(Περιστέρι)ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΑΙΝΕΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ


post image

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΑΙΝΕΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται ένας νέος κύκλος δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος. Ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, ξεπερνώντας μέχρι σήμερα τους εκατοντάδες νεκρούς μεταξύ των οποίων βρέφη και παιδιά και εκατοντάδες τραυματίες, το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεση ξεκινώντας και τις χερσαίες επεμβάσεις στη λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ έχουν εξαπολύσει ένα ολοκληρωτικό πογκρόμ εναντίον των Παλαιστινίων. Με τη συνοδεία παρακρατικών ομάδων προχωρούν στον εκτοπισμό των Παλαιστίνιων κατοίκων μεταφέροντας νέους Ισραηλινούς εποίκους, όπως έγινε αρχικά στη γειτονιά Sheikh Jarrah και συνεχίζεται και σε άλλες γειτονιές της Δυτικής Όχθης. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι βίαιες εισβολές σε σπίτια και τεμένη με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, οι αναγκαστικές εξώσεις, οι επιθέσεις σε εργάτες ισραηλινών επιχειρήσεων, το κάψιμο μαγαζιών Παλαιστίνιων, οι συλλήψεις όσων αντιστέκονται αλλά και όσοι απλά κυκλοφορούν αντιμετωπίζονται ως στόχοι ένοπλων φασιστικών συμμοριών, με τη ζωή τους να βρίσκεται υπό συνεχή απειλή.

Φέτος συμπληρώθηκαν 73 χρόνια από τη Νάκμπα, την επιχείρηση καταστροφής και εξάλειψης ολόκληρου του λαού της Παλαιστίνης. Είναι η ημέρα που έπεται της ίδρυσης του Ισραηλινού Κράτους και σηματοδοτεί το βίαιο εκτοπισμό του πληθυσμού της Παλαιστίνης, την υφαρπαγή της γης τους και τις μαζικές σφαγές δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων. Η επεκτατική πολιτική του ισραηλινού κράτους συντέλεσε στην εγκαθίδρυση του σύγχρονου απαρτχάιντ στη Μέση Ανατολή, το οποίο επιτεύχθηκε με την απαλλοτρίωση παλαιστινιακής γης και τη συνεχή ανοικοδόμηση παράνομων εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη, επιχειρώντας να κατακτήσουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής. Με την καθοδήγηση των Η.Π.Α και συμμάχους τις χώρες της Ε.Ε , το Ισραήλ κατάφερε να αναδειχθεί σε κορυφαία δύναμη, η οποία μέσω της στρατιωτικής υπεροχής της, καθορίζει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Το ελληνικό κράτος μέσω της στενής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με το κράτος του Ισραήλ, στηρίζει έμπρακτα και νομιμοποιεί τον πόλεμο, την κατοχή και τις δολοφονικές τους συνέπειες εις βάρος των Παλαιστινίων. Τάσσεται υπέρ του Ισραήλ ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών σε δημόσια ανακοίνωσή του «αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Από τις τριμερής συναντήσεις Ελλάδα- Κύπρου-Ισραήλ με την αρωγή των Η.Π.Α και σημείο αναφοράς τον αγωγό East Med (για την υποθαλάσσια μεταφορά φυσικού αερίου από τη νοτιοανατολική μεσόγειο μέχρι την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας και Κύπρου) και τον διακρατικό αγωγό Εuroasia Interconnector (για τη σύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας των τριών κρατών), τις κοινές αεροναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις, μέχρι την εικοσαετή συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για τη δημιουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας και την αμυντική διακρατική συμφωνία που υπεγράφη πριν λίγες μέρες για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού επιβεβαιώνεται η αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών και η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιβολή του ολοκληρωτικού καθεστώτος στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στον αντίποδα όλων αυτών συναντάμε τη διαρκή μαχητική στάση των Παλαιστίνιων αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια για να μπορέσουν να ζήσουν στη γη που τους ανήκει. Με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα δείχνουν το δρόμο για την επόμενη Ιντιφάντα, βάζουν εμπόδια στα επεκτατικά σχέδια του Ισραηλινού κράτους, μάχονται για την ίδια τους την ύπαρξη και τη συνέχεια του αγώνα για την επιβίωση και την απελευθέρωσή τους και εμείς από την δική μας πλευρά, δεν μπορούμε παρά να είμαστε μαζί τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό ενάντια στην επιχείρηση εξόντωσης τους και την κρατική καπιταλιστική βαρβαρότητα που θέλει τους λαούς υποδουλωμένους στον εκάστοτε κυρίαρχο.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ομάδα ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License