ή την προσπάθεια κατάργησης των δομών μας. Ωστόσο, οι ιδέες μας εξακολουθούν να είναι ακόμη οι ίδιες. Επομένως, βλέπουμε τη σημασία της σύνδεσης αυτών των αγώνων, προκειμένου να μοιραστούμε εμπειρίες, να μάθουμε και να αλληλοστηριχθούμε μέσω ενός διεθνούς δικτύου που βασίζεται στην αλληλεγγύη ενόψει μιας τέτοιας επίθεσης (η οποία παρ'ολα αυτά τα χαρακτηριστικά της ποικίλουν, στον πυρήνα της έχει τους ίδιους σκοπούς και στόχους).

Διεθνιστική αλληλεγγύη

Δε αναγνωρίζουμε σύνορα στις πολιτικές δραστηριότητες μας και κίνητρα, ειδικά στο πλαίσιο δικτύωσης το οποίο βασίζεται στην αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη. Ως εκ τούτου, αναζητούμε ένα δίκτυο παγκόσμιας σύνδεσης που θα δημιουργηθεί το οποίο θα ενδυναμώσει εμάς και τους αγώνες μας να διατηρήσουμε τους αυτόνομες και αυτο-οργανωμένες δομές μας ζωντανές και παρούσες στη δημόσια σφαίρα. Να μάθουμε από το καθένα και να αναπτύξουμε κοινές στρατηγικές και τακτικές για τον αγώνα των ιδεών και δομών μας.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η αντίσταση των αγώνων δεν μπορεί να συμβεί ατομικά και μόνο από λίγα μέρη, εφόσον το κράτος προσβλέπει για μια ευρύτερη διάσπαση του ανταγωνιστικού κινήματος και σε ένα παγκόσμιο φάσμα. Γι'αυτό κι εμείς βλέπουμε τη σημασία να βρούμε ένα κοινό έδαφος του αγώνα, συλλογικά και να κινητοποιήσουμε γι'αυτό παγκοσμίως. Εναντιωνόμαστε σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης και απειλή κατεδάφισης των αγώνων και των δομών μας που δημιουργήθηκαν συλλογικά από το μηδέν μέσα στις πολιτικές μας διαδικασίες και ιδέες.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα που στρατηγικά μπορεί να συμβάλλει στην αντίσταση των συλλογικών-επαναστικών ιδεών στην κοινωνία ενάντια σε κάθε εξουσιαστικό καθεστώς. Γι'αυτό τον λόγο κοινωνικά και πολιτικά, έχει σημασία στο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να δικτυωνόμαστε διεθνή, με όλα τα μέσα ενάντια στην ασφυκτική κοινωνία που προσβλέπει μόνο να καταπιέσει εμάς και τις ιδέες μας.

Καλούμε σε διήμερο αποκεντρωμένων δράσεων με σκοπό να υπάρξει μιά διεθνιστική συλλογική στιγμή ενός ενδυναμωτικού αγώνα στους δρόμους και οικοποιώντας τη δημόσια σφαίρα για την από τα κάτω πολιτική μας και τις μορφές αυτοοργάνωσης. Επιλέξαμε να δράσουμε κατά τη διάρκεια του διεθνούς καλέσματος της Køpi, του Potse και της Rigaer94 στις 15-16 Μαίου 2021 με στόχο να αντι-επιτεθούμε και να παρέμβουμε στο κρατικό πολιτικό κίνητρο και την ατζέντα του. Για εμάς δεν θα είναι ποτέ αποδεκτό να εκκενωθεί ένα μέρος για τα πολιτικά κίνητρα του κράτους και τα κεφαλαίου προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους της διατήρησης και της δημιουργίας περισσότερης εξουσίας και κερδών. Ως εκ τούτου, αντιμετωπίζουμε μια εκκένωση ως ένα εργαλείο τακτικής και επίθεσης που χρησιμοποιείται εναντίον των περιθωριοποιημένων ομάδων, κοινοτήτων, το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα και τις επαναστατικές ιδεολογίες μας. Αυτές οι μέρες δεν είναι μόνο ώστε να αντιδράσουμε αλλά και να επιτεθούμε τις ρίζες του πολιτικόυ και δικαστικού συστήματος, να δημιουργήσουμε και να πάρουμε περισσότερο χώρο συλλογικά ώστε να φέρουμε τους αγώνες και τις ίδεας μας στο δρόμο και στους αυτοοργανωμένους χώρους μας, να γίνουμε δημιουργικ@ με κάθε μέσο.

Όλ@ μαζί σ'αυτόν τον αγώνα και την καταστροφή κάθε μορφής καταπίεσης και καταστολής που βιώνουμε καθημερινά στην ασφυκτική μητρόπολη αλλά κι έξω απ'αυτήν!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License