[ΒΕΡΟΛΙΝΟ] Rigaer94: Ενημέρωση της κατάστασης και κάλεσμα για την πορεία στις 15.05

Στις 15 Μαίου, μια πορεία οργανωμένη απο την Köpi και τη Rigaer94 θα πραγματοποιηθεί με τη δική τους υπεράσπιση και σε αλληλεγγύη με τους υπόλοιπους απειλούμενους ή ήδη εκκενωμένους χώρους. To Potse ένας ακόμη χώρος νέων, έχει λάβει τίτλο εκκένωσης για τις 19 Μαίου έπειτα από 2 χρόνια κατάληψης.

post image

Στις 11 Μαρτίου φαινόταν ότι οι μπάτσοι θα παίρνανε τη Rigaer94. Περίπου 2.000 μπάτσοι απ'όλη τη Γερμανία ήταν έτοιμοι να εισβάλουν στη βόρεια περιοχή του Φρίντριχσάϊν και σ'άλλες πιθανές συγκρουσιακές περιοχές ώστε να καταφέρουν να σπάσουν τις πόρτες της 94 και να δώσουν πρόσβαση σε μια διαχειριστική-στεγαστική εταιρία η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα λίγο πριν από αυτήν την ημερομηνία, μέσω την απόφαση ενός δικαστηρίου. Η έλλειψη της πυρασφάλειας και ο άμεσος κίνδυνος για όσα ζουν γύρω από τη Rigaer94, ήταν το ψέμα για να συγκεντρώσει τον στρατό των μπάτσων που περίμεναν να αναλάβουν δράση. Αλλά το σχέδιο εισβολής σε κάθε γωνιά των κοινών χώρων και ιδιωτικών δωματίων, βρίσκωντας λόγους όπως η "δημόσια ασφάλεια" για να εκκενωθεί ολόκληρο το κτίριο, μπόρεσε να σταματήσει.

Μόνο δύο μέρες πριν την έναρξη της επίθεσης, η αντιστρατηγική της Rigaer94 για τη χρήση επίσημου εμπειρογνώμονα για την πυρασφάλεια, ήταν σε θέση να αποσυναρμολογήσει δημοσίως την κρατική γραμμή των επιχειρημάτων και να παρέμβει στη νομική διαδικασία. Η ακύρωση της ανακοινωθείσας μπατσο-επιχείρησης οδήγησε σε αναταραχές στα ΜΜΕ και στις γραμμές των κυρίαρχων κομμάτων. Όχι μόνο για την απώλεια των 500.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για μπάτσους και τα υπόλοιπα που ξοδεύθηκαν για να ταξιδέψουν και να μείνουν στο Βερολίνο. Το δικαστήριο που ανέλαβε την υπόθεση της πυρασφάλειας, την αναγώριση του "ιδιοκτήτη", στηγματίζει ένα σημείο καμπής για τον κρατικό πόλεμο έναντι των εξεγερσιακών δομών της Rigaer94. Μέχρι τότε, το σενάτο περίμενε -σύμφωνα με το επίσημο δόγμα της νομικής ασφάλειας- για ένα λάθος από τις επαναστατικές δομές, μια φθηνή ευκαιρία να εισβάλει ή να χρησιμοποιήσει βία ή άλλα κατασταλτικά μέσα εναντίον επισκεπτών και κατοίκων του εγχειρήματος. Τώρα, μετά το τελευταίο δικαστήριο, ο "ιδιοκτήτης" είναι νομικά σε θέση να χειριστεί το "σπίτι του" και το σενάτο αισθάνεται ότι ο χρόνος επιτέλους έφτασε για να απαλλαχτούν από αυτό που συνήθως καλούν αυτόνομο οχυρό. Λίγο μετά την αποτυχία της καμπάνιας της πυρασφάλειας των κρατικών στρατευμάτων, η καινούργια ημερομηνία του δικαστηρίου ανακεινώθηκε. Αυτή τη φορά ο λόγος ήταν άλλος: για άλλη μια φορά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη προσπάθησε να βγάλει ένταλμα εκκένωσης ενάντια στα κατειλλημένα δωμάτια του ισογείου της Rigaer94. Αυτά είναι η συλλογικότητα και κοινωνικός χώρος Kadterschmiede και το Keimzelle, ένας αυτόνομος χώρος νέων.

Από το 2016, ο συγκεκριμένος δικηγόρος έχασε κάμποσες φορές λόγω σημαντικών έγγραφων που έλειπαν απ'τον ιδιοκτήτη, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι μια εταιρία-σφραγίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι, στις 26 Απριλίου, η νέα απόφαση για την εκκένωση ενός κομματιού της Rigaer94 ήταν λάβει μέρος. Πριν από αυτό, το δικαστήριο είχε ανακοινώσει ότι θα ακολουθήσει την άλλη απόφαση του δικαστηρίου, να αποδεχθεί τον δικηγόρο ως εκπρόσωπο αυτής της εταιρείας-σφραγίδας. Αυτό ήταν κατανοητό ως ένα σαφές σημάδι πως ο τίτλος εκκένωσης θα δινώνταν στον ιδιοκτήτη. Μόνο λίγες μέρες πριν από τη δίκη, μια έφεση από τους δικηγόρους της Rigaer94 -στα εδάφη της προκατάληψης- οδήγησε σε αναβολή του δικαστηρίου και επομένως σε μια άλλη αναβολή της μιας μεγάλης κλιμάκωσης στο Βερολίνο. Αυτή τη φορά, το χρονικό διάστημα μέχρι την ανακοίνωση της καινούργιας ημερομηνίας ή κάποιας άλλης προσπάθειας της πυρασφάλειας ως πρόσχημα επίθεσης (η οποία σύμφωνα με τα τελευταία νέα ίσως να συμβεί στις 17-18 Ιουνίου) χρησιμοποιείται από τη Rigaer94 και τα υπόλοιπα εγχειρήματα, να συνεχίσουν την κινητοποίηση για δράσεις.

Στις 15 Μαίου, μια πορεία οργανωμένη απο την Köpi και τη Rigaer94 θα πραγματοποιηθεί με τη δική τους υπεράσπιση και σε αλληλεγγύη με τους υπόλοιπους απειλούμενους ή ήδη εκκενωμένους χώρους. To Potse ένας ακόμη χώρος νέων, έχει λάβει τίτλο εκκένωσης για τις 19 Μαίου έπειτα από 2 χρόνια κατάληψης. Υποτίθεται ότι θα εκκενωθούν για να δώσουν χώρο για μια άλλη από αυτές τις "έξυπνες και καλές" εγκαταστάσεις που καταστρέφουν πόλεις, από γειτονιά σε γειτονιά. Η γενικότερη κατάσταση στο Βερολίνο, συνήθως κατανοείται ως μια τελική γενική επίθεση σε όσους χώρους έχουν παραμείνει και είναι αναπόσπαστα κομμάτια του ανταγωνιστικού αγώνα και παρόντες-ούσες σε ολόκληρη την πόλη. Για περισσότερα από δύο χρόνια τώρα, μια ένωση ορισμένων από τα σχετιζόμενα εγχειρήματα συντονίζει δράσεις και διαδηλώσεις προκειμένου να αντι-επιτεθούν.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε εκκένωσης, αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρωτικές και αποκεντρωμένες δράσεις. Είναι το πιο σημαντικό όπλο στα χέρια αυτών/ές πού δέχονται επιθέση και τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα συσπειρώσει περισσότερο κόσμο από ό,τι πριν στους δρόμους, με την προοπτική μιας ευρύτερης εξέγερσης.

Όλοι/ες είναι ευπρόσδεκτοι/ες να πάρουν μέρος σ'αυτον τον αγώνα. Στην πραγματικότητα, όλοι/ες χρειάζονται!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License