post image

Ανακοίνωση - Κάλεσμα σε Διαδήλωση

 

Al Nakba 73 χρόνια συνεχούς εθνοκάθαρσης και εκτοπισμού σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

“Η καταστροφή” ξεκίνησε με την εθνοκάθαρση τουλάχιστον 500+ χωριών και πόλεων ανάμεσα στο 1947 – 1949, τη δολοφονία 15.000 Παλαιστινίων και τον εκτοπισμό των 2/3 του παλαιστινιακού πληθυσμού. Περισσότεροι από 950.000 άνθρωποι χάσανε την πατρίδα τους και τα σπίτια τους, αφήσαν πίσω τους νεκρούς τους και ξεριζωθήκανε από τον τόπο τους.

Σήμερα 7 και πλέον δεκαετίες αργότερα η πολιτική του κατοχικού κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ συνεχίζει να καταλαμβάνει όλο και περισσότερα εδάφη της Παλαιστίνης διαπράττοντας συνεχόμενες μαζικές δολοφονίες και απαλλοτριώνοντας τη γη, επιτάσσει τα σπίτια, περιστέλλει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Η συνεχής άρνηση των Σιωνιστών στην αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού και απαγόρευση στο δικαίωμα της εθνικής και πολιτικής ταυτότητας περνά μέσα από αιματηρούς βομβαρδισμούς, αφήνοντας πίσω μία χώρα ρημαγμένη που βιώνει ένα καθεστώς σύγχρονου Απαρτχάιντ.

Μνημείο παγκόσμιας ντροπής αποτελεί για τους λαούς της γης η στάση της πλειοψηφίας ενός λαού που υπέστη τα πάνδεινα από τους Ναζί, που έχει βιώσει ίσως όπως κανένας άλλος τι σημαίνει εξαίρεση, εκτοπισμός και γενοκτονία. Η χρήση του φριχτού Ολοκαυτώματος από το Σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ παρουσιάζεται ως δικαίωμα στην άμυνα και την προστασία του προσπαθώντας να νομιμοποιήσει τη συστηματική γενοκτονία και εξαύλωση ενός ολόκληρου λαού.

Είναι τέτοια η εκκωφαντική αντανάκλαση αυτού του μελετημένου και διαρκούς εγκλήματος πολέμου, που δεν αφήνει σε κανέναν την αμφιβολία πως η σφεντόνα του Δαυίδ πετάχτηκε στα σκουπίδια της ιστορικής μνήμης και βυθίστηκε στην απαξία της ανθρωπιάς. Οι δράστες και οι υποστηρικτές αυτού του εγκλήματος πήρανε το πρόσωπο του τέρατος από το οποίο τόσα δεινά έχουν υποστεί. Αυτή τη σφεντόνα την ανέσυρε η ανυπότακτη αντάρτισσα Παλαιστίνη, έπιασε την πέτρα και έσφιξε στην παλάμη της το μαχαίρι της εκδίκησης, σήκωσε το όπλο για την εθνική απελευθέρωση και ακούμπησε την καρδιά της στον όρκο της αντίστασης.

Αυτός ο μικρός λαός περπάτησε τις δεκαετίες της ιστορίας που περνούσαν και περνούν από πάνω του σαν οδοστρωτήρας “ορθοστατών και ορθοβαδίζων”, συνεχίζει να πολεμά το κατοχικό κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τους Εβραίους εποίκους που του τρώνε σαν παράσιτα βουλιμικά την ίδια του τη γη.

Σε αυτήν την Παλαιστίνη που άρπαξε ξανά φωτιά πάλλεται η καρδιά της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης ανάμεσα στους λαούς. Πολεμά τους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες των ΗΠΑ - ΕΕ – ΝΑΤΟ που σφαγιάζουν τους λαούς και της Μέσης Ανατολής. Αυτό το αλύγιστο κορίτσι της αραβικής αντίστασης χτυπά τους δυνάστες της σκληρά, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος και αποτελώντας έμπνευση και παράδειγμα για τους δοκιμαζόμενους λαούς σε όλο τον κόσμο. Είναι η φωτεινή σήμανση σε ένα δρόμο αυτοδιάθεσης για να γίνουν οι λαοί αφέντες στον τόπο τους.

Το Σάββατο 15 Μαΐου στις 5μ.μ. καλούμε την εργατική τάξη και το λαό, την αγωνιζόμενη νεολαία κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο στο μετρό στάση Πανόρμου για να κατευθυνθούμε στην ισραηλινή πρεσβεία, να διαδηλώσουμε μαζικά, οργανωμένα και μαχητικά, απαιτώντας με τις μικρές μας δυνάμεις, από το δικό μας μετερίζι να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου “Ηλέκτρα Αποστόλου”, δυναμώνουμε συλλογικά και οργανωμένα το ποτάμι της αντίστασης και της οργής.

- Αποχώρηση όλων των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη

- Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

- Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

 

ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΙΣΡΑΗΛ ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

 

Εργατική Ομάδα

Τ-34

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License