Παρέμβαση έξω από την οικία του πρόξενου της Χιλής για την απεργία πείνας στις φυλακές|κατάληψη Terra Incognita

Την Τρίτη 11 Μάη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αντιπληροφόρησης έξω από την οικία του πρόξενου της Χιλής στη Θεσσαλονίκη στην οδό Θεσσαλονίκης 19 στο Ωραιόκαστρο, στέλνοντας τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους αλύγιστους συντρόφους και τις συντρόφισσες που βρίσκονται στα κάτεργα του Χιλιανού κράτους

post image

«Εδώ μέσα στα τείχη σας, είμαστε απείρως μακριά από την ήττα, πολύ λιγότερο μόνοι/ες, όπως θα θέλατε. Συνεχίζουμε να είμαστε ανυπότακτοι/ες, ελεύθεροι/ες και αξιοπρεπείς.»

Δήλωση των φυλακισμένων απεργών πείνας στη Χιλή

Από τις 22 Μαρτίου 10 κρατούμενοι της εξέγερσης, των κοινωνικών αντιστάσεων και της ιεράς εξέτασης στη Χιλή ξεκίνησαν απεργία πείνας με βασικά αιτήματα την κατάργηση του άρθρου 9 (αλλαγή καθεστώτος αναστολών και επιμήκυνση του εγκλεισμού) και την αποκατάσταση του άρθρου 1 του διατάγματος Νόμου 321 και την απελευθέρωση του συντρόφου Marcelo Villarroel (που βάση των νέων διατάξεων ενώ δικαιούται άρση της κράτησης καταδικάζεται σε εγκλεισμό μέχρι το 2036) και όλων των ανατρεπτικών και αναρχικών κρατουμένων, την απελευθέρωση των Mapuche και των κρατουμένων της πρόσφατης κοινωνικής εξέγερσης.

Απέναντι στην κατασταλτική βαρβαρότητα του Χιλιανού κράτους που καταγράφει χιλιάδες περιστατικά βασανισμών και κακοποιήσεων, φυλακίσεων, απαγωγών και εκτελέσεων απέναντι στους εξεγερμένους, οι αγωνιζόμενοι κρατούμενοι δείχνουν το δρόμο με ένα από τα πιο ηχηρά μηνύματα απέναντι στη σύγχρονη δικτατορία: η φυλακή δεν προμηνύει την ήττα αλλά ένα ακόμα πεδίο σύγκρουσης και πολεμικής αντιπαράθεσης με το εξουσιαστικό οικοδόμημα.

Την Τρίτη 11 Μάη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αντιπληροφόρησης έξω από την οικία του πρόξενου της Χιλής στη Θεσσαλονίκη στην οδό Θεσσαλονίκης 19 στο Ωραιόκαστρο, στέλνοντας τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους αλύγιστους συντρόφους και τις συντρόφισσες που βρίσκονται στα κάτεργα του Χιλιανού κράτους, στις ιθαγενικές αντιστάσεις των αυτόχθονων Mapuche και σε κάθε κομμάτι της κοινωνικής βάσης που αντιστέκεται στον ολοκληρωτισμό, θέλοντας να κρατήσει αναμμένη την φλόγα της εξέγερσης. Ενώνουμε τις φωνές και τις δράσεις μας με κάθε πράξη αντίστασης που λαμβάνει χώρα όλο το τελευταίο διάστημα, οικοδομώντας τη διεθνιστική σπίθα υπεράσπισης των αιχμαλώτων της ιεράς εξέτασης. Είμαστε παντού, ο ένας για την άλλη.

Από την Ελλάδα ως τη Χιλή και τα πέρατα του κόσμου, το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι-ες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License