Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Avax για τους δύο νεκρούς εργάτες

https://rouvikonas.gr/archives/5022

Ο όμιλος Avax αποτελεί εδώ και χρόνια παίκτη στο κυνήγι της πολυπόθητης, από τις κυβερνήσεις και το στρατιω-βιομηχανικό τους σύμπλεγμα, «ανάπτυξης». Εργολαβίες για τη ΔΕΗ, ανάληψη της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, αγωγοί φυσικού αερίου σε Βαλκάνια, Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, είναι μερικές από τις βασικές δραστηριότητες του συγκεκριμένου ομίλου.

Πίσω όμως από τις συμφωνίες εκατομμυρίων, τις κλειστές αίθουσες και τα εταιρικά γκαλά, πρόκειται για άλλη μία κατάσταση όπου αφεντικά, golden boys και παρατρεχάμενοι, κερδοσκοπούν στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνικής βάσης.

Στις 16 Απριλίου, δύο τεχνίτες στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη, έχασαν τη ζωή τους όταν ξαφνικά έπεσαν στο έδαφος, ενώ ήταν ανεβασμένοι σε καλάθι και πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού-βαφής σε μεγάλο ύψος. Ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου είναι ο Avax.

Ο θάνατος των δύο αυτών εργαζομένων, 45 και 47 ετών, δεν αποτυπώνει απλώς την αύξηση στη θλιβερή στατιστική των νεκρών από εργατικά «ατυχήματα». Πολύ παραπάνω, αποτυπώνει και αποδεικνύει άλλη μία φορά πως μπροστά στο κέρδος των αφεντικών, καμία απώλεια των ανθρώπων της τάξης μας δε μετράει. Ακόμα και όταν πρόκειται για εργασίες οι οποίες από τη φύση τους ενέχουν ιδιαίτερους κινδύνους, η λήψη όλων των αναγκαίων προστατευτικών μέτρων δεν αποτελεί προτεραιότητα. Προέχει η μεγιστοποίηση του κέρδους και το φούσκωμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Ως ελάχιστη απάντηση επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Avax, για να καταστήσουμε σαφές ότι δε θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για χάρη των αφεντικών.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ρουβίκωνας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License